luieraanbiedingen header
Recepten

Lekker en gezond, maaltijdsalades voor tijdens de zwangerschap!

Zeker in de zomer zijn maaltijdsalades lekker en gemakkelijk, maar ook tijdens andere seizoenen kan je heerlijke salades eten als avondmaaltijd. Het voordeel van een maaltijdsalade is dat het niet zo zwaar op je maag ligt. Zeker als je misselijk bent, of snel vol zit is dit erg fijn. Ook kan je er makkelijk restjes in verwerken en is het gewoon heel gezond. Daarom speciaal voor jou: lekkere maaltijdsalades voor tijdens de zwangerschap! Alle recepten zijn voor 2 personen.

startersbox zwitsal banner

Lekker en gezonde maaltijdsalades voor tijdens de zwangerschap!

  1. Griekse salade

    Deze salade is best een beetje zomers, maar vooral heel erg lekker. Lekker met wat pitabrood of focaccia.

    • Ingrediënten: 3 trostomaten, 0,5 komkommer, 0,5 groene paprika, 0,5 rode paprika, 0,5 rode ui, krulpeterselie, 60 gram olijven, 1 theelepel kappertjes, 1 takje oregano, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel rodewijnazijn (hier zit echt bijna geen alcohol meer in, dat kan je prima gebruiken) en 75 gram feta.
    • Bereidingswijze: Snijd de tomaten in partjes, de komkommer in plakjes en de paprika’s in dunne reepjes. Ook de ui snijd je in dunne ringen. Snijd de peterselie fijn en meng dit alles door elkaar met de olijven en de kappertjes. Snijd de oregano fijn. Klop de olie en het azijn met de oregano tot een dressing en sprenkel dit over de salade. Snijd de feta in blokjes en verdeel dit erover.
    • Extra’s: Wil je het eens iets anders doen? Paneer de feta dan (haal hem door een geklutst eitje en daarna door paneermeel) en bak hem even aan. Voor meer vulling kan je wat pasta koken en dit door de salade doen. Of bijvoorbeeld met orzo of couscous.
  2. Pastasalade met pulled chicken

    • Ingrediënten: 150 gram kip, 150 gram volkoren pasta (zoals penne of farfalle), 1 courgette, 1 theelepel olijfolie, 170 gram mais (blikje), 2 bosuitjes, koriander, 1 avocado, halve limoen, halve teen knoflook, 40ml yoghurt en kippenbouillon.
    • Bereidingswijze: Pocheer de kipfilets 15 minuten in een pan kippenbouillon en laat ze afkoelen. Kook de pasta gaar en spoel dit koud met koud water. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en bak ze 5 minuten aan. Breng op smaak met zout en peper. Spoel de mais schoon en snijd de bosui in dunne ringen. Snijd de koriander fijn. Snijd de avocado in blokjes, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.

      Maak van het limoensap, de yoghurt, limoenrasp, de helft van de avocado en koriander een gladde dressing. Trek de kipfilets met twee vorken uit elkaar en smeer dit met olie. Je kunt het op smaak brengen met zout, peper of andere specerijen uit je keukenkastje. Meng de dressing door de pasta en hussel daarna alle ingrediënten erdoor.




  3. Zoetzure pompoensalade

    Herfst is het seizoen van pompoen recepten, maar wist je dat je er ook salade mee kan maken?

    • Ingrediënten: 75ml appelciderazijn, 50 gram kristalsuiker, 1 theelepel zout, 400 gram pompoenblokjes, halve rode peper, 50 gram feta, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel za’atar (Midden-Oosterse kruidenmelange)
    • Bereidingswijze: Breng een halve liter water aan de kook, doe als het kookt de appelcider azijn, suiker en het zout erbij en roer tot alles is opgelost. Voeg de pompoenblokjes toe en kook deze 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de blokjes afkoelen tot kamertemperatuur in het kookwater (dit duurt ongeveer 2 uur).

      Snijd de rode peper in dunne ringen en verkruimel de feta. Giet de pompoen af en doe dit in een schaal. Bestrooi met de feta en rode peper en besprenkel met de olie. Bestrooi met de za’atar.

  4. nutricia actie banner
  5. Quinoa salade met linzen

    • Benodigdheden: 0,5 rode ui, 25ml rodewijn azijn, halve maiskolf, 1 theelepel arachideolie, 50 gram quinoa, 0,5 limoen, 50 gram witte kaas, een kwart komkommer, 100 gram linzen.
    • Bereidingswijze: Snijd de rode ui in dunne ringen en doe ze in een kom. Schenk de azijn erbij. Bestrooi dit met zout en laat staan. Bestrijk de maiskolf met olie en gril deze in een grillpan 15 minuten. Snijd de korrels van de kolf. Kook de quinoa gaar en boen de limoen. Rasp de schil en perst het sap uit.

      Verkruimel de witte kaas en snijd de komkommer in plakjes. De helft van de komkommer doe je in de kom met de helft van de verkruimelde witte kaas. Meng dit met het limoensap en de rasp. Pureer dit alles tot een gladde dressing. Laat de rode ui uitlekken en meng daarna alle ingrediënten samen in een kom, serveer met de dressing.

    • Extra’s: lekker met tortillachips en salsa!

Eet jij graag maaltijdsalades? Dan staat er hier misschien wel eentje bij je jij binnenkort gaat maken. Of heb jij een andere favoriete recepten die je niet kunt missen?



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019