sale kleertjes header
Mamma

Tien meest gemaakte goede voornemens van moeders!

Het nieuwe jaar is weer begonnen en daarmee ook onze goede voornemens. Hoewel ze misschien inmiddels alweer van de baan zijn. Wij moeders hebben qua goede voornemens een ding gemeen, veel gaan er over de kinderen. Wat zijn nou de meest gemaakte goede voornemens van moeders?

libido banner

Tien meest gemaakte goede voornemens van moeders!

 1. Minder schermpjes

  Voor de kinderen zijn we er druk mee bezig, niet te veel op de tablet. Niet te lang op de spelcomputer. Staat die tv nu alweer aan? Maar heb je enig idee hoeveel tijd je zelf met je telefoon in je hand doorbrengt? Waarschijnlijk meer dan je denkt.

  Terwijl je een spelletje doet met de kinderen stiekem even dat appje lezen, of wanneer je kind in de speeltuin speelt even door Facebook scrollen. Het meest gemaakte goede voornemen van moeders is dan ook: minder op die telefoon kijken!

 2. Meer een op een tijd met je kind

  Hoe vaak geef jij je peuter echt aandacht? Niet met een half oog onder het was opvouwen. Nee, echt. Een op een, de volle aandacht? En weet je wel hoe belangrijk dat is voor je kindje? Hoe belangrijk en gezien hij zich voelt door dat half uurtje de volle aandacht van mama?
 3. Minder snel geïrriteerd zijn

  Over het algemeen zijn we nogal druk met zijn allen. We rennen van school naar werk, naar huis en weer door naar de sportschool. Alles moet snel en als kinderen niet in ons tempo mee gaan, wil dat nog wel eens tot irritaties leiden.

  Maar ook als je peuter weer zijn beker omgooit voor de 6e keer, vraagt of hij mag kleien, kunnen we kort door de bocht reageren. En ook dat is voor veel van ons een goed voornemen. Vaker een keertje diep ademhalen voor we weer nors en geïrriteerd op onze kleintjes reageren.

 4. Meer sporten

  Tja, behoeft geen uitleg toch? Die zwangerschapskilo’s moeten er nog steeds vanaf en de peuter wordt al bijna drie.

 5. libido banner
 6. Fotoalbums maken

  Bij ons eerste kind beginnen we er vol goede moed aan en vaak wordt dat bij kindje twee al een stuk minder. Hoe meer kinderen, hoe minder invulboekjes, fotoboeken en gezellige babydozen ze mee naar huis krijgen als ze het thuisfront verlaten.

  Dat kan anders. Er zijn veel leuke foto apps waarmee je maandelijks foto’s kunt laten afdrukken. Plak ze daarna meteen in en je loopt nooit meer achter.

 7. Meer me-time (zonder schuldgevoel)

  In bad met de deur op slot, een wijntje drinken met vriendinnen of helemaal in je eentje een nachtje weg? Ga dat goede voornemen voor meer me-time waarmaken en neem wat meer tijd voor jezelf. De kinderen en je partner redden zich echt wel even zonder jou, hoe onmisbaar je ook denkt dat je bent. En ze hebben meer aan een blije mama toch?

 8. Meer opruimen (iedere maand een ruimte in huis)

  Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Probeer eens iedere maand een ruimte in je huis aan te pakken. Houd alles in je handen en denk na of je het gebruikt hebt in het afgelopen half jaar. Niet? Ben je van plan het te gebruiken in het komende half jaar? Ook niet? Weg ermee. En dat kan ook prima marktplaats, de kringloop of een rommelmarkt zijn. Verdien je er ook nog iets mee.

 9. Meer slapen

  Bijna alle moeders zijn moe. Maar ook bijna alle moeders gaan niet op tijd naar bed. Doe dat nou eens wat vaker.

  Natuurlijk is die avond ook tijd voor jezelf en voor je partner. Lekker zonder de kinderen op de bank hangen, maar als je dat al gapend doet, terwijl je moeite moet doen om je ogen open te houden? Gun jezelf die extra nachtrust.

 10. Minder nee zeggen

  Heb je enig idee hoe vaak je “nee” zegt op een dag? Misschien denk je juist dat je het vaker moet doen om de kinderen goed te laten luisteren? Nou, niet dus. Kinderen gaan vaak steigeren bij het woordje nee. Terwijl als je het anders brengt er geen vuiltje aan de lucht is.

  Dus denk eerst “Is het levensbedreigend? Gaat er iets kapot? Wil ik dit echt niet hebben?” en zegt dan pas nee. Of zeg dus geen nee. Vraagt je kind om 8 uur in de ochtend om een ijsje en gaat hij huilen omdat je nee zegt? Zeg dan eens “vanmiddag mag het wel” en de sfeer is direct heel anders. Lees ook deze tips voor een ja dag voor de kinderen.

 11. Nieuwe dingen koken

  Eerlijk toegeven: jij eet ook vaker vissticks dan je lief is. Of pasta met ‘rode saus zonder stukjes’. Laat die kinderen het lekker uitzoeken en kook eens iets wat JIJ graag wil eten. Laat ze proeven, geef ze een prakje van gisteren of desnoods een boterham. Het leven is te kort om altijd in het veilige te blijven hangen. ken je onze lekkere en makkelijke recepten al?

Welke goede voornemens ben jij van plan waar te maken dit jaar? Lees ook de voornemens over moederschap die mij niet gelukt zijn!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019