luieraanbiedingen header
Baby

Praktische tips voor de commode op de babykamer!

Een paar praktische tips voor de commode op de babykamer en tips om de beste commode te maken als je geen ruimte of budget hebt voor een nieuwe. Je hoeft namelijk niet per se een commode aan te schaffen, er zijn genoeg goedkopere manieren om toch een fijne, mooie en veilige aankleedplek voor de baby te creëren!

beste babyfoon bol.com

Praktische tips voor de commode op de babykamer!

 1. Let op de plek voor de commode

  Zet de commode het liefste tegen een muur aan en houd er rekening mee dat je niet te dichtbij een raam of verwarming staat. Je baby moet het namelijk niet te heet, maar ook niet te koud krijgen.

 2. Hang niks aan de commode

  Soms hangen mensen zakken aan de commode als extra opslag, maar dat is geen goed idee. Zware zakken of andere materialen kunnen de commode instabiel maken.

 3. Commode of kledingkast?

  Wil je graag kosten en ruimte besparen omdat je een kleine babykamer hebt, bespaar dan kosten op de kledingkast. Een commode kan namelijk ook als kast fungeren.
  Het beste is dan een commode te kopen die veel opslagruimte heeft, zodat je daar alle kleertjes in kwijt kunt. Een kledingkast heb je sowieso het eerste jaar niet nodig, naarmate je kind ouder wordt en dus grotere kleding nodig heeft en langer in een maat blijft, kan alsnog een kast aanschaffen.

 4. Kleine babykamer, kies voor wandcommode!

  Voor een kleine babykamer is een wand- of opklapcommode misschien wel de beste commode. Deze kan je aan de muur ophangen en openklappen voor gebruik. Vaak zitten er opbergvakken bij zodat je daar de meest gebruikte verzorgingsproducten in kunt leggen. In veel gevallen is de wandcommode al voorzien van een aankleedkussen. Hoef je die ook niet meer te kopen.

 5. wandcommode voorbeeld

 6. Weinig budget, kies voor een tafel

  Heb je momenteel even geen geld om een commode aan te schaffen, dan kan je ook een tafel omtoveren tot een goede commode. Zorg ervoor dat je een goed aankleedkussen hebt met opstaande randen. Bevestig vervolgens een antislipmatje eronder zodat het niet kan verschuiven (kan je kopen bij de Action). Onder de tafel kan je opbergmanden zetten met de nodige babyspullen. De verschoondoekjes, wat luiers en billenzalf kan op de tafel.

 7. Maak meer ruimte met een luierplank

  Een luierplank of bladvergroter is ideaal als je huidige tafel of kast te klein of te smal is om voor aankleedplek te fungeren. De luierplank leg je gewoon op de kast of tafel. Het creëert genoeg ruimte voor een goed aankleedkussen en bevat opstaande randen voor de veiligheid. Als de kast of tafel de juiste hoogte heeft dan kan je met een luierplank of aankleedplank dus prima je eigen commode voor de babykamer maken.

Lees ook alles over het kiezen van de beste commode voor de kinderkamer!startersbox zwitsal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!