blije doos banner
Slapen

Hard geluid laat een baby slapen? Niets is wat het lijkt.

Vijf dagen geleden hebben wij een artikel geplaatst van een vader die een “Oommmm geluid” maakt om zijn baby te laten stoppen met huilen binnen 10 seconden. Deze video is viraal gegaan en overal in de wereld wordt er op gereageerd. Want een hard geluid laat een baby slapen, dat is toch juist het tegenovergestelde van wat wij meestal denken!

cheezzbaby banner

Een van de reacties is van kinderarts en neonatoloog Dr. Nils Bergman en zijn vrouw Jill Bergman, lerares in Kangaroo Mother Care. Is de baby echt gaan slapen of houdt ze zich stil door een stress reactie?
Hun reactie op de video willen we jullie niet onthouden en deze kan je hieronder lezen.

Dr Nils Bergman noemt het een Freeze reactie

Omdat de vader een hard monotoon geluid maakt is de reactie van de baby: schrik. Als je goed kijkt naar de video dan zie je dat de baby angstig reageert, de armpjes en vingers strekt om contact te zoeken en in een “freeze” reactie doodstil blijft liggen.
Snelle ademhaling, waakzaamheid, gespannenheid en paniek zijn de waarnemingen die Dr. Nils ziet in de video. Het stil worden van de baby is dus niet slapen maar een paniek aanval. Zelfs als het geluid is afgenomen blijft de baby oogcontact zoeken en angstig kijken.
vader laat baby slapen geluid niet waar
Jill Bergman ziet soortgelijke dingen in de video: Een vader die niet kijkt naar zijn baby, dus geen oogcontact maakt en haar vragende armpjes negeert. Hij verrast haar door een hard geluid te maken, terwijl de baby zich psychisch afsluit voor haar omgeving en haar ogen sluit. Jill ziet ook een snellere ademhaling en paniek bij de baby.

disney+ banner

Hard geluid laat baby slapen? Of toch niet?

Hun conclusie is dan ook dat het makkelijk is om als ouder fouten te maken om de reactie van de baby verkeerd te begrijpen. Kijk daarom altijd goed naar wat een baby voelt en naar de non-verbale reactie.
Gebruik niet zomaar een standaard methode maar kijk goed naar je baby.

Wil je het volledige en originele artikel lezen? Klik dan hieronder op de bron om de Engelstalige versie te zien.
(Bron: Terra Mater)

Hieronder nogmaals de video van de vader die zijn baby in 10 seconden laat stoppen met huilen.


Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!