header banner hema
Babynamen

Wat waren de populairste babynamen van 2022?

Ieder jaar komt er weer een overzicht van de meest populaire babynamen van het afgelopen jaar. En zo ook voor 2022! Hebben we nieuwe babynamen in de top 10? Of ziet het er weer net zo uit als het jaar hiervoor? Wat waren de populairste babynamen van 2022?

hema rompers

Wat was onze voorspelling voor de populairste babynamen van 2022?

Even terug in de tijd, op 30 oktober 2021 deden we een poging om de babynamen trends van 2022 te voorspellen. Wat zouden de trends worden op babynamen gebied? En welke babynamen zouden we gaan zien en horen in 2022?

In onze voorspelling kwamen de internationale namen naar voren, zoals Jake, Mason en Max. Maar ook andere buitenlandse namen, zoals Matteo, Elin, Liv, Vigo en Zayn zouden wel eens populair kunnen worden. Ook vrolijke namen als Coco, Lizzy, Lulu en Ziggy en korte namen zoals Bram, Daan, Emma, Mees, Noud, Sem en Tess.

We hadden natuurlijke namen verwacht: Bali, Lente en Vlinder maar ook genderneutrale namen zoals Alex, Dani, Robin en Sam. Als laatst hadden we hoge verwachtingen van Bijbelse namen: Lucas, Adam en Boaz bijvoorbeeld.
Onze voorspelling van de top 10!

  • Jongensnamen: Daan, Finn, James, Levi, Liam, Lucas, Luuk, Mees, Milan, Noah, Noud en Sem.
  • Meisjesnamen: Emma, Evi, Julia, Liv, Lotte, Mila, Milou, Nora, Sara, Sophie, Tess, Yara en Zoe.

Wat waren de populairste babynamen van 2022 volgens de Sociale Verzekeringsbank?

In het afgelopen jaar is de naam Noah het meest vaak gegeven, maar liefst 871 keer kreeg een jongetje deze naam. Voor meisjes was de naam Emma het meest populair, deze naam werd 677 keer gegeven. In totaal werden er vorig jaar 168.526 baby’s geboren, 86.108 jongens en 82.418 meisjes.

Kleertjes.com korting banner

De top 10 populairste babynamen van 2022

De SVB geeft ieder jaar een overzicht uit met de meest gegeven babynamen en vorig jaar stonden de volgende namen in de top 10.

  • Jongensnamen: Noah, Liam, Luca, Lucas, Mees, Finn, James, Milan, Levi en Sem. En
    daarmee hadden we er toch 9 van de 10 goed voorspeld!
  • Meisjesnamen: Emma, Julia, Mila, Sophie, Olivia, Yara, Saar, Nora, Tess en Noor. Ook hiervan hadden we er 7 goed.

Voor het eerst werd er ook een lijst met genderneutrale namen uitgegeven. De meest populaire genderneutrale namen van 2022 zijn: Sam, Isa, Bo, Jip, Lou, Charlie, Noa, Dani, Quinn en Bowie. Hierop moeten we nog even verder oefenen, we hadden alleen Sam goed.

Heb jij je kindje een populaire naam gegeven in het afgelopen jaar? Of heb je juist gekozen voor een naam die je niet zo vaak hoort?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!