“babydeals
Nieuws

Leukste vakantieplekken in eigen land tijdens de zwangerschap!

De babymoon is overgewaaid vanuit Amerika. Het is de laatste kans om even met zijn tweeën op vakantie te gaan tijdens je zwangerschap, als het tenminste je eerste zwangerschap is. Steeds meer Nederlandse stellen nemen dit gebruik over. Maar, waar ga je dan naartoe? Ik heb de leukste vakantieplekken in eigen land voor je op een rijtje gezet als je nog even weg wilt voordat de baby komt.

babykamer laten verven banner

Op babymoon in eigen land?

We kunnen zo zachtjes aan weer gaan denken aan vakantie. De grenzen gaan weer open en we mogen voorzichtig weer op reis. Met de nodige extra regels en maatregelen, maar het kan weer. Toch zijn er veel mensen die liever dichtbij huis blijven in deze tijden van Corona. Zeker als je zwanger bent is dat goed te begrijpen. Je wilt zo weinig mogelijk risico lopen om ziek te worden, maar je wilt er wel even lekker tussenuit zijn. Dan is het een goede optie om in Nederland te blijven.

Het is fijn om de zekerheid te hebben dat je ten allen tijde weer naar huis kunt, mocht het nodig zijn. Ook ken je de regels die hier gelden, en hoef je je niet aan te passen aan de regels in het buitenland.

De beste tijd om op babyboom te gaan is voor de meeste zwangere vrouwen tussen de 16 en 27 weken zwangerschap. Je bent de eerste misselijke maanden voorbij, je vermoeidheid is meestal iets minder. Ook is je buik nog niet zo groot dat deze al in de weg zit. In deze periode van de zwangerschap zijn de meeste vrouwen best wel fit en dus goed in staat om lekker even weg te gaan.

De leukste vakantieplekken in eigen land tijdens de zwangerschap

Als je eenmaal kinderen hebt zijn romantische hotels niet meer de meest ideale vakantiebestemming maar voor een babymoon in eigen land natuurlijk wel. Want naar drukke campings of vakantieparken kan je immers altijd nog.
Sommige hotels bieden speciale babymoon arrangementen aan. Hier zitten extra’s bij inbegrepen, zoals een fotoshoot, of zwangerschapszwemmen. Al is het mogelijk dat zulke activiteiten nu niet doorgaan in verband met de veiligheidsmaatregelen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke dingen om te ondernemen.

airco laten plaatsen banner

Maar wat zijn leuke bestemmingen om naartoe te gaan op babymoon in eigen land?

 • Waddeneilanden

  Zodra je op de boot stapt voor de overtocht ben je echt even weg. Of je daar nu drie uren of een kwartier voor in de auto hebt gezeten, zodra de boot afvaart is je vakantiegevoel aan. De waddeneilanden zijn prachtig. Mooie natuur, pittoreske dorpjes, uitgestrekte stranden. Geniet van mooie zonsondergangen, ga zeehondjes kijken of relax lekker op een terrasje. Echt ontspannen is daar geen enkel probleem.

 • De Veluwe

  Prachtige natuurgebieden, bossen, heide. De Veluwe heeft alles. Ga lekker wandelen of bezoek een van de leuke steden zoals Apeldoorn of Arnhem.

 • Drenthe

  Een van de meest populaire vakantiebestemmingen in eigen land op dit moment. Drenthe is dunbevolkt en biedt dus heel veel rust en ruimte. Ook daar is heel veel uitgestrekte natuur te vinden. Nationale parken zoals het Dwingelerveld, waar herders rondstruinen met hun kudde schapen. Of ga winkelen in Emmen of Assen, want ook winkelsteden biedt deze prachtige provincie.

 • De kust

  De hele westkant van ons land grenst aan de Noordzee, dus kust in overvloed. Aan de kust kom je echt tot rust. Het ruisen van de zee, de zilte lucht. Wandel langs het strand en waai lekker uit. Of je nu naar de bekendere plaatsen zoals Noordwijk, Scheveningen of Zandvoort gaat. Overal vind je gezellige strandtenten, restaurants en boulevards.

 • Limburg

  Het glooiende landschap doet je echt denken dat je in het buitenland bent. Limburgse gezelligheid en gastvrijheid zorgen ervoor dat je meteen op je gemak bent. Eet een lekker stukje vlaai. Bezoek Maastricht, Venlo of het schattige Valkenburg. En je bent even helemaal weg.

Nederland heeft echt meer dan genoeg mooie plekken te bieden als je op zoek bent naar romantische vakantieplekken in eigen land tijdens jouw zwangerschap.

Dus willen jij en je partner nog even genieten van een gezellig samenzijn voor de baby er is? Nog even relaxen zonder rekening te hoeven houden met slaaptijden, luiers en flessen? Er zijn heel veel vakantieplekken in eigen land die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je zwangerschap. Bovendien telt ons land duizenden hotels die de leukste arrangementen aanbieden. Zoek een mooie bestemming en geniet van alles wat ons prachtige land te bieden heeft.

sale banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!