zorgbanner2021
Baby

Hoe vaak moet je een baby knuffel wassen?

Bijna iedere baby heeft wel een favoriete knuffel waarmee hij of zij onafscheidelijk is. Deze knuffel maakt veel mee. Zo krijgt de knuffel kwijl over zich heen, droogt hij wat traantjes en hangt hij geregeld in het eten. Daarnaast is een knuffel een verrukkelijke broedplaats voor huisstofmijt. Heb je huisstofmijt weleens van dichtbij gezien? De beestjes zien er werkelijk monsterlijk uit en als je ze eenmaal hebt gezien kun je vast niet wachten met wassen. Maar hoe kan je dan het beste de baby knuffel wassen en hoe vaak? Ik vertel je er alles over!

Kleertjes.com korting banner

Hoe vaak baby knuffel wassen?

Als je ervoor wilt zorgen dat de favoriete knuffels van je baby geen broedplaats voor huisstofmijt of andere bacteriën wordt, is het goed om deze minimaal één keer in de 6 weken te wassen op 60 graden. Alleen dan worden de beestjes gedood. Kouder wassen dan 60 graden zorgt er wel voor dat de knuffel fris en fruitig is, maar de huisstofmijt en andere bacteriën blijven gewoon zitten.
Baby knuffel schoonmaken zonder wasmachine

Mag de knuffel niet op 60 graden gewassen worden, dan kan je de knuffel in een plastic zak doen en 24 uur lang in de vriezer leggen. Hierna hoef je de knuffel alleen uit te kloppen. Als je wilt kan je hem hierna nog wassen op een 30 of 40 graden wasprogramma om hem weer lekker te laten ruiken.
baby knuffel wasssen

Lees ook: Waarom een knuffel zo belangrijk is voor je baby!

Hoe krijg je de knuffel heelhuids uit de was?

Hoe ouder je kindje is, hoe meer de knuffel te verduren heeft gehad zoals naden die los gaan zitten. Als je wilt voorkomen dat je door het wassen niet per ongeluk een armpje amputeert, kan je de baby knuffel wassen door hem te beschermen in een kussensloop of waszak. Maak deze wel goed dicht.

unitedconsumer zorgbanner

Is de knuffel echt ver heen dan kan je hem beter niet in de wasmachine stoppen. Dood dan die vieze beesten door de knuffel in de vriezer te stoppen. Hierna kun je de knuffel opfrissen en hem voorzichtig met de hand wassen.

Welk wasprogramma en wasmiddel bij knuffels opfrissen?

Meestal staat op de knuffel aangegeven welk wasprogramma je kunt gebruiken. Is dit niet meer leesbaar dan is een wolwas programma altijd de meest veilige keuze. In principe kan je de baby knuffel wassen met gewoon wasmiddel, maar je kunt er ook voor kiezen om babyshampoo te gebruiken. Ruikt heel lekker en er zit minder parfum en dergelijke in.
Trekt je baby zijn of haar neusje op voor de geur van wasmiddel? Tip: Je kunt dit verdoezelen door wat witte azijn in het vakje voor de wasverzachter te doen.

Nu je een baby hebt zal de wasmachine steeds vaker draaien bij jullie thuis. Uiteindelijk ga je dit merken in de energierekening. Als je al een oudje hebt staan is het misschien ook eens een goed moment om te kijken naar een goede vervanger. Tegenwoordig schaf je al een Label A wasmachine aan voor €300,- Kijk ook hier eens voor meer energiebesparende tips voor gezinnen.

Heb je zelf nog tips om de baby knuffel te wassen? Vertel het ons en dan voegen we het toe aan deze blog!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!