“banner
Baby

Welke verschillende fotoshoots zijn er?

Er zijn zoveel mooie momenten om vast te leggen in je leven. Je zwangerschap bijvoorbeeld of de eerste dagen samen met jullie pasgeboren baby. Wil jij ook een foto van je lachende kind met zijn wangen vol taart? Welke fotoshoots zijn er allemaal en wat zijn de verschillen? Ik zet ze voor je op een rijtje.

Zwangerschapsshoot

Of het nu je eerste zwangerschap is, of je derde. Elke zwangerschap is bijzonder. Bijzonder genoeg om vast te leggen met de camera. Dit kan op veel verschillende manieren en in heel veel verschillende stijlen. Ga je voor natuurlijk, zonder al te veel poespas en buiten in de natuur? Of kies je juist voor een glamourshoot in een mooie jurk in de fotostudio? Wat ook erg leuk is om een fotoshoot te doen in de babykamer.

Een zwangerschapsshoot kun je het beste doen als je tussen de 30 en 35 weken zwanger bent. In deze periode is je buik ‘op haar mooist’. Je buik is mooi rond en prachtig om te fotograferen. Het is ook heel mooi om van de zijkant je silhouet vast te leggen. Je kunt ervoor kiezen om in je eentje op de foto te gaan. Maar een trotse broer of zus die een kusje op je buik geeft is ook erg leuk. Of samen met je partner of het hele gezin. Wat ook een leuk effect geeft, is je kindje laten schilderen op je buik en ondertussen de foto’s te maken.

wehkamp banner babyspullen

Gender revealshoot

De gender reveal party is alweer een tijdje een begrip in Nederland. Je geeft een feestje waar je het geslacht van je kindje onthult aan al je vrienden en familie. Het meest spannende is dat jullie als ouders het geslacht van jullie baby ook nog niet weten. Jullie snijden een taart aan en ontdekken samen of de binnenkant roze of blauw is. Of jullie prikken een ballon lek en kijken welke kleur confetti eruit dwarrelt. Er zijn veel manieren om het geslacht van je baby te onthullen. En wil je je eigen gespannen en verbaasde gezicht zelf ook terug kunnen zien? Laat dit bijzondere moment dan vastleggen met een gender revealshoot.
melkbad fotoshoot

Melkbad fotoshoots

Het klinkt een beetje bijzonder misschien, op de foto in een bad vol melk. Maar juist het ‘melkwater’ zorgt voor een prachtig effect. Alles wat je niet wilt laten zien aan de buitenwereld wordt namelijk verdoezeld. Normaal gesproken kan je alles zien wat zich onder water bevindt, ook alles wat je liever niet wilt zien of wilt laten zien. Doordat de melk wit is heb je dit ‘probleem’ niet bij een melkbad fotoshoot.

In het water kan je mooie poses aannemen die ook goed te tonen zijn aan de buitenwereld. Heel mooi met je zwangere buik, die boven de melk uit komt. In het warme bad kun je heerlijk relaxen, wat de fotoshoot nog leuker maakt.

Deze shoot is ook erg leuk voor kinderen. Zelfs voor een kleine baby’s is een melkbad fotoshoot een mogelijkheid. Er kan namelijk een kussen net onder het melkoppervlakte worden geplaatst waar je kindje op kan liggen. Of je gaat samen met je baby het bad in. Melkbadfoto’s worden mooi aangekleed met bloemen en andere accessoires.
Geposeerde newborn fotoshoot anne geddes

Geposeerde newbornshoot

Baby’s in mandjes, koffers en op schattige kussentjes. In de mooiste doeken en op zachte kleedjes. Met lieve haarbandjes, mutsjes en kleine knuffeltjes. Je hebt ze vast voorbij zien komen, deze foto’s. Deze Anne Geddes manier van fotograferen is een stijl waar je van moet houden.

En je moet er tegen kunnen dat ze je pasgeboren baby in allerlei posities leggen die lang niet altijd natuurlijk aan doen, of er comfortabel uit zien. Het is bij deze newborn fotoshoots erg belangrijk dat je baby nog heel klein is. Liefst niet ouder dan twee weken. Je kindje slaapt dan nog veel en is op die manier gemakkelijker te fotograferen.

Om dit voor elkaar te krijgen wordt er van alles uit de kast getrokken. Zo ga je samen met je baby een hele warme fotostudio in. Je kindje is namelijk bloot en mag het natuurlijk niet koud krijgen. Vaak werkt de fotograaf met een app op de telefoon die de hartslag van mama nabootst om je kleintje zo rustig mogelijk te houden. Je bent anderhalf uur flink aan het zweten, maar dan heb je ook een heel lief resultaat.

Natuurlijke newborn- of babyfotoshoot

Wil je wel foto’s van je pasgeboren baby, maar niet de geposeerde variant? Dan kun je kiezen voor de natuurlijke fotoshoot. Deze fotoshoot vindt gewoon plaats in je eigen huis. In de slaapkamer bijvoorbeeld of in de babykamer. Je kleintje hoeft hiervoor helemaal niet te slapen en wordt niet in verschillende posities gemanoeuvreerd.

Er worden mooie natuurlijke foto’s gemaakt, terwijl je baby gewoon ‘zijn ding’ doet. Bewegingen, smakmondjes en zwaaiende armpjes, juist deze details maken de foto. Natuurlijke fotoshoots of ‘lifestyle’ foto’s zijn ook geschikt voor oudere baby’s. Het is een hele mooie manier om jouw gezin zo normaal mogelijk vast te leggen.

Borstvoeding fotoshoot

Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces, waar veel moeders (terecht) heel trots op zijn. Deze mooie manier van voeden wordt zeker niet meer verstopt en juist steeds vaker vastgelegd op foto. Een tijdje geleden dook de ‘brelfie‘ op. Moeders die een selfie maakten terwijl ze hun baby aan het voeden waren.

Wil jij ook zo’n mooie foto van deze intieme momenten? Dan kun je het ook groter aanpakken en het op een professionele manier laten vastleggen. Op subtiele en stijlvolle manier worden foto’s gemaakt terwijl jij je baby de borst geeft. Een herinnering om te koesteren.

Cakesmash shoot

Deze cakesmash fotoshoot is heel leuk om te doen vlak voor de eerste verjaardag van je kindje. Een leuke feestelijke setting met slingers en ballonnen. En natuurlijk: taart! Je kindje mag naar hartenlust smikkelen en smeren en de fotograaf legt dit vrolijke tafereel vast. Prachtig voor de uitnodigingen voor het eerste verjaardagsfeestje.

Dus wat je ook vast wil laten leggen, de onthulling van het geslacht, je eigen bevalling fotograferen, een intiem voedingsmoment of gewoon jullie mooie gezin. Er is voor iedereen een fotoshoot die bij je past. Ook als je niet van poseren houdt kun je prachtige foto’s laten maken.

nanabeebi luiertas best beoordeeld

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!