blije doos banner
Zwangerschap

Tien manieren voor mannen om jouw zwangere vrouw te helpen!

Zwangere dames, lees niet verder maar geef de telefoon, tablet of waar je dit ook op leest nu aan je partner. Hallo, partner van de zwangere vrouw. Je hebt hem misschien al wel cadeau gekregen, het boek van Kluun. Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! Zeker een zinnig boek, maar wat je hieronder gaat lezen is misschien nog wel veel zinniger. Namelijk tien manieren voor mannen om jouw zwangere vrouw te helpen! Daar kan je heel erg je voordeel mee gaan doen.

startersbox zwitsal banner

Tien manieren voor mannen om jouw zwangere vrouw te helpen!

 1. Hang de leuke papa uit

  Alleen als jullie al kinderen hebben natuurlijk. Neem de kinderen mee op sleeptouw en dat hoeft niet meteen een pretpark of dierentuin te zijn. Ga samen naar een speeltuintje in de buurt, een rondje fietsen of picknicken in het park.

  Zo heeft je vrouw even rust en kan ze lekker genieten van de stilte. Of even Netflixen op de bank. Roepen de kinderen altijd automatisch om mama? Leer ze dan dat ze ook hun vader kunnen roepen, want ook al denken ze van niet: jij kunt ze ook helpen!

 2. Verrassing!

  Leg haar eens lekker in de watten, zonder dat ze erom hoeft te vragen of naar hoeft te hinten. Regel een nachtje in een hotel, ga lekker met haar uit eten of ga naar de sauna voor een fijne massage. Daar scoor je pas echt punten mee. Controleer hier tot wanneer jouw zwangere vrouw in de sauna mag.

 3. Neem taken van haar over

  Loopt je vrouw altijd met de wasmanden te zeulen, maar heb jij geen idee hoe de wasmachine werkt? Toon dan eens wat interesse en vraag het haar. Geef aan dat je graag wilt helpen, maar dat ze dan even moet laten zien hoe het werkt.

  Of nog beter misschien: vraag haar waar je haar mee kunt helpen. Waar ziet ze tegenop? Waar heeft ze last van? Neem haar die dingen uit handen. Maar behandel haar niet alsof ze ziek is, want zwanger zijn is nog steeds geen ziekte.
 4. Seks of geen seks? Leg je erbij neer

  De ene vrouw is enorm hitsig tijdens de zwangerschap, daar kan je natuurlijk prima je voordeel mee doen. Maar als dat niet het geval is, heb je gewoon even pech. Geloof mij, als er een kind in je groeit, heb je gewoon niet altijd zin. Of sterker nog, heel weinig zin.

  Maar je hebt al helemaal geen zin in een man die zielig of chagrijnig gaat doen omdat hij niet aan zijn trekken komt. Verman jezelf, je overleeft het echt wel. En waag het niet om ook maar te kijken naar die knappe verloskundige of kraamverzorgster.

 5. Koop zelf iets voor de baby!

  De meeste mannen klagen vooral als er spullen voor de baby gekocht moeten worden. “Hebben we dat echt nodig? Waarom is dat zo duur? Heb je nu nog niet genoeg?” Doe eens gek en kies zelf iets uit! Een leuk setje kleertjes, een knuffel of een babybadje. Kortom: bemoei je met de baby uitzet, maar dan wel in de positieve zin van het woord.

 6. prenatal banner weekaanbiedingen
 7. Accepteer die hormonen

  Echt, we doen het niet voor onze lol. Huilen om een zielige reclame of woedend worden omdat de witte chocola met nootjes op is. Die stemmingswisselingen tijdens de zwangerschap zijn voor ons ook geen pretje. Maar we hebben het er mee te doen, en jij dus ook. Ga niet lopen klagen als we weer eens onredelijk zijn. En al helemaal niet tegen andere mensen waar je vrouw bij zit.

 8. Houd een beetje rekening met je geur!

  Misschien is het je al opgevallen, maar een zwangere vrouw is net een politiehond. Ze ruikt alles! En met een beetje pech wordt ze ook overal misselijk van. Een kus terwijl je net uit de kroeg komt rollen? Of een dikke knuffel na het voetballen? Misschien beter eerst even douchen of tandenpoetsen.

 9. beste babyfoon bol.com
 10. Ga zonder gezeur mee naar de partneravond van de zwangerschapscursus

  Ja, we weten dat jullie mannen zo’n pufcursus verschrikkelijk ongemakkelijk vinden. Maar denk je dat wij heel relaxt met onze benen wijd liggen als er voor de 3e keer moet worden gekeken hoever de ontsluiting is? Nee dus. Zo’n avondje mee puffen ga je dus echt wel overleven!

 11. Lees ook: De meest bizarre uitspraken tijdens de bevalling!

 12. Lees je in, wees geïnteresseerd!

  Voor veel mannen is de zwangerschap een beetje een ver van hun bed show. Is niet raar, jij voelt niet wat er in je vrouw gebeurt. En dat begrijpen we heus wel. Maar we vinden het wel fijn als jij in ieder geval doet alsof het je iets interesseert.

  Alsof je weet wat ontsluiting is, wanneer er een echo gemaakt moet worden en meer van die dingen. Vraag er eens naar, pak een boekje of struin het internet of zozwanger af. Je hoeft niet alwetend te zijn, maar een beetje interesse naar de groei van je kind kan geen kwaad.

 13. Bereid je voor, in de praktische zin

  Zorg dat je weet hoe de Maxi-Cosi in de auto moet. Rijd de route naar het ziekenhuis alvast een keer zodat je weet waar je kunt parkeren, hoe lang je er over doet en of er geen omleidingen zijn. Zorg dat je een muntje voor de rolstoel in je auto hebt liggen.

  Kleine simpele dingen die echt het verschil kunnen maken als het eenmaal zo ver is. Dingen die ervoor zorgen dat jij je vrouw gerust kunt stellen, want dat is precies wat we willen: gerustgesteld worden (alleen als we dan ook zeker weten dat het goed komt, natuurlijk).

De grote vuistregel die eigenlijk alle andere regels overbodig maakt: Doe Gewoon Wat Ze Zegt! Heel simpel. Ga niet in discussie. Zeg niet “dat doe ik later wel” als je vrouw die babykamer af wil hebben. Doe het gewoon meteen. Scheelt jou een hele hoop gezeur en chagrijnigheid, maar scheelt je vrouw ook een hele hoop stress.

Want dat doet ze niet expres hè? We willen het niet toegeven en we willen het al helemaal niet horen: maar het zijn nu eenmaal die rottige hormonen. Dus adem in en adem uit en doe heel simpel wat er van je gevraagd wordt. Zo moeilijk is dat toch niet en gebruik deze tips om als man jouw zwangere vrouw te helpen!

Lees hier nog meer tips over het omgaan met een zwangere vrouw!banner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!