header luiers van pampers met 50% korting
Peuter

Online de knutselwerkjes van je kind bewaren!

Zit jouw koelkast helemaal bomvol tekeningen en kleurplaten? En wordt je kind woedend als je ook maar probeert om een van de kunstwerken weg te moffelen? Je bent niet de enige moeder met dit probleem. Want of je kind nu creatief is of niet, met knutselwerkjes thuis komen gaat hij sowieso. Werkjes die je niet allemaal wilt bewaren, maar ook niet zomaar weg wilt gooien. Gelukkig is daar een oplossing voor, Online de knutselwerkjes van je kind bewaren!

verzwaringsdeken banner

Kinderen knutselen wat af; waar bewaar jij de knutselwerkjes?

Als je peuter eenmaal naar de peuterspeelzaal, kinderopvang of school gaat, zal je er mee te maken krijgen: knutselwerkjes! Armen vol met geknutselde spullen slepen ze mee naar huis. Aan elk thema wordt gewerkt, de seizoenen en feestdagen. In de lente maken ze lammetjes en in de winter sneeuwpoppen. Voor je verjaardag en Moederdag krijg je de mooiste zelfgemaakte cadeau’s.

En uiteraard ben je daar hartstikke trots op en blij mee. Maar op den duur wordt je huis toch wel wat vol. Je hebt vast een plek waar je al dat moois bewaard, op een prikbord, of een deur. Je gooit wat in een bewaardoos, maar ook die is een keertje vol.

luiers met korting banner

Kan je knutselwerkjes van je kind online bewaren?

Waarschijnlijk herken je dit wel: de kinderen liggen in bed en jij gooit de nieuwste kleurplaten en tekeningen in de papierbak. Na een paar dagen vraagt je dochter waar haar eenhoorn kleurplaat is gebleven en mompel je iets over dat ze beter op haar spullen moet letten.

Je kunt nu eenmaal niet alles bewaren toch? Nee, dat kan niet. Maar in ’the cloud’ kun je zoveel bewaren als je wilt! Veel ouders geven dan ook de tip om foto’s te maken van knutselwerkjes. Zo kan je ze wel bewaren, maar wat doe je dan weer met die foto’s?

Lees ook: Tips en manieren om babyfoto’s te bewaren!
De knutselwerkjes bewaar app!

Het zou gek zijn als we daar tegenwoordig geen app voor zouden kunnen downloaden. Een van die apps is ‘Friddo‘. Met Friddo kan je alle geknutselde werkjes online bewaren. Deze app is gratis te downloaden. Je maakt een foto van de kunstwerken en bewaart deze in de app, maar met heel weinig moeite kan je er ook een album van bestellen! De app is zowel voor iOS als Android beschikbaar.

Maar er is ook een Friddo web applicatie, waarmee je op de laptop of de tablet aan de slag kunt. Alle foto’s die je via de Friddo app maakt worden online bewaart, je hebt dus niet het geheugen van je telefoon vol met foto’s, maar kunt ze wel altijd weer downloaden als je dat wilt.

Hoe werkt zo’n bewaar app?

Online knutselwerkjes bewaren is heel gemakkelijk. Het werkt namelijk als volgt:

  1. Maak een foto van het knutselwerkje;
  2. ‘Pimp’ de foto, als je dat leuk vindt. Je kunt tekst toevoegen zodat je weet waar het werkje voor was, of van wanneer;
  3. Deel de foto’s met wie je maar wilt;
  4. Maak er een fotoalbum van. Bijvoorbeeld van het eerste jaar op school.

De app is volledig gratis, voor het maken van een foto album moet je uiteraard betalen. Je kunt ook tags toevoegen als je een foto maakt. Zo kan je gemakkelijk zoeken op thema, als je bijvoorbeeld een winter fotoboek wilt maken, of een speciale editie voor opa en oma.

Natuurlijk kan je ook een combinatie doen, als je peuter een mooie kaars heeft gemaakt, ga je die echt niet zomaar in de prullenbak gooien (tenminste, niet direct…). Het is handig om van alle kunstwerken meteen een foto te maken, mocht je dan een opruimbui hebben, dan zijn ze in ieder geval al veilig op die online wolk. 😉 Handig toch, deze tip om online de knutselwerkjes van je kind te bewaren.

Lees ook: Leuke knutseltips voor Vaderdag!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019