banner cheezzbaby 728x200
Zwangerschap

Waarom het derde trimester juist leuk is!

Ze zeggen weleens dat het derde trimester misschien wel het minst leuke trimester is. Die laatste loodjes schijnen heel zwaar te wegen en dat bedoelen mensen letterlijk en figuurlijk. Je voelt jezelf met de week lomper en groter worden en daarnaast wordt alles een stuk ongemakkelijker. Maar maakt dit het gehele laatste trimester echt zo’n hel? Ik denk dat er nog veel leuke dingen te beleven zijn in het derde trimester van de zwangerschap! Lees maar mee!

beste babyfoon bol.com

De prachtige laatste loodjes

Heel langzaamaan begint mijn ongeduld plaats te maken voor het besef dat het toch echt nog maar 6 weken duurt voordat ik moeder ben. Ik schrik er gewoon bijna van! Nog maar 6 weken en ik kan mijn kleine meisje ontmoeten. En misschien, misschien al eerder! Of later.. In ieder geval: het duurt echt niet meer zolang en ik verheug mezelf er nog steeds ontzettend op. Maar soms, soms besef ik ook (voor zover ik dat kan) dat heel mijn leven radicaal gaat veranderen.
Niets, maar dan ook niets zal hetzelfde zijn. En dat vind ik dan best spannend. Aan de ene kant ben ik er ontzettend klaar voor, aan de andere kant weet ik totaal niet wat me te wachten staat. Alleen die gezonde spanning, maakt het voor mij al een stuk leuker. Het is niet alleen maar wachten, het is ook jezelf ontzettend verheugen en weten dat het moment dat je jouw kindje gaat ontmoeten, toch echt steeds meer binnen handbereik komt.

derde trimester schoenen aantrekken

Natuurlijk, er zijn nu wel wat meer ongemakken. Zo moet mijn man mij helpen met mijn schoenen aandoen en heeft hij soms de rol als takelwagen omdat ik anders niet meer overeind kan komen van de bank.

Daarnaast gaat het slapen niet meer zo heel optimaal, wat ervoor zorgt dat ik op sommige dagen allesbehalve een zonnestraaltje ben. Dat zijn de wat mindere dingen, maar in mijn ogen wegen die niet op tegen alle andere prachtige laatste loodjes en leuke dingen van het derde trimester.

nutricia actie banner

Wat het derde trimester zo leuk maakt

Lees onderstaande punten en vergeet de nare lichamelijk ongemakken. Geniet samen met mij nog even van die laatste loodjes!

 1. Je mag nu écht gaan shoppen

  In het derde trimester heb je echt de vrijbrief om heerlijk babykleertjes en spulletjes te gaan shoppen. Pak de baby uitzetlijst erbij en bekijk welke kleertjes je nog allemaal nodig hebt.

  prenatal banner weekaanbiedingen

  Heb je ook al voldoende luiers, babydoekjes en hydrofiele doeken? Volladen dat (virtuele) winkelkarretje! En als je de kleertjes en spulletjes binnen hebt, kun je fijn gaan rommelen in de babykamer en alles ordenen.

 2. Het wachten zit er echt bijna op

  Als je nu een aftelkalender maakt, dan zit je niet meer in getallen met honderd, maar kan je echt gaan aftellen. Het wachten duurt nu niet meer zo lang! Heerlijk toch?! Voor je het weet gaat je ongeduld plaatsmaken door lichtelijk paniek en spanning. Geniet dus nog maar even van je relaxte dagen!

 3. Extra genieten van me- en we time

  Bij alle leuke dingen die ten einde lopen, kun je de laatste momenten juist extra waarderen. Zoals de laatste dagen van je vakantie of de laatste uren van een geweldig feest. Zodra je beseft dat het bijna is afgelopen, geniet je er in één keer extra veel van. Hetzelfde geldt voor die laatste momenten die je nog echt voor jezelf hebt of de momenten die je nog met je partner hebt. In ieder geval: als dit je eerste kindje is.

  Ik kan nu echt nog even heerlijk genieten van een paar uur lang mijn favoriete serie kijken (zonder schuldgevoel) omdat ik weet dat dit snel verleden tijd gaat zijn. Ook heb ik voor de komende weken nog 2 etentjes gepland met mijn lief, want ook dat kunnen we straks wel even vergeten.
 4. Iedereen ziet dat je zwanger bent

  In het eerste trimester kun je niet wachten tot je zwangerschapsbuik een keer zichtbaar wordt. In het tweede trimester zie je soms nog mensen twijfelen of je nu wat voller bent geworden of zwanger bent. Maar in het derde trimester is het echt  heel duidelijk dat je een baby in je buik hebt. Geen twijfel meer over mogelijk. Geen reden dus om niet lekker te blijven pronken met je buikje, ook al ondervind je er nu wat ongemak van.

 5. beste babyfoon bol.com
 6. De babyshower!!

  Iets waar ik mezelf heel erg op verheug is de babyshower! Vroeger (toen ik nog geen kinderwens had) vond ik het verschrikkelijk om naar babyshowers te gaan. Nu kan ik niet wachten totdat ook ik overladen wordt met schattige cadeautjes voor mijn lieve meisje. En het eten. Ik verheug me vooral op alle lekkere babyshower hapjes en taartjes. Hmmmm.

 7. Voorkeursbehandelingen

  Nu het dus overduidelijk is dat je zwanger bent, krijg je steeds meer voorkeursbehandelingen. Zeker als jouw buikje een flink formaat heeft. Buit het dus lekker uit en laat mensen voor je opstaan in het openbaar vervoer. Laat je familie extra voor je lopen voor dat tweede stukje taart en laat je partner een keer stofzuigen. Nu kan het! Wat ik ook zo leuk vind, zijn al die aardige glimlachjes die ik krijg van vreemde mensen op straat. Zo aardig!

 8. Series kijken zonder schuldgevoel

  Ik vind het heerlijk om soms even een paar uurtjes achter elkaar een heerlijke vrouwenserie te kijken. Normaal gesproken voel ik mezelf toch een beetje schuldig, omdat ik altijd wel iets moet doen wat ik dus eigenlijk aan het uitstellen ben. Maar nu vind ik dat ik er alle recht toe heb, zeker als mijn zwangerschapsverlof straks is gestart!

 9. prenatal banner weekaanbiedingen
 10. Zwangerschapsverlof!

  In het derde trimester heb je ook je zwangerschapsverlof! Heerlijk toch?! Lekker series kijken, extra spelen met je kinderen, boodschappen doen wanneer je maar wilt, lunchen wanneer je er zin in hebt, onbezorgd zonnen en lekker vrij zijn. Tenminste: als je geen andere kinderen hebt rondlopen.

  Ik ga mijn zwangerschapsverlof ook gebruiken om wat klusjes te doen die ik al heel lang heb liggen. Zoals een fotoalbum maken van onze vakanties, de mailtjes in mijn mailbox een keer ordenen en dat soort dingen.

 11. Dichterbij je kindje

  In het derde trimester voel je jouw kindje het meeste. Niet alleen de schopjes en porretjes, ook het schuiven door je buik. Soms niet heel prettig (zoals ’s nachts) maar meestal eigenlijk best fijn en geruststellend. Ook krijg je in de laatste maanden vaker controles waardoor je jouw baby vaker te horen of te zien krijgt. En dit alles brengt je steeds dichterbij je kindje.

Geniet jij ook zo van de laatste loodjes?

Hoogtepunten 2e trimester Roos is bevallenbanner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!