luieraanbiedingen header
Baby

Tips voor een interieur met kinderen: Een kindvriendelijk bankstel

Als je kinderen hebt is het misschien geen goed idee om een nieuwe design bank in je woning te zetten. Hoe vaak je ze ook waarschuwt, de kans is heel groot dat er altijd wel een verloren stuk chocola, ijs, chips of snoep op de bank terecht komt. Of je kind besluit om je witte bank, muur of stoelen op te vrolijken met krijt. Heel lief bedoeld, maar voor jou absoluut geen pretje. Dit geldt overigens voor je gehele interieur. Wil je niet de komende 10 jaar tegen oude en vieze meubels aankijken? Lees dan hier onze tips voor een kindvriendelijk bankstel en interieur.

baby kleertjes banner

Stijlvol en kindvriendelijk bankstel

Wil je kunnen genieten van je interieur en hou je van stijl? Dit is geweldig als je geen kinderen hebt, maar zodra deze kleine bundeltjes van liefde door je huis banjeren zal je interieur er niet mooier op worden.

Zeker de bank heeft veel te verduren. Maar voordat je besluit om ‘dan maar’ 10 jaar tegen een oude vieze bank aan te kijken, bestaat er nu een super goede oplossing: een kindvriendelijk bankstel en dan bedoelen we eigenlijk: een bankstel dat jouw kinderen overleeft.
hoesbank interieur met kinderen
Een bank is alleen opgewassen tegen kinderhandjes en eten als deze gewassen kan worden. En je kunt een bank alleen wassen als deze een wasbare hoes heeft. Een bank met wasbare hoes is een meesterlijke uitvinding voor ouders met kinderen. Omdat niet iedereen een ster is in wassen kan je er ook voor kiezen om de hoezen van de bank chemisch te laten reinigen. Naast dat je de bankhoes makkelijk van de bank kunt halen en kunt wassen, kun je hem ook vervangen.

banner vitamine-D kind

Behalve dat je in principe elke maand een andere kleur bankhoes kunt aanschaffen, zijn deze banken ook stijlvol en passen ze in ieder interieur. Een stuk beter dus dan de hoesbanken die we voorheen kenden. Kijk hier eens voor mooie en ook zeer stijlvolle banken met wasbare hoes. De hoezen zijn in wel 360 kleuren te verkrijgen! Zie je geen mooie bank erbij staan? Geen probleem, dit bedrijf maakt namelijk ook banken op maat!
kindvriendelijk bankstel met wasbare hoes

Vlekken in een bankstel met water verwijderen?

Helemaal nieuw voor een bank met wasbare hoes is om te kiezen voor een hoesstof waarbij je met water en een doek vlekken kunt verwijderen. Op deze manier hoef je de bankhoes niet meteen helemaal te reinigen of te wassen. Hieronder vind je een video over dit easyclean systeem, boordevol met herkenbare situaties. Dus wil je niet telkens weer een nieuw bankstel hoeven kopen, met een plaid aan de gang gaan of elke keer de bankhoes wassen, vraag dan naar een zitbank met een Easy clean hoes.

Tips voor een stijlvol interieur met kinderen

Naast een trendy hoesbank zijn er nog andere trucjes die je kunt toepassen om je huis naar wens in te richten ondanks dat je een paar kleintjes hebt rondlopen. Lees hier onze tips voor een interieur met kinderen:

 1. Zorg voor veel opbergruimtes

  Als je kinderen hebt zal je meteen merken dat je kasten en lades tekort komt voor al dat speelgoed. Hoe meer opbergruimtes je hebt, hoe minder spullen er door het huis verspreid liggen. Denk aan grote bakken waar je alles ’s avonds kunt ingooien of een mooie vakkenkast.

 2. Maak een hoekje speciaal voor je kind

  Om te voorkomen dat je woonkamer één grote speelplaats is, kun je ook een hoek van de kamer inrichten als speelhoek. Stijl deze hoek mooi af met een klein bureautje, een kast, boekjes en andere spulletjes.

 3. Maak gebruik van educatieve elementen

  Als je jouw huis echt kindvriendelijk wilt inrichten, kan je dit op zo’n manier doen dat je de geest van je kind stimuleert. Denk aan gekleurde vlakken op de muur of muurposters met allerlei kleuren. Houd je zelf ook wel van kleur? Laat deze knalkleuren dan zien in bepaalde patronen. Bijvoorbeeld gekleurd servies of kussens.

Lees ook onze tips voor een kindvriendelijke badkamer in huis!

Je huis kind proof maken

Om een huis kind en babyproof te maken kan je beginnen met een kindvriendelijk bankstel met wasbare hoes en zonder scherpe randen. Denk daarnaast nog aan het volgende:

 • 
Beveilig de stopcontacten.
 • Zorg dat je planten niet giftig zijn.
 • Zorg ervoor dat het speelgoed niet gevaarlijk is.
 • Berg schoonmaakmiddelen goed op.
 • Plaats alles zo ver mogelijk op de tafel of het aanrecht.
 • Let erop dat alles snoeren van apparaten uit de weg zijn.

Lees ook: Tips voor een kindvriendelijke keuken!

banner vitamine-D kind

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019