banner cheezzbaby 728x200
Bevalling

Wat is spinning babies? Helpt het bij een snelle bevalling?

Als je in de wachtkamer van de verloskundige zit, is je oog er vast wel eens op gevallen; die rekken vol folders. Folders over waterbevalling en zwangerschapsyoga. Informatie over vaccinaties, kinderopvanglocaties en verschillende cursussen. Er valt een heleboel te ‘leren’ als je zwanger bent, maar heb je bijvoorbeeld al eens van Spinning Babies gehoord? Je leest er hier alles over.

Zalando 1 75p korting banner

Wat is spinning babies?

De cursus spinning babies komt oorspronkelijk uit Amerika. Deze methode is ontwikkeld door de Amerikaanse verloskundige Gail Tully in samenwerking met verschillende chiropractors. Kort gezegd is de cursus spinning babies een aantal oefeningen voor een goede bekkenstand, om ruimte in je bekken te krijgen en meer bewegingsvrijheid voor je kindje.

Bij spinning babies draait alles om balans, zwaartekracht en beweging. Balans in je bekken is hierbij het aller belangrijkst. Dit betekent dat de spieren in je bekken aan beide kanten even lang zijn.

Je bekken kan door meerdere oorzaken uit balans raken, bijvoorbeeld als je te weinig beweging krijgt. Maar ook doordat je vaak met je ene been over het andere zit, als je vaak onderuitgezakt zit, of als je je tas meestal over dezelfde schouder draagt.
Spinning babies zorgt ervoor dat je bekken weer in balans raakt, wat de bevalling enorm kan versoepelen!

Kleertjes.com korting banner

Waarom zorgt spinning babies dat de bevalling soepel of sneller verloopt?

Voordat je baby zijn of haar weg naar buiten heeft gevonden, moet er een hele ingewikkelde route worden afgelegd. Je baby begint zijn weg met zijn neus richting jouw zijkant als hij de bekkeningang in gaat. Daarna gaat hij verder met zijn neus richting je rug door de bekkenuitgang.

Tijdens de bevalling maakt je kindje de inwendige spildraai. Als het hoofdje geboren is, moet de baby nog een draai maken, zodat ook de schoudertjes er door passen. Om deze route goed af te kunnen leggen, is het belangrijk dat je kindje genoeg ruimte krijgt.
Door oefeningen te doen om je bekken in balans te krijgen, creëer je ruimte in de buik en dus ook in je bekken. Daardoor kan je baby gemakkelijker indalen en de meest gunstige ligging aannemen. Dit kan zelfs bandenpijn verlichten.
waarom zorgt spinning babies dat bevalling soepel sneller verloopt

Helpt het bij een stuitligging of dwarsligging?

Spinning babies denkt dat een stuitligging kan ontstaan doordat je kindje onvoldoende ruimte heeft om te draaien. De oefeningen zouden dan ook kunnen helpen om meer ruimte te maken. Waardoor jouw baby gemakkelijker naar de wenselijke houding kan draaien en dus niet meer in stuit of dwars ligt.

Bekijk deze video van een baby in stuitligging draaien!

startersbox zwitsal banner

Waar kan je de cursus spinning babies volgen?

Spinnig babies biedt cursussen aan op allerlei verschillende locaties in het land. Bij je eigen verloskundigenpraktijk kunnen ze je vast vertellen wat voor jou de dichtstbijzijnde locatie is.

beste babyfoon bol.com

Spinning Babies tips

Ook zonder de ‘echte’ cursus kun jij al het een en ander doen om je bevalling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Probeer onderstaande tips die ook in de spinning babies cursus worden aangeraden.

  1. Water drinken! Door minimaal twee liter water te drinken per dag houd je je spieren soepel;
  2. Ga zitten op een fitnessbal en draai cirkels met je heupen;
  3. Draag platte schoenen! Hakken hebben invloed op de stand van je bekken;
  4. Als je lang hebt gezeten is het goed om even te wandelen, zo kunnen je spieren zich herstellen;
  5. Ga als je zit op beide zitbotjes zitten, met je voeten plat op de grond;
  6. Als je op staat zet dan eerst beide voeten naast elkaar op de grond.

Ben jij van plan om een zwangerschapscursus te volgen? Dan is spinning babies misschien wel iets voor jou. Of heb je al ervaring met deze methode? Heeft het jou geholpen bij je bevalling? We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Kijktip: Nieuwe serie op Netflix: Babies!

hema rompers

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!