“waterwipes
Slapen

Jouw baby laten slapen in 30 seconden!

Dat lieve kleine bundeltje waar je zo ontzettend veel van houdt is soms een klein beetje minder schattig. Voor veel moeders zijn dat de momenten dat een baby niet in slaap valt en veel moet huilen. Natuurlijk is je liefde onvoorwaardelijk, maar je wilt natuurlijk ook de baby laten slapen op het moment dat het tijd is. In deze blog lees je manieren en tips om jouw baby te laten slapen. Deze geweldige tips werken vaak al binnen 30 seconden! Het klinkt bijna onwerkelijk, maar probeer het eens uit! Niet geschoten is immers altijd mis! Bekijk ook de video onderaan de blog waarin een moeder laat zien dat het echt werkt.

cheezzbaby banner

7 Tips van moeders: Je baby laten slapen in 30 seconden!

 1. Pak er een haarföhn bij

  Heb je thuis nog een haarföhn liggen? Plug deze eens in het stopcontact en leg hem (nadat je hem hebt aangezet) naast het bedje of stoeltje van je baby.

  Het zoemende geluid blijkt erg slaapverwekkend te zijn! Blijf wel bij de haarföhn. Gebruik je liever geen föhn? Hier vind je het geluid van een haarföhn.
 2. In een andere blog laat een man zien hoe hij met een hard geluid zijn kind kan laten slapen, maar of dit nu echt rustgevend is?

  huilende baby laten slapen

 3. Onderrugje aaien en kloppen

  Leg je huilende kindje op zijn of haar zij en wrijf zachtjes over de onderrug en de billetjes. Wissel dit af met wat kloppende bewegingen. Dit kan erg rustgevend zijn voor je kindje.

 4. Bekijk ook deze techniek van een arts om een huilende baby stil te krijgen!

 5. Wedstrijdje staren

  Deze tip vergt nog wel de minste inspanning om zo je baby laten slapen. Het enige wat je hoeft te doen is boven je kindje hangen of er recht voor gaan zitten.

  Vervolgens staar je jouw kleine spruit in de ogen en dit blijf je doen totdat de traantjes drogen en de oogjes dicht gaan.

 6. beste babyfoon bol.com
 7. Knuffelen met een grote doek

  Heb je als kraamcadeau zo’n super handige hydrofiele doek gekregen? Of heb je deze jezelf (en je baby) cadeau gedaan? Deze doeken zijn van licht, zacht en absorberend materiaal en niet alleen handig voor jou, maar ook fijn voor je baby.

  De tip van deze moeder: leg je baby in het bedje en leg de doek op zijn of haar buikje zodat er lekker geknuffeld kan worden. Een grote doek van een ander materiaal kan natuurlijk ook werken.

 8. top 5 beste babyfoons banner
 9. Je smartphone laten zien

  Nu je baby nog geen interesse heeft voor computers, tablets en smartphones zijn deze erg slaapverwekkend. Eén van de moeders merkte op dat haar zoontje al meteen in slaap viel als ze haar telefoon liet zien. Is dat niet handig om zo je baby laten slapen?

 10. Even de magnetron aan

  Het kan zijn dat jouw magnetron een magische en hypnotiserende werking heeft op je kindje. In ieder geval: dat was bij één van de moeders het geval die met deze tip kwam. Zij zette de magnetron een paar seconden aan en na de ‘ping’ was haar kindje meteen in dromenland.

 11. Tussen de oogjes strelen

  Je kindje vertroetelen kan sowieso wonderen doen, maar als dat niet werkt kun je proberen of het helpt als je jouw baby of kind tussen de oogjes streelt.

  Dit doe je als volgt: met je wijsvinger streel je zachtjes van het voorhoofd tussen de oogjes naar het neusje. Je kunt het ook proberen met je duim of elke andere vinger die op dat moment het meest handige is.

Video: Tip om jouw baby laten slapen in 30 seconden


baby kleertjes banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019