header banner hema
Zwanger wat nu?

Baby op komst? Wij helpen je met al je vragen!

Is er een baby op komst, dan ben je vast heel erg blij, maar heb je ook een heleboel vragen. Veel lezen over de zwangerschap en de bevalling, maar ook een gratis abonnement op bijvoorbeeld onze zwangerschapskalender kan je helpen bij het beantwoorden van deze vragen.

Voor het eerst zwanger?

Zeker als je voor het eerst zwanger bent, dan is alles nieuw voor jou en je partner. Hoe ontwikkelt de baby zich gedurende de zwangerschap? Wat mag je allemaal wel en niet doen? Hoe bereid je je voor op de bevalling? Allemaal vragen die leven bij aanstaande ouders. Zwangere vrouwen verslinden daarom vaak veel tijdschriften en boeken over zwangerschap.

beste babyfles banner

Baby op komst wat te regelen?

Als je voor het eerst zwanger bent, komt er heel veel op je af. Ook als je bewust hebt gekozen om zwanger te worden, dan kan je best even schrikken als het gelukt is. Je gaat immers een hele nieuwe ervaring aan en je leven gaat drastisch veranderen. Vaak merk je dat je nog helemaal niet zoveel weet over zwangerschappen, de bevalling en de kraamtijd.

Wanneer moet je bijvoorbeeld vertellen dat je zwanger bent? En wist je bijvoorbeeld dat je tijdig kraamzorg moet regelen? Het is dan fijn om al vroeg in de zwangerschap te lezen over de verschillende fasen die je tegemoet gaat.

lAlles voor je baby banner

Baby op komst checklist nodig? Lees hier wat je moet regelen bij zwangerschap!
Zwangerschap

Een zwangerschap is een bijzondere ervaring, die ook best met de nodige onzekerheid gepaard kan gaan. Door jezelf goed voor te bereiden, kan je die onzekerheid voor een deel wegnemen. Zo is het bijvoorbeeld slim om je zo snel mogelijk te verdiepen in welk voedsel je wel en niet mag eten.

Ook is het prettig om te weten van welke kwaaltjes je last kunt gaan krijgen en wanneer de eerste echo precies plaats zal vinden. En tot wanneer mag je eigenlijk nog sporten en vliegen tijdens de zwangerschap? Een andere belangrijke vraag is natuurlijk ook hoe jullie het kindje gaan noemen. Dit zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen op onze website.

Baby op komst? Informatie over de groei van de baby en de ontwikkelingen in jouw lichaam lees je in onze zwangerschapskalender!

Bevalling en kraamtijd

Voor het eerst bevallen is natuurlijk hartstikke spannend en ook wel een beetje eng. Een goede voorbereiding helpt je om alles in goede banen te leiden en zoveel mogelijk onduidelijkheid weg te nemen. Een slimme tip is bijvoorbeeld om een zogeheten ‘vluchttas’ klaar te hebben staan met alles wat je nodig zult hebben als je in het ziekenhuis wilt bevallen. Maar ook als je thuis wilt bevallen. Je weet immers nooit hoe het gaat lopen. Hier doe je bijvoorbeeld je toiletspullen in en de eerste kleertjes voor je baby.

Als je eenmaal bent bevallen, dan moeten jij en je partner echt even wennen aan jullie nieuwe leven met baby. Familie en vrienden staan dan echter te popelen om de kleine te komen bewonderen. Hoe ga je om met alle verzoekjes tot kraamvisite voor een ontspannen kraamtijd? Gelukkig hoef je ook op dit gebied niet het wiel uit te vinden, je leest hier alles over de kraamtijd.

Kortom, alles over zwanger zijn!

Is er een baby op komst? Dan kan je door zoveel mogelijk informatie te lezen over zwanger zijn, bevallen en de tijd die daarna komt, als aanstaande moeder jezelf goed voorbereiden en zoveel mogelijk geruststellen. Je weet wat er gaat gebeuren en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Door een tijdschrift te lezen of door ZoZwanger te bezoeken doe je veel nuttige kennis op en kan je genieten van een onbezorgde zwangerschap.prenatal banner weekaanbiedingen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019