“waterwipes
Mamma

Veel gehoorde vooroordelen over werkende moeders!

Ik vind het heerlijk om te werken. Misschien vind ik het nog wel fijner om te werken sinds ik kinderen heb. We grappen wel eens dat we op kantoor komen om even tot rust te komen. Heerlijk, geen kinderen om je geen, geen ‘ge-mama’ de hele dag. Gewoon even lekker mijn eigen ding doen met volwassen mensen om me heen. Maar veel mensen hebben ook vooroordelen over werkende moeders en dat krijg je ook af en toe te horen.

libido banner

Vaak gehoorde vooroordelen over werkende moeders!

 1. Werkende moeders zijn minder betrokken bij hun werk

  Want ze er ook voor de kinderen moeten en willen zijn. Ja, we moeten de kinderen eerst naar de opvang brengen, voor we aan het werk kunnen. En het kan zijn dat we een keer met een melkvlek in onze trui ergens verschijnen, of dat de opvang belt dat er een ziek kind opgehaald moet worden. Ja, dat hoort erbij. Maar maakt dat ons minder betrokken?
 2. Werkende moeders dumpen hun kinderen bij de opvang

  Tuurlijk wij vinden het heerlijk om onze kinderen weg te brengen. Lekker makkelijk ook, hebben we er zelf geen werk mee toch? Dat de leidster van de kinderopvang de eerste stapjes eerder ziet dan wij, of dat ze ons thuis ineens “juf” noemen nemen we dan maar voor lief. Toch?

 3. Werkende moeders moeten altijd thuisblijven als er een kind ziek is

  Oké, even eerlijk. Hoe vaak blijf jij thuis als er een kind ziek is? En hoe vaak doet je partner dat? Bij ons thuis ben ik het vaker dan mijn man.

  Maar hij gaat ook al om half 6 de deur uit, dan weet ik vaak nog niet eens dat er iemand ziek is. En als school belt dat er iemand ziek is, ben ik 5 minuten verderop en hij vaak minimaal een uur. Maar ook hij is wel eens thuisgebleven of eerder naar huis gegaan. Het ligt een beetje aan de situatie.

 4. Werkende moeders kunnen nooit helpen op school!

  Ik werk drie dagen en sta iedere week een ochtend te klaar-overen. Ook zit ik in de ouderwerkgroep, heb geholpen met sinterklaas en de Koningsspelen. Niets van waar dus. Het is maar net waar je prioriteiten liggen. Natuurlijk vallen de meeste schoolactiviteiten onder werktijd. Maar ik kan een keer vrij nemen of een dag ruilen. En veel regel dingen kunnen gewoon in de avonduren.

 5. meegroeiromper banner
 6. Werkende moeders doen niet aan overwerken

  Zodra de tijd erop zit racen we er vandoor. Maar ja, wat doen je kinderloze collega’s na hun werkdag? Die bestellen eten via thuisbezorgd of schuiven aan bij hun mama. Ze hoeven niet eerst langs de BSO, dan langs de gastouder en dan nog eten koken. Vermoeide kinderen in bad te stoppen en naar bed te brengen. Die kunnen rustig nog een uurtje door zonder dat er iemand op hen wacht.

 7. Werkende moeders hebben geen zin om voor hun kinderen te zorgen

  Een vooroordeel in de ogen van de thuisblijfmoeder, want wij doen het als werkende moeders helemaal fout. We zitten niet thuis met thee en koekjes op ze te wachten. We ‘droppen’ ze bij de kinderopvang. Kortom: jij gaat lekker werken en laat iemand anders je kind opvoeden. Maar, ook al ben je aan het werk. Op de momenten dat je thuis bent, ben je gewoon de opvoeder. Jij bent degene die je kind zijn basis bijbrengt, ook als hij overdag niet altijd bij jou is.

Ben jij een werkende moeder? En heb jij ook te maken met vooroordelen? Ik heb wel eens de neiging gehad om te stoppen met werken. Als er weer een kind ziek was, of me ‘s nachts weer wakker had gehouden waardoor ik bijna slapend op kantoor zat met wallen tot mijn knieën. Maar ik ben een veel leukere moeder als ik werk. En nu de jongste naar school gaat ga ik lekker een dagje extra naar kantoor, zodat ik ook minder het gevoel heb dat ik daar alles half doe.Bh keuzestress banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019