“header
Nieuws

De beste apps om mee te videobellen!

Videobellen, misschien waren we er anderhalf jaar geleden nog niet zo druk mee als nu. Door Corona zijn veel mensen meer gaan videobellen, meestal zakelijk omdat je ineens thuis moet werken. Maar ook als opa en oma even niet op bezoek kunnen komen, is dit de meest handige manier om toch de kleinkinderen te kunnen zien. Er zijn veel verschillende apps om mee te videobellen. We zetten de beste voor je op een rijtje.

banner beste luchtreiniger babykamer

Wat heb je nodig om te kunnen videobellen?

Videobellen kan op verschillende manieren. Vrij simpel met je mobiele telefoon of via de tablet. Maar ook met de laptop of computer. Let er wel op dat je bij een computer ook een webcam nodig hebt. Bij je telefoon, tablet en laptop zitten deze vaak al ingebouwd.

Daarnaast heb je eigenlijk alleen maar een app nodig waarmee je kunt videobellen en uiteraard een internetverbinding. Die internetverbinding moet wel een beetje snel zijn, andere krijg je haperingen en een vastlopend beeld. Nog op zoek naar super snel internet op je telefoon? Wat dacht je van “Sim only by Simyo” voor het supersnelle 4G netwerk van KPN.

De beste apps om mee te videobellen met de kleinkinderen!

Behalve leuke apps om je kinderen mee te vermaken zijn er dus steeds meer apps waarmee je kunt videobellen. De ene app is meer geschikt voor kleinere groepen terwijl je met de andere een complete bijeenkomst kunt houden.

 1. Skype

  De app waarmee videobellen bij de meeste mensen bekend is geworden is toch wel Skype. Je kan met de gratis app maximaal met tot wel 50 mensen een groepsgesprek houden. De Skype app heeft zelfs een vertaalfunctie! Dit kan handig zijn als opa en oma een andere taal spreken bijvoorbeeld.

 2. FaceTime

  Deze app gebruiken wij meestal als we naar ‘opa en oma Zweden’ bellen. Dit doen we een keer in de week met onze kinderen, zodat ze Franks ouders kunnen zien. Via onze Ipad of Franks Iphone bellen we gemakkelijk naar opa en oma.

  Dat is dus meteen het nadeel van FaceTime, het werkt alleen op Apple producten, met mijn Samsung telefoon lukt het dus niet. Een voordeel is wel dat je ook met grote groepen kunt videobellen, zo kunnen er wel 32 mensen meedoen aan het videogesprek. Handig als je een grote familie hebt 😉

 3. Zoom

  Bij veel van ons waarschijnlijk bekend om mee te vergaderen nu we met zijn allen veel thuis werken. Je kunt met maximaal 100 mensen tegelijk bellen, maar dan maximaal 40 minuten lang. Gelukkig hebben opa en oma vast niet zoveel kleinkinderen en kan het gesprek dan langer duren.

 4. Facebook Messenger

  Je kent Messenger misschien van de berichtjes als iemand op je verhaal reageert, of als je iets op Marketplace te koop hebt gezet. Maar wist je dat je ook kunt videobellen via Facebook? Je moet wel bevriend zijn met de persoon waarmee je wilt bellen. Heb je veel vrienden? Met 50 mensen tegelijk videobellen is ook een optie.

 5. Whatsapp videobellen

  Ben je met een klein gezelschap om mee te videobellen? Dan is Whatsapp ideaal. Bijna iedereen heeft deze app, je opent jouw contactpersoon en klikt op de camera. Gemakkelijker videobellen met opa en oma kan eigenlijk niet! Enige nadeel is dat je dus met maximaal 8 personen tegelijk kunt bellen.

 6. Microsoft Teams

  Microsoft Teams is tijdens Corona populairder dan ooit. En daarom komt deze app om mee te videobellen gratis beschikbaar voor de consument. Je kan dan met maximaal 300 mensen een groepsgesprek houden! Grote kans dat je er al bekend mee bent, dus een goede optie om mee te videobellen met opa en oma.

kinderen videobellen met oma en opa
Let er bij videobellen wel op dat het veel data kost uit jouw internet bundel. Daarom is het fijn als je via je Wifi-verbinding kunt bellen. Lukt dit niet, of ga je bijvoorbeeld op reis waardoor je (tijdelijk) vaker gaat videobellen via een app? Dan is het fijn om je abonnement even te kunnen aanpassen, bijvoorbeeld met Sim only maandelijks opzegbaar.

Er zijn dus steeds meer gratis apps om mee te videobellen. Als opa en oma ver weg wonen is dat dus geen enkele reden meer waarom ze de kleinkinderen niet kunnen zien. Wij doen het inmiddels al jaren zo. Op verjaardagen pakken we cadeautjes uit voor de Ipad, zodat opa en oma kunnen meekijken. Zo zijn ze er altijd een beetje bij!

Dit artikel is in samenwerking met Simyo.

zwitsal box banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!