“babydeals
Baby

12 Dingen die je bij een tweede kind anders doet!

Je gedrag als moeder bij een eerste kind is vaak heel anders dan je gedrag bij je tweede kind. Deed je eerst alles precies volgens de regels en stond je bij elk huiltje naast de wieg, bij de tweede doe je dit allemaal anders. Weet jij nog hoe anders het bij jou ging bij je tweede kind? Lees hier de dingen die je bij een tweede kind anders doet.

prenatal banner weekaanbiedingen

Dingen die je bij een tweede kind anders doet!

Bij je eerste kind ben je allesbehalve relaxt en volg je precies de regels. Bij alles vraag je jezelf af of je kind er niet dood aan gaat of dood door gaat. Het liefste zou je een complete handleiding willen waarin alles van a tot z precies beschreven staat. Je koopt en Googled maar wat raak en vergeet compleet dat er nog zoiets bestaat als ‘instinct’.

Gelukkig kom je er gedurende de tijd achter dat je best een beetje de teugels kunt laten vieren. En wanneer je tweede kind komt, dan weet je al helemaal hoe alles moet volgens jouw eigen handleiding!
Dit zijn de meest voorkomende dingen die je bij een tweede baby anders doet

 1. Je hoeft niet van alles het duurste te hebben

  Waren bij de eerste alleen de Pampers luiers en Zwitsal billendoekjes goed genoeg en kocht je alleen de kunstvoeding van Nutrilon? Bij de tweede ben je daar waarschijnlijk relaxter in. Want je weet: goede babyvoeding hoeft niet altijd de duurste te zijn!

  De luiers van de Kruidvat of Lidl zijn net zo goed en babyvoeding van de Jumbo is niet slechter dan die van Nutrilon (echt niet, lees hier maar wat de beste babyvoeding is.) Ook in babybedjes, babymatrasjes en flessenreinigers ben je minder kieskeurig.

 2. banner babypark sale
 3. Basic babykleding is ook goed

  Misschien wilde jij, net zoals ik, je first born wel van top tot teen in mooie kleertjes steken. Van te dure rompers tot passende sokjes. Maar nadat je mee hebt gemaakt dat je baby er na een paar maanden uit is gegroeid of je het elke dag in de was kunt gooien, kom je er toch op terug. Basic babykleding is ook gewoon prima en daarnaast ook veel praktischer.

 4. Je koopt minder

  Dit is zeker een van de dingen die je bij een tweede kind anders doet: minder spullen en kleding kopen. Naast het feit dat het nu misschien niet nodig is omdat je veel dingen al hebt, weet je ook dat je met minder best goed kunt doorkomen. Zeker als het om babykleding in kleine maatjes gaat.

 5. Lees ook: Wanneer ben je klaar voor een tweede baby?

 6. Je staat niet meer bij elk geluidje naast het bed

  Bij elk geluidje zat ik rechtop in bed: ze zou toch niet stikken?! Ook bij elk huiltje raasde ik naar de slaapkamer om mijn kleine meid te troosten. Bij de tweede doe je dat niet meer, je hebt er geen tijd voor en je weet nu dat het niet nodig is om telkens maar naast het bed te staan.

  Sterker nog: soms is het juist beter je kind even te laten omdat je hem of haar anders steeds uit de slaap haalt.

 7. Je baby soms laten huilen

  Bij je eerste peinsde je er niet over om je baby te laten huilen, maar bij de tweede heb je soms geen keus wil je iets gedaan krijgen in huis. Je weet precies wanneer er iets aan de hand is of wanneer je baby gewoon een beetje jengelt en best nog even kan wachten.

 8. Afgaan op je eigen ervaring

  Bij de eerste lees je het groeiboekje van A tot Z en bij het eerste kuchje zit je achter je computer om het te Googlen. Ook dingen zoals het geven van de oefenhapjes, omrollen, onder de douche met je baby of leren kruipen vind je net zo spannend als je baby en je zoekt je rot naar informatie. Bij de tweede hoeft dat niet meer, je hebt ervaring en je weet hoe het moet. Scheelt weer!

 9. dingen die je anders doet bij een tweede

 10. Je gaat minder naar het consultatiebureau

  Bij nummer 1 stond je waarschijnlijk elke week weer op het consultatiebureau om je kind te laten wegen. Bij nummer 2 doe je dat niet meer. Je gaat naar de afspraken, maar dat inloopspreekuur hou je voor gezien.

 11. Je gelooft die groeicurve wel!

  De groeicurve van je baby, pfff. Je weet nu dat het eigenlijk niet zoveel zegt. Zolang je kind maar aankomt en groeit, maakt het voor jou verder niet uit hoeveel dat is. Als je kind maar gezond is.

 12. beste babyfles banner
 13. Voeding geven met warm water

  Het was soms wel een gedoe, maar toch deed je het: je ging eerst het water koken en dan laten afkoelen voordat je het aan je kind gaf. Want dat staat op de verpakking.

  Bij de tweede ben je wat soepeler en pak je wel eens wat warm water rechtstreeks uit de kraan. Het kon gewoon niet anders.

 14. Je kleedt je baby niet meer telkens om

  Soms kleedde je jouw baby wel 3 keer om op een dag omdat het andere pakje een beetje spuug erop had zitten. Bij de tweede doe je dat niet meer. Een klein spatje, ach dat gaat nog wel. Pas als er een hele lading overheen gaat, trek je jouw baby iets anders aan.

 15. Ontsmetten is minder nodig

  Bij de eerste kookte je dagelijks alles uit en zette je de uitgekookte spullen braaf in de koelkast. Bezoek moest zich meteen ontsmetten en knuffels werden maandelijks gewassen.

  Maar bij de tweede… tja… Je eerste kind is al één bom van virussen en bacteriën, dan kun je aan de lopende band blijven ontsmetten.

 16. Checken of de baby nog ademhaalt

  Het laatste van de dingen die je bij een tweede kind anders doet: dagelijks meerdere malen checken of hij nog wel ademhaalt. Want zeg eens eerlijk, hoe vaak heb jij boven je eerste kind gehangen om te checken of hij of zij nog wel ademhaalde? Hoewel je dat bij de tweede nog steeds net zo belangrijk vindt, zal je het iets minder vaak doen.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!