luieraanbiedingen header
Beste babyproducten

Wat is de beste wc-verkleiner?

Ben je met je peuter bezig met zindelijkheidstraining en zijn jullie (naast een potje) ook toe aan een wc-verkleiner? Dat komt mooi uit, want hoe ziet de beste wc-verkleiner er uit? Wat zijn goede tips om op te letten bij het kopen? Bekijk onze top 3!

beste babyfles banner

Wanneer kies je voor een wc-verkleiner?

Als je gaat beginnen met zindelijkheidstraining met bij peuter zal je misschien niet meteen denken aan een wc-verkleiner. En dat hoeft ook niet.

Je schaft waarschijnlijk eerst een goed plaspotje aan om mee te beginnen. Deze kan je gemakkelijk ergens in een hoekje neerzetten, in de woonkamer of op de slaapkamer van je kindje.

Zeker als kinderen net zindelijk zijn, halen ze soms de wc nog niet. Dan is een potje ideaal. Maar als je peuter al wat groter is (of net zo eigenwijs als onze dreumes, die niet op een potje wil, maar wel net als haar grote zus op de wc) kan je overstappen op een wc-verkleiner.

Waar moet een goede wc-verkleiner aan voldoen?

De normale wc-bril is natuurlijk veel te groot voor de kleine billetjes van je dreumes of peuter. Ze zakken er doorheen (of krijgen hun vingers er onder). Daarom zijn er wc-verkleiners uitgevonden. Super handig voor als je peuter er aan toe is om naar de grote wc te gaan.

Het meest belangrijke punt bij een wc-verkleiner is dat hij goed op het toilet blijft zitten en er dus goed op past. Hij moet niet gaan schuiven als je kindje er op zit!

lAlles voor je baby banner

Hoe gebruik je hem?

Een wc-verkleiner kan je bovenop de toiletbril plaatsen, zodat het gat van de toiletbril kleiner is en je peuter er niet doorheen zakt. Sommige wc-verkleiners hebben zelfs handvatten, zodat je kindje zich vast kan houden. Dit kan fijn zijn als hij het een beetje spannend vindt. Er bestaan ook wc-verkleiners waar een trappetje aan vast zit, zo heb je geen los krukje of opstapje nodig.

Plaspotje of wc-verkleiner?

De meeste ouders kiezen ervoor om met zindelijkheidstraining te beginnen met een plaspotje. Veel kleine kinderen vinden de wc een beetje eng. Potjes heb je in allerlei soorten en maten en in leuke kleurtjes die kleine kinderen vaker aanspreken. Ook kan je een potje gemakkelijk op een plek neerzetten die je handig vindt.

Zo nam ik hem altijd mee de tuin in toen onze oudste dochter nog niet zindelijk was. Ook als je met de auto op vakantie gaat kan het een uitkomst zijn, snel even stoppen langs de weg en verstopt achter de auto even op het potje. Maar er zijn ook kindjes die zo’n potje maar niets vinden en veel liever meteen op de wc willen. Kijk dus naar wat het beste bij jouw kindje past, een plaspotje of wc-verkleiner?
Welke soorten wc-verkleiners zijn er?

 1. De familiebril

  Dit is een toiletbril met twee brillen. Ze zitten aan elkaar bevestigd en je maakt deze dus ook vast aan jouw toilet. Er zit een kleinere toiletbril bovenop de normale, die je dus naar beneden kunt klappen als je kindje naar het toilet gaat.

 2. Opvouwbare wc-verkleiner

  Heel handig voor onderweg en gemakkelijk op te bergen.

 3. ‘Gewone’ verkleiner

  Een wc-verkleiner van kunststof, die je los bovenop de toiletbril kunt plaatsen. Deze zet je er op als je kindje naar de wc wil en zal je dus ergens moeten laten als je zelf naar het toilet gaat. Ze zijn er in allerlei leuke kleuren, prints en thema’s.

 4. Wc-verkleiner met trapje

  Heb je geen zin om een los krukje of opstapje bij je toilet te bewaren? Dan kan je ook kiezen voor een verkleiner waar een trapje aan vast zit. Deze nemen wel wat meer ruimte in om op te bergen.

Top 3 met de beste wc-verkleiner!

 1. Keeper Mickey/Minnie Mouse WC Verkleiner

  disney beste wc-verkleiner
  Deze beste wc-verkleiner is te koop in het roze en in het blauw en blijft heel goed zitten op de toiletbril. Hij kost nog geen tientje en wordt heel goed beoordeeld.

 2. Macx & Macx Toilettrainer met trapje

  Macx & Macx WC Verkleiner met Trapje
  Ook deze verkleiner is er in het roze en in het blauw. Hij is stevig genoeg om kinderen tot 7 jaar te kunnen dragen en je hebt geen los krukje nodig. 4,5 sterren uit 83 reviews van ouders!

 3. Luxe WC-bril met Verkleiner

  Luxe WC-Bril met Verkleiner
  Met deze wc-bril is de hele familie in een keer klaar. Je hebt geen losse rommel in je toilet staan en je kunt hem jaren laten zitten. Hij is dan ook een tikkeltje duurder.

Wat voor jou de beste wc-verkleiner is, zal je zelf moeten bepalen. Wil je een losse bril die je ergens moet neerzetten of leggen? Wil je wel of geen los krukje of trapje in je toilet en heb je daar de ruimte voor? Je kunt natuurlijk ook je peuter laten kiezen, misschien wordt hij dan nog wel sneller zindelijk!

Lees ook: 8 Tips hoe je een peuter zindelijk kunt maken!

prenatal banner weekaanbiedingen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!