luieraanbiedingen header
Nieuws

Poep checken van de baby via een app? Het kan echt!

Baby’s en poep, poep en baby’s. Ze gaan goed samen, of misschien juist niet. Waarschijnlijk heb je nog nooit echt goed naar ontlasting gekeken, totdat je een baby kreeg. In de kraamweek krijg je al de opdracht van de kraamverzorgster om de poep- en plasluiers bij te houden. Maar dat is nog lang niet alles op poep gebied, tegenwoordig kan je de poep zelfs checken met een app!

prenatal banner weekaanbiedingen

Wat kan je te weten komen via de poep van de baby?

Aan poep kan je een hoop aflezen. Zo kunnen artsen aan iemands poep zien of hij gezond eet. Bij baby’s is dat anders. De eerste dagen na de geboorte hebben baby’s groene, drabachtige, soms zelfs bijna zwarte poep (meconium). Dit komt omdat de baby vruchtwater inslikt en het dus ook weer uitpoept.

luiers met korting banner

Hoe vaak je baby poept is ook een dingetje. Er kan soms wel dagen tot twee weken tussen zitten! Afhankelijk van of je borst- of flesvoeding geeft. De kleur van de poep kan nogal variëren, van groen tot mosterdgeel tot pindakaasbruin. Het meest belangrijke is dat de poep er gemakkelijk uit komt en je kindje er geen last van heeft.

banner billendoekjes waterwipes

Poep van de baby controleren met de MUM app

Met de nieuwe MUM (My Unique Moments) app van Nutricia kan je de gezondheid en ontwikkeling van de pasgeboren baby in een oogopslag volgen. De app bestaat uit verschillende onderdelen, zoals voeding, huilgedrag, groei en slaappatroon.


Maar het meest bijzondere aan deze app is wel het poep onderdeel. Je maakt een foto van de ontlasting van je kindje om zo de poep te checken! Door middel van slimme technologie wordt er gekeken naar de dichtheid, samenstelling en de kleur van de poep. Op deze manier kan je dus de stoelgang van je baby controleren voor middel van een app.

De app is gratis te downloaden en Nederland is het eerste EU land waar dit kan. Na Singapore, Indonesië, Nieuw-Zeeland en Australië is de app hier nu ook te gebruiken. Een alles-in-1-hulpmiddel voor ons als ouders. Doe er je voordeel mee en scan die poep van de baby!

Lees ook: Hoe kan je een baby laten poepen?

pricewise energie banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!