“babydeals
Peuter

Leuke cadeautips voor een jongen van 2 jaar

De tijd vliegt! Zo was je nog de eerste verjaardag van je zoontje aan het organiseren en zo is er weer een jaar voorbij. Een cadeau voor een 2-jarige kan best lastig zijn. Babyspeelgoed is echt te kinderachtig, maar voor veel andere dingen zijn ze net nog een tikkie te klein. Gelukkig is er veel leuks te vinden. Ik geef je leuke cadeautips voor een jongen van 2 jaar!

Vijf leuke cadeautips voor een jongen van 2 jaar

 • Voertuigen

  Auto’s, vliegtuigen, een treinbaan. De meeste jongens vermaken zich er uren mee. Je hebt dan ook voertuigen in allerlei soorten en maten. Een politie- of brandweerauto. Of een grote hijskraan? Kijk hier maar eens.

 • speelgoed banner
 • Bouw- en constructiespeelgoed

  Blokken staan vaak garant voor veel speelplezier. Maar ook de bekende duplo is erg aan te raden en blijft een welkome cadeautip voor een twee-jarige jongen. De grote blokken zijn gemakkelijker te pakken dan het kleinere lego (en veiliger). Er zijn veel sets te koop, dus je kunt nog wel even vooruit met uitbreiden. Ook zijn er allerlei leuke thema’s, zoals de dierentuin.

 • luiers met korting banner
 • Loopfiets

  Goed voor het evenwicht en een perfecte voorbereiding op echt fietsen. (Kijk hier voor de beste loopfiets) Je ziet ze vaak genoeg voorbij komen, keihard over de stoep op een loopfietsje. Als ze het eenmaal door hebben vinden de meeste kinderen het prachtig en zijn ze niet meer te houden. Niet zo’n held? Er zijn ook leuke loopfietsen met drie wielen zoals deze. Of ‘gewone’ loopautootjes met vier wielen.

 • Werkbank

  Net als papa hard aan het werk. Timmeren, zagen, boren. Een kleine werkbank is super stoer voor je twee jarige bink. Met een gereedschapskist erbij is het helemaal compleet. Goed voor zowel de grove als fijne motoriek. Meestal bevat een werkbank ook schroeven, bouten en moeren die echt vastgedraaid kunnen worden. Helemaal aangestoken door al die leuke spullen? Dan zoek je er ook nog een mooie overall bij natuurlijk.

 • Barbecue

  Nog zoiets leuks. Behalve de ‘gewone’ keukentjes (die bij de meeste kinderen een echte hit zijn) kun je tegenwoordig ook een kleine speelgoed barbecue kopen. Ze zijn er in verschillende vormen, dus je kunt echt een mini versie zoeken van die je zelf hebt. Ook heb je ze met licht en geluid. Kooltjes die gaan gloeien bijvoorbeeld. Worstjes, hamburgers en een tang erbij en je kleine man kan aan de bak. Met een klein schortje is dit plaatje helemaal compleet.

banner babypark sale

Nog meer speelgoedtips voor een 2 jarige

Bovenstaande cadeautips zijn best specifiek gericht op jongens. Hoewel menig meisje ook dolblij zou worden van een loopfiets of barbecue. Maar er natuurlijk nog veel meer leuks te vinden, waar zowel jongens als meisjes blij van worden.

 • Educatief speelgoed

  Klinkt misschien saai, maar niets is minder waar. Kinderen zijn heel nieuwsgierig en leergierig. Ze willen alles weten en ontdekken en leren dus ook heel snel. Spelenderwijs leren is de perfecte combi. Er zijn leuke tablets te vinden, met leerzame spelletjes speciaal voor de peuter. De spullen van “Ik leer” zijn ook aan te raden, deze heb je voor allerlei leeftijden. Zo kan je vanaf twee jaar al aan de slag met kleuren en vormen, of cijfers en letters.

 • Buitenspeelgoed

  Een zandbak, schommel of glijbaan vindt elk jongetjes natuurlijk leuk. Maar ook een kegelset voor buiten, of een mooie graafmachine voor in de zandbak zijn erg leuk om te geven.

 • Boeken

  Misschien niet het eerste cadeau waar je aan denkt voor een jongen. Maar een verhaaltje voor het slapen gaan vinden alle kinderen leuk. Bovendien heb je boeken in allerlei categorieën, dus ook met bijvoorbeeld auto’s of andere voertuigen. Aanwijsboeken en zoekboekjes, zodat er actief voorgelezen kan worden. Kijk hier eens voor inspiratie.

 • Speelfiguren

  De veel bekende “Toettoet auto’s” en “Zoefzoef dieren” zijn vaak een schoot in de roos en een leuke cadeautip voor 2-jarigen. De figuren maken leuke geluidjes en zingen bekende melodietjes. De sets zijn uit te breiden met bijvoorbeeld autogarages of dierentuinen. Maar als je een cadeautje voor een kleiner budget koopt zijn er ook losse auto’s en dieren te koop.

speelgoed banner

Samen een cadeau kopen

Samen een groot cadeau kopen is ook vaak een succes. En dan hoeft groot niet letterlijk groot te zijn. Veel ouders zitten helemaal niet te wachten op 30 losse cadeautjes. Terwijl er vaak wel andere wensen zijn. Vraag eens rond of je samen iets kunt geven. Bijvoorbeeld een mooie fiets. Het is nuttig en leuk en het scheelt een hoop rondslingerend speelgoed waar al snel niet meer naar gekeken worden.

Behalve deze cadeautips voor een jongen van 2 jaar is het ook leuk om een uitje te geven. Een bezoekje aan de dierentuin, of een abonnement op het speelparadijs waar hij graag speelt? Op deze manier geef je weer eens iets anders en hebben ze er nog lang plezier van! 😉

Kijk hier voor leuke cadeau tips voor een meisje van 2 jaar

StichtingJarigeJob banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!