sale kleertjes header
Baby

De leukste en beste verlichting voor de babykamer!

Ben je druk bezig met het inrichten van de babykamer? Het is een ware zoektocht binnen het reusachtige aanbod van wiegjes, commodes en kasten. Maar als je die hebt uitgezocht dan ben je er nog niet. Je bedenkt welk soort behang je wilt aanbrengen, of welke kleur verf er op de muren komt. Daarna zoek je zorgvuldig de gordijnen uit en ook de accessoires mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar weet je wat ook erg belangrijk is voor een fijne sfeer op de babykamer? De verlichting! Daarom wat tips voor de leukste en beste verlichting voor de babykamer!

cheezzbaby banner

Soorten verlichting voor de babykamer

Vaak wordt bij het inrichten van de babykamer de verlichting een beetje vergeten. Dat je vol trots de babykamer laat zien aan je bezoek en tussen neus en lippen door nog vertelt dat daar nog even een lampje moet komen. Herkenbaar?
Toch is dat erg jammer. Verlichting kan namelijk erg sfeerbepalend en belangrijk zijn voor de babykamer. Bekijk deze sfeermakers maar eens.

Denk je ook niet dat een saaie witte plafonnière een heel ander gevoel geeft dan een mooie wandlamp? Je kunt bijvoorbeeld ook voor een mooie schemerlamp gaan, die je op een kast neerzet.
Wil je de nachtvoedingen in de babykamer geven? Denk dan behalve aan een lekkere stoel om te zitten ook aan gedimde verlichting. Zo zit je niet met je baby in het volle licht en zal je kindje sneller weer gaan slapen na de voeding.
Kleur van verlichting op babykamer

Kleur van de verlichting op de babykamer? Dit is het beste voor je baby!

In principe kunnen baby’s prima in een donkere kamer slapen. Ze zijn nog niet bang in het donker, dat komt pas als je kindje ouder wordt. Maar voor jezelf kan het wel fijn zijn als er een klein beetje verlichting is in de babykamer. Als je komt kijken of je kindje nog goed in zijn bedje ligt, of als je een nachtvoeding gaat geven. Dan is het fijn om te zien wat je doet.

Maar het is ook erg belangrijk dat je kindje niet wakker wordt als de lamp aangaat. Daarom is het verstandig om de goede kleur van de verlichting te kiezen. Van blauw licht wordt gezegd dat het de aanmaak van melatonine vermindert. En dit stofje heeft je kindje juist nodig om in slaap te vallen. Blauw licht komt ook van je telefoon, computer en televisiescherm. Rood of oranje licht is veel beter voor de nachtrust van de baby. Tegenwoordig pas je met een HUE lamp eenvoudig de kleur aan.

prenatal extra korting banner

Voor welke verlichting in de babykamer kies jij?

Als je de babykamer gaat inrichten hoef je echt niet voor een hele ‘kinderlijke’ lamp te kiezen. Misschien gruwel je wel van de plastic lampen in de vorm van een wolkje of een bloem. En de kans dat je daar snel weer op bent uitgekeken is vrij groot. Gelukkig zijn er tegenwoordig kinderlampen in hele moderne varianten.

Kies jij voor een echte eyecatcher in de kinderkamer? Staande lampen zijn bijvoorbeeld erg mooi om in een hoekje bij een fijne stoel te zetten. Met een dimbare lamp erin creëer je een fijn hoekje om je kindje te voeden. Of om voor het slapen gaan een boekje te lezen als je kindje groter wordt. Er zijn hele stoere lampen, maar ook lampjes met een stoer model en een lief kleurtje. Zo wordt de combinatie nog leuker. Ga je liever voor een natuurlijke look? Kijk dan eens naar een houten of een rieten lamp.

Behalve met de juiste accessoires zorgt de verlichting voor de babykamer uiteindelijk pas echt voor de juiste sfeer. Of je nu gaat voor een lieve plafonnière, een hanglamp of een hippe vloerlamp. In de babykamer is alles mogelijk. Pas de verlichting aan op de stijl en kleur van de kamer. Door de juiste lamp én kleur te kiezen zet je echt de puntjes op de i.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019