zozwanger adverteren
Baby

Dingen die je als ouder nooit moet doen!

Ouder zijn is zeker niet makkelijk. Hoe goed je jezelf ook probeert voor te bereiden: in werkelijkheid kom je dagelijks voor verrassingen te staan. Zeker wanneer je nog een ‘groentje’ bent met opvoeden. Om je alvast wat ellende te besparen hebben we hieronder een lijstje gemaakt met een aantal dingen die je als ouder nooit moet doen. Volg dit op en je bespaart jezelf een hoop gedoe. Echt waar!9 Dingen die je als ouder nooit moet doen!

 1. Denken dat jonge kinderen nog geen vieze woordjes overnemen

  Dacht je dat je pas op je woorden moest gaan letten als je kind kan praten? Dan heb je het mis! Ook je kleine deugniet die misschien alleen nog maar ‘auto’ kan zeggen, onthoud zeker de woorden die je gebruikt. Dus ook de woordjes: ‘fuck, shit of kut’. Als je wilt voorkomen dat je kleine dreumes deze woorden eruit flapt tijdens jouw verjaardagsfeest, is het verstandig om meteen al op je woorden te letten!
  dingen die je als ouder nooit moet doen baby ondeugend

 2. Jezelf laten verrassen door je kind

  Misschien herken je dit wel: je kind wil je graag verrassen. Nu ze nog geen geld op hun bankrekening hebben, verzinnen ze andere creatieve manieren om de ouders een klein cadeautje te geven. De volgende keer als je kind zegt: ‘mama steek je hand eens uit en doe je ogen dicht’ is het goed om sceptisch te blijven. Anders beland je zo met een dode kikker, enorme spin of een drol in je handen!

 3. Dagelijks je huis ontsmetten

  Als je geen last van smetvrees hebt, is het goed om de boel de boel te laten. Anders kun je dagelijks aan de gang om je muren, bank, stoelen, tapijt, ramen en ga zo maar door schoon te maken. Bespaar jezelf de dagelijkse ‘bleek-handen’ en probeer de vieze ramen, muren en alles wat in je huis staat een beetje voor lief te nemen. Nog beter: neem een schoonmaakster in de arm!

 4. Dingen die je als ouder nooit moet doen maar toch gaat meemaken.

 5. Witte meubels

  Ben je nog in de veronderstelling dat je witte bank heus wel wit blijft als je jouw kind leert om voorzichtig te zijn?
  Think again! Je kind heeft totaal nog geen idee van waarde en ziet die witte bank of muur eerder als een grote kleurplaat dan iets waar ze niet aan mogen komen. Koop die witte bank als je kinderen oud genoeg zijn (of uit huis) of koop een bank met wasbare hoes. Misschien nog beter, doe het nu nog even met oudere meubels. Wat dacht je van stiften kopen op waterbasis die dus uitwasbaar zijn! Je vindt ze hier.

 6. Denken dat je kind een engeltje is

  Is je kind een zoet en lief jongetje of meisje en doet hij of zij nooit iets verkeerd? Ga er maar vanuit dat je kind niet altijd zo lief blijft. Zelfs de meest verstandige kinderen vinden het soms een goed idee om op de muur te tekenen of te bekijken of je telefoon wel tegen water kan. Ben dus altijd voorzichtig!

 7. Je kind met snoep of chocolade laten rondlopen

  Als je jouw kind met chocolade of ander snoep laat rondlopen kun je er zeker van zijn dat het merendeel hiervan niet in het mondje maar op je meubels, gordijnen en muren verdwijnt. Wil je geen opgedroogde gummibeertjes uit je gordijnen trekken of strepen chocola van de bank af boenen, laat je kind dan rustig zitten terwijl ze de snoepjes opeten.

 8. Denken dat wanneer je kind stil is, er niets aan de hand is

  Knoop dit goed in je oren: wanneer je kind wakker is en geen geluid maakt is hij of zij iets aan het doen wat niet mag! Bijvoorbeeld teveel wc-papier in de wc stoppen (even kijken of die overloopt), elkaars haar knippen of kijken of de kat wel echt op zijn pootjes terecht komt. Stilte is dus altijd een teken van gevaar!

 9. Boven je kind hangen zonder dat je kind dit door heeft

  Kinderen maken vaak acute en snelle bewegingen. Als je kind in één keer opspringt en jij hangt hierboven kun je een week last hebben van je kaak.

 10. Je kind uit het oog verliezen

  Als je even niet oplet heeft je kind al 10 dingen gedaan die eigenlijk niet mogen. Het is onbegrijpelijk hoe ze dit voor elkaar krijgen, maar het gebeurt echt. Die paar minuten dat je even de was aan het doen bent kunnen je muren een ander kleurtje hebben, kan de snoeppot door heel de kamer liggen en heeft je kind een gekneusde pols.

Heb jij nog aanvullingen of dingen die je als ouder nooit moet doen?

vadersschapsverlof 2019