banner cheezzbaby 728x200
Beste babyproducten

Beste commode voor de baby

Een commode is eigenlijk onmisbaar in een babykamer. Maar wat is de beste commode, waaraan moet die voldoen en wat zijn je opties als je geen ruimte of budget hebt voor een commode? Je leest het hier.

verzwaringsdeken banner

Waarom heeft elke babykamer een commode?

Misschien vraag je jezelf stiekem af waarom elke baby in vredesnaam een commode heeft. Is dat ding echt nodig? Ja, dat ding is echt nodig, of in ieder geval iets dat erop lijkt. Een goede ladekast kan ook tot commode omgetoverd worden, of je schaft een opklapbare versie aan. Scheelt weer ruimte.

Het gaat erom dat je een goede plek hebt om je baby te verschonen, te wassen en aan te kleden. Daar is de commode voor. Want je kindje aankleden op de grond of op bed is totaal niet handig en je houdt daar waarschijnlijk een hernia aan over.
Een goede commode is (als het goed is) op de juiste hoogte zodat je mooi rechtop kunt staan. De beste commode is niet alleen op de juiste hoogte, maar draagt ook bij aan een veilige babykamer en bevat genoeg opbergruimte zodat je al jouw spullen binnen handbereik hebt. Want een baby (of dreumes of peuter) mag je nooit alleen laten als hij erop ligt.

Lees ook: Praktische tips voor de commode op de babykamer!

Waar moet de beste commode voor de baby aan voldoen?

Wil je echt de beste commode voor jouw baby aanschaffen of maken (voor de handige vaders)? Dan zijn er volgens veiligheid.nl een aantal eisen waaraan een goede commode moet voldoen:

 1. Juiste hoogte

  Commodes zijn er juist voor bedoeld om je rug te sparen tijdens het aankleden. Daarom is de juiste hoogte het belangrijkste item voor de beste commode. De meeste zijn tussen de 90 en 105 centimeter hoog.

 2. Stabiel

  Heel essentieel, de hij moet absoluut stabiel staan, ook wanneer de kastjes of lades openstaan

 3. Afscherming

  De beste en meest veilige commode heeft opstaande randen van ongeveer 3 centimeter aan de zijkanten en achterkant. Zet je hem tegen de muur, dan is het niet nodig dat er opstaande randen aan de achterkant zitten.

 4. Ruim werkblad

  Een ruim werkblad heeft de voorkeur omdat je zo plek hebt voor de meest essentiële spulletjes zoals luiers, billendoekjes, kleertjes, andere verzorgingsartikelen en zelfs een teiltje water voor het wassen. Een werkblad van minstens 65 tot 75 centimeter breed en 38 centimeter diep is ideaal.

 5. banner vitamine-D kind
 6. Ruimte onder de commode

  Het is handig als je jouw voeten onder de commode of werkblad kunt zetten zodat je goed dichtbij kunt staan.

 7. Geen hoeken en scherpe randen

  De beste commode heeft glad afgewerkt materiaal (zonder splinters, gaatjes of kleine onderdeeltjes) en afgeronde hoeken en randen.

 8. Werkblad iets naar voren

  Het werkblad moet iets naar voren uitsteken zodat je niet teveel naar voren hoeft te buigen.

 9. Eventuele wieltjes vastzetten

  Zitten er wieltjes onder de commode, dan moeten minstens twee daarvan vastgezet kunnen worden.

tips voor het indelen van de commode babykamer

Tips om de commode handig in te delen!

De beste commode heeft ook genoeg plek om babyspullen in op te bergen. Hoe meer je kunt opbergen, hoe meer je bij de hand hebt en hoe minder je geneigd bent je baby alleen te laten liggen. Want ook al draai je jezelf maar voor één seconde om, er kan altijd iets gebeuren, zeker als je baby kan omrollen.Heb je een goede commode gevonden waarin je spullen kunt opbergen dan is dit een handige indeling:

 • Bovenste lade

  In de bovenste lade doe je de spulletjes die je het meeste nodig hebt. Denk aan een aantal luiers, billenzalf, billendoekjes, washandjes, watjes, babyolie, gezichtsdoekjes en een aantal hydrofiele doeken. Ruimte over, dan kun je er ook wat rompers of kleertjes inleggen.

 • Tweede lade

  In de tweede lade kun je kleertjes leggen. Vooral de eerste maanden zijn de kleertjes nog zo klein dat ze prima in een commode passen. Aangezien de kleertjes maar een maandje of twee meegaan, heb je er ook niet zo heel veel nodig. Leg in de commode de maat die je baby op dat moment heeft. Andere maten zou je in een andere kast kunnen opbergen.

 • Derde lade of kastje

  In de derde lade kun je wat voorraad leggen van bijvoorbeeld luiers, billendoekjes, gezichtsdoekjes (de toetenvegers), nog meer hydrofiele doeken (je kunt er nooit genoeg hebben) ook maatje XXL. Maak daarbij ook een plekje vrij voor de thermometer, flesje alcohol, paracetamol, haarspulletjes, sokjes etc. Plek over? Misschien heb je ook nog ruimte voor slaapzakjes en ander beddengoed.

Overzicht van de beste commode voor jouw baby!

Omdat er zoveel modellen te koop zijn is het lastig om te bepalen wat nou de beste is. Wat wel kan is kijken welke commodes populair zijn bij ouders in de bekende online winkels. Hieronder vind je een lijst met bekende winkelketens en hun populairste commodes:

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!