“waterwipes
Zwangerschap

Hartslag van de baby luisteren

Bij elke controle bij de verloskundige of de gynaecoloog zal deze met een speciaal apparaatje naar de hartslag van de baby luisteren. Dit gebeurt met een doppler. Dit apparaat werkt zoals een echoapparaat met ultrasone golven om zo te registreren wat er in de buik beweegt.

hema rompers

Vanaf ongeveer 10 tot 12 weken zwangerschap is de hartslag van de baby in de buik met behulp van een doppler te horen. Vanaf ongeveer 30 weken zwangerschap is het babyhartje ook te horen buiten de buik door een toeter (of lege wc-rol) op de buik te zetten en met je oor daar te luisteren.

Hartslag baby horen met een wc rol? Dit kan vanaf 30 weken gewoon thuis.
Thuis naar de hartslag van de baby luisteren

Willen jij en je partner thuis ook graag luisteren naar het hartje van je ongeboren baby? Dat kan. Speciaal voor thuisgebruik is de Angelsounds Doppler ontwikkeld. Dit apparaat werkt net als die bij de verloskundige of gynaecoloog maar is net wat gebruiksvriendelijker. Ze zijn compleet onschadelijk voor de baby. Maar kunnen de ouders wel de geruststelling geven hoe het met hun baby in de buik gaat. De Angelsounds Dopplers zijn onder andere hier te koop.

prenatal extra korting banner

Lees het verhaal van deze vader: Net na 38 weken zwangerschap overleed mijn dochter!

Zelf naar de hartslag van de baby luisteren

De beste resultaten om de hartslag van de baby te horen krijg je met de volgende tips:

  • Zorg dat je een beetje een volle blaas hebt.
  • Ga languit liggen op bed of bank.
  • Breng een dikke olie of crème aan op je buik.
  • Zet de probe op je buik en beweeg langzaam centimeter voor centimeter over je buik. Hoe vroeger in je zwangerschap, hoe dichterbij je schaambot je zal moeten zoeken om de hartslag van je baby te horen.
  • Raak niet in paniek als je het hartje even niet snel genoeg vindt. Probeer het nog eens op een ander moment.

Een goede tip is om op te letten bij je volgende bezoek aan de verloskundige of gynaecoloog waar hij het hartje registreert. Dat is dan ook de plek waar je zelf kunt beginnen.
luvion doppler angersounds

Angelsounds Doppler kopen?

Tegenwoordig zijn verschillende Angelsounds Doppler modellen te koop. Angelsounds is niet het enige merk wat Doppler apparaten verkoopt. Zo kan je ook kiezen voor de merken Jumper en Luvion waarmee je naar de hartslag van de baby luisteren kunt.

Lees ook: Met een doptone luisteren naar het hartje van de baby!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019