header luiers van pampers met 50% korting
Beste babyproducten

De beste kinderwagen voor de winter

De winterjassen zijn weer van zolder, de tissues en zakdoekjes weer ingeslagen en je muts en handschoenen zijn klaar voor gebruik. Ook jij bent klaar om het koudere weer te trotseren, maar hoe zit dat met je baby? Hoe zorg je dat je baby warm blijft in de kinderwagen en is er misschien zoiets als een beste kinderwagen voor de winter? Je wilt natuurlijk niet dat je kleintje kou vat!

Zijn er zomer en winter kinderwagens?

Stel je kleine baby wordt midden in de winter geboren, dan heb je er meteen al een zorg bij, want hoe ga je ervoor zorgen dat jouw baby het niet koud heeft tijdens het wandelen? Bestaat er een speciale editie in kinderwagenland die gericht is op de winter? En wat is dan de beste kinderwagen voor de winter?

beste babyfles banner

Om antwoord te geven op de eerste vraag: nee, er zijn niet echt speciale winter kinderwagens. Maar er zijn wel een paar kinderwagens die ‘winter uitbreidingen’ hebben, zoals:

 • Winter kit voor Mima Xari kinderwagen:

  Heb je een Mima Xari kinderwagen dan is deze uit te breiden met een speciale Mima Xari winter kit. Je baby is goed beschermd tegen de kou en jij als ouder kan je handen warm houden in de speciale handmof.
 • Stokke kinderwagen met winter kit:

  Ook bepaalde kinderwagens van Stokke kunnen uitgebreid worden met een speciale winter kit. De kit beschermt je kindje extra goed tegen het winterse weer en bevat lekkere warme wanten voor de handjes van de ouders.

 • Chicco Urban plus Winter Day:

  De Chicco Urban kinderwagen is een luxe kinderwagen die ook als buggy kan fungeren. De kinderwagen is inclusief winter kit bestaande uit zonnekap, gekleurde binnenbekleding, warme voetenzak met eco bont, een dubbel verkleinkussen met eco bont en handverwarmers.

Hoe kleed je de kinderwagen en jouw baby aan in de winter

Hoe kleed je de kinderwagen en jouw baby aan in de winter

Je tovert elke kinderwagen al snel om tot de beste kinderwagen voor de winter als je zelf zorgt voor de juiste ‘winter uitbreidingen’. Als eerste kleedt je jouw baby goed aan. Een handige regel is: trek je kind dezelfde soort kleding en dezelfde hoeveelheid laagjes aan als jezelf, plus nog een laagje extra. Pasgeboren baby’s moet je altijd een muts op zetten.

banner stamcelbank 1

Daarnaast kan je jouw baby in een voetenzak leggen, deze zitten in de meeste kinderwagens. Maar als je baby nog heel klein is, zijn deze vaak te groot.

Je kunt de baby dan warm houden in de kinderwagen door

 • Een losse voetenzak of dekentje: Een losse voetenzak is altijd handig en lekker warm. Bij voorkeur kies je er één van wol of teddystof. Enige nadeel is dat deze niet waterafstotend zijn.
 • Waterafstotende cocoon: Wil je jouw kind ook beschermen tegen regen, dan is een cocoon een goede mogelijkheid om je kindje warm te houden.
 • Air Wrapper van Aeromoov: Als je kind al wat ouder is en in de kinderwagen kan zitten, dan is een wikkeldeken ideaal om je kleintje helemaal lekker warm te houden. Deze wrappers zijn een soort wikkeldeken en houden ook de voetjes lekker warm en kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld het draaiende autostoeltje of buggy.

Waar moet de beste kinderwagen voor de winter aan voldoen?

Je hoeft niet per se een wintereditie van een kinderwagen te bestellen. Behalve je baby lekker inpakken zijn er nog een aantal andere zaken waarop je kunt letten zodat je zeker weet dat je kleintje warm blijft.

Tips voor de beste kinderwagen voor de winter:

 1. Grote zonnekap, tegen de wind.
 2. Grote regenkap, zodat geen enkel druppeltje je kind kan bereiken.
 3. Thermo regulerend matrasje, deze matrasjes blijven koel in de zomer en warm in de winter.
 4. Of een matras met twee kanten. Deze matrasjes bevatten een kant gemaakt van luchtig materiaal dat goed ademt en een winterse kant die de warmte juist heel goed vasthoudt.

Lees ook: Baby kleding voor in de winter! Waar let je op?prenatal banner weekaanbiedingen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!