header luiers van pampers met 50% korting
Peuter

Leuk educatief speelgoed voor peuters!

Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je peuter van alles leert. Dat doen ze in hun eigen tempo, het ene kind loopt met 10 maanden, de ander als hij anderhalf is. En dat is prima! Wat alle peuters graag doen is spelen en daar kom jij om de hoek kijken. Want jij bepaalt immers waar je peuter mee speelt! En dat kan dan best educatief speelgoed voor je peuter zijn.

verzwaringsdeken banner

Wat is educatief speelgoed?

Eigenlijk kan je peuter van het meeste speelgoed wel iets leren. Van een bal die wegrolt, kan hij bijvoorbeeld leren om te gaan kruipen. En van veel voorlezen leert je kindje allerlei woorden en klanken.

Zelfs van filmpjes kijken steekt je kindje een heleboel op. Zo zei Yinthe toen ze twee was ineens “modderpoel!”, dat had ze toch echt van Peppa Big geleerd. Natuurlijk ga ik jullie niet aanmoedigen om massaal filmpjes te gaan kijken, dat zou uiteraard vreselijk onverantwoord zijn. Maar wel ga ik het leukste educatieve speelgoed voor je peuter voor je op een rijtje zetten!

Lees ook: De leukste en leerzame YouTube kanalen voor peuters!
Leuk educatief speelgoed voor peuters!

 1. Montessori speelgoed

  We kennen Montessori allemaal van naam. Maar wie was het ook alweer? Maria Montessori werd geboren in Italië, ze was arts en pedagoog en had een ‘andere’ kijk op kinderen. Uiteindelijk ontstond mede door deze kijk het montessorionderwijs en Montessorri opvoeden.

  Op een montessorischool leren kinderen zelfstandig te werken en zitten er soms meerdere jaargroepen bij elkaar in de klas. Zo leren ze ook hulp te vragen aan een ouder kind die iets al kan. Er is dan ook veel “Montessori speelgoed”.

  Denk hierbij aan gekleurde balletjes om op kleur te sorteren of op bepaalde volgorde neer te leggen. Maar ook puzzels met cijfers, letters, kleuren en vormen zijn erg populair. Ken je ook de speel eieren? Deze moeten bij elkaar worden gezocht, kunnen open dicht en passen maar op een bepaalde manier in het eierdoosje. Ook zijn rijgplankjes en balansspellen echte Montessori dingen.

 2. speeleieren montessori

 3. ”Ik Leer” van Jumbo

  Bij heel veel ouders heel geliefd en bekend, de verschillende soorten van Ik Leer. Echt educatief speelgoed voor peuters, wat je kindje goed voorbereid op de basisschool. Zo heb je,

  • Vormen en kleuren voor 2-5 jaar.
  • Op weg naar groep 1, voor 3-5 jaar.
  • Tegenstellingen, voor 2-4 jaar
  • Letters, voor 3-6 jaar.
 4. baby kleertjes banner
 5. ”Ik Leer” van SES

  Deze educatieve pakketten richten zich meer op de creatieve kant van jouw peuter. Zo heb je allerlei varianten van deze manier van leren. Wil je je peuter leren knippen? Ook kan je kiezen voor rijgen, mozaïeken, borduren, plakken, prikken, weven, verven en nog veel meer!

 6. ses ik leer educatief speelgoed peuters

 7. Vaardigheden leren

  Er zijn heel veel leuke mappen te koop waarmee je kindje alle vaardigheden kan leren die bijvoorbeeld komen kijken bij aankleden. Denk hierbij aan veters strikken, een knoop dicht doen, een riem vastmaken of een rits open en dicht ritsen. Zo’n map is ook heel handig om mee te nemen in de auto, mooi vertier voor onderweg!

 8. vaardigheden leren speelgoed

 9. Electro Wonderpen

  Electro is al jaren bekend, wij hadden vroeger al de variant waarmee je met twee draadjes de juiste plaatjes moest verbinden en er dan een lampje ging branden. Tegenwoordig heb je dit spel natuurlijk ook draadloos, met een wonderpen! Het is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar en je hebt heel veel verschillende varianten.

  Voor de peuter vanaf 2 jaar: Vormen & Kleuren, Nijntje, Ontdek de dieren. Vanaf 3 jaar: Dierenpret, Mini voertuigen, Mini boerderij en Logisch denken. Er zijn ook kleinere varianten voor onderweg!

 10. Tablet voor je peuter

  Er zijn natuurlijk ook tablets te koop speciaal voor peuters. Waarmee je kindje kleuren, vormen en liedjes kan leren. Deze zijn er in allerlei prijsklassen.

Koop jij graag educatief speelgoed voor jouw peuter en wat vind jij het leukst? Misschien is een Magibook van Vtech ook iets voor jouw peuter. Mijn kinderen zijn er gek op.

Lees ook: De leukste educatieve apps voor een peuter!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019