“babydeals
Baby

9 Dingen die jouw ongeboren baby kan voelen en merken in de buik!

Vanaf ongeveer halverwege de zwangerschap kan jij je baby voelen in de buik. Maar jouw kindje voelt jou ook! En hij ziet en hoort van alles wat er om hem heen gebeurt. Wat krijgt jouw ongeboren baby allemaal mee vanaf zijn veilige onderkomen in de buik? En wat kan een ongeboren baby voelen?

banner moederfiets fietsvoordeel

9 Dingen die de ongeboren baby kan voelen in jouw buik!

 1. Aanraking

  Je zult het merken naarmate je verder komt in je zwangerschap. Op bepaalde momenten kan je echt contact maken met je kindje. Als jij jouw hand op je buik legt, is de kans groot dat je baby er naar toe beweegt, of er een schopje tegenaan geeft. Op die manier kan je al vertrouwd raken met je kindje.
  Je hebt misschien wel gemerkt dat je baby meer naar jouw hand toe trekt dan naar die van een ander. Hoe vaak heb jij al de hand van je partner gepakt omdat je kindje schopte en dat hij dan ineens stopte met bewegen? Jouw baby herkent nu al de aanraking van zijn moeder!

 2. Beweging

  Jouw ongeboren baby schommelt heerlijk heen en weer in jouw buik als jij aan het bewegen bent. Vaak zal hij op dat gewieg juist heerlijk slapen. Je zult misschien merken dat wanneer jij rustig gaat zitten, je kindje ineens heel druk gaat doen. Dit kan zelfs doorzetten als je baby geboren is. Zolang je blijft lopen met de kinderwagen slaapt je kindje, maar als je hem stil zet? Wakker… herkenbaar?

 3. Blijdschap

  Een Duitse psychotherapeut heeft onderzocht dat jouw ongeboren baby kan voelen wanneer jij blij bent. Dit komt namelijk door de (daar zijn ze weer) hormonen. Als je gelukkig bent maak je serotonine en dopamine aan. Het effect van die gelukshormonen werken zelfs door na je zwangerschap. Hoe bizar het ook klinkt, het kan zelfs zorgen voor een beter hechting tussen jou en je kindje.

 4. Depressie

  Net als blijdschap voelt je baby in de buik helaas ook de minder blijde gevoelens. Het kan zijn dat je intolerant bent voor het hormoon progesteron. Als je je al niet zo fijn voelt, kan dit hormoon ervoor zorgen dat je depressief wordt.

 5. Kleertjes.com korting banner
 6. Jouw hartslag

  Tijdens controles bij de verloskundige kan jij naar de hartslag van je baby luisteren. Maar andersom hoort jouw baby ook jouw hartslag de hele tijd. Het is een vertrouwd geluid voor je kindje, ook als hij al geboren is. Daarom kan je baby misschien rustiger worden door witte ruis, dit baarmoeder geluid bootst je hartslag na.

 7. Je stem

  Gaandeweg jouw zwangerschap zal je ongeboren baby je stem gaan herkennen. Hij hoort je natuurlijk de hele dag. Hij hoort de melodie van je stem en omdat hij de woorden nog niet kan begrijpen, luistert hij vooral naar de toonhoogtes. Daardoor kan je kindje al merken hoe jij je voelt. Lees hier waarom je veel moet praten tegen je ongeboren baby.

 8. Liefde

  Het hormoon oxytocine dat je tijdens je zwangerschap aanmaakt, is heel belangrijk. Dit is het knuffelhormoon, maar het zorgt er ook voor dat de weeën worden opgewekt en dat jij je kindje wilt verzorgen en beschermen. Jij voelt de liefde, maar je baby voelt die liefde ook al.

 9. Muziek

  Als jij een bepaald nummer veel draait tijdens je zwangerschap, kan het zijn dat je kindje dit herkent na de geboorte. Heb je een muziekdoosje in de kamer van je baby hangen? Dan kan je deze melodie bijvoorbeeld elke dag een keer afspelen, misschien is het voor je baby straks herkenbaar als hij in zijn wiegje ligt.

  Wist je dat jouw baby als je 8 maanden zwanger bent verschillende geluiden kan onderscheiden? Hij kan je hartslag horen, muziek, het borrelende vruchtwater en jullie stemmen.

 10. Stress

  Veel stress is niet goed tijdens de zwangerschap. Ook stress kan je ongeboren baby voelen in je buik. Het is belangrijk om stress te vermijden, want het kan zelfs zorgen voor een vroeggeboorte. Lees hier alles over de gevolgen van stress bij de baby

Wat voelt jouw baby niet in je buik?

Er zijn dus een heleboel dingen die jouw ongeboren baby kan voelen terwijl hij in jouw buik zit. Dingen waarvan je juist niet had verwacht dat hij dat al mee krijgt. Maar er zijn ook dingen die hij juist niet voelt! Zoals wanneer je seks hebt (vertel dit dus vooral even tegen de aanstaande vader, zeker voor mannen is dit vaak een ‘ding’). Maar ook een botsing met je buik of weeën voelt je kindje niet.

banner autogordel zwangere vrouwen

Best raar hè, dat je nu weet wat een ongeboren baby kan voelen? Maar behalve horen en voelen kan je kindje ook al proeven in je buik! Dus hoe meer verschillende smaken jij je kindje al ‘leert’ tijdens de zwangerschap, hoe makkelijker het eten later zou moeten gaan. Maar, dat is geen garantie voor een goed etend kind, helaas!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!