“babydeals
Zwangerschap

Ontharen tijdens de zwangerschap! Enkele tips!

Veel vrouwen vinden het ook tijdens de zwangerschap belangrijk om er verzorgd uit te zien. Logisch, want waarom zou je daar ineens mee stoppen? Niet alleen de haren, nagels en make-up blijft een ding. Ook het ontharen. Of je het nu doet omdat je je er zelf prettiger bij voelt, of omdat je er ‘netjes’ bij wilt liggen op het grote moment. Ontharen tijdens de zwangerschap is toch anders dan wanneer je niet zwanger bent.

banner moederfiets fietsvoordeel

Ontharen, welke manieren zijn er?

Waxen/harsen, scheren, ontharingscrème, epileren en zelfs laseren. Er zijn een heleboel manieren om van ongewenste haren af te komen. Er zijn elektrische ladyshaves, of epileer apparaatjes. Sommige vrouwen gebruiken liever wegwerp scheermesjes. Je kunt in de weer gaan met ontharingscrèmes, of met waxstrips. Maar hoe je het ook wend of keert, het blijft een gedoe. En vaak ook een pijnlijk gedoe 😉
Ontharen tijdens de zwangerschap! Dit zijn je opties

In het begin van jouw zwangerschap is er nog weinig verschil met normaal. Maar als de maanden vorderen zal je het verschil gaan merken!

 1. Scheren

  Als je buik eenmaal gaat groeien, wordt jouw uitzicht veel minder. Je kunt op een gegeven moment simpelweg niet meer zien waar je moet zijn. Zo roetsjte ik de laatste weken van mijn zwangerschap op goed geluk wat in de rondte met mijn scheermes. In het kader van “beter iets dan niets.” Ook benen scheren wordt een uitdaging als je buik formaatje meloen heeft. Tenzij je heel lenig bent natuurlijk. Er zijn genoeg dames die hun partner het ‘vuile werk’ laten opknappen. Als je heel veel vertrouwen in hem hebt, is dat ook een optie natuurlijk.

 2. nutricia actie banner
 3. Ontharingscrème

  Dit is prima te gebruiken als je zwanger bent en nog gemakkelijk ook. Je brengt de crème aan, laat hem zelf het werk doen en spoelt het af. Ideaal als je niet meer zo gemakkelijk je evenwicht kunt bewaren onder de douche.

 4. Waxen of harsen

  Dit wordt afgeraden omdat je ‘intieme zone’ wat gevoeliger is tijdens de zwangerschap. Wil je toch harsen? Gebruik dan een wax voor de gevoelige huid.

Mag je je laten laseren tijdens de zwangerschap?

Laseren wordt tijdens de zwangerschap afgeraden. Er is niet bewezen dat het schadelijk is voor jouw baby. Maar er is ook nog te weinig onderzoek gedaan om zeker te weten dat het niet schadelijk is. Laat het voor de zekerheid deze maanden dus even niet doen, als dit anders wel jouw manier van ontharen is. Omdat je hormoonhuishouding anders is dan anders, kan je door laseren last krijgen van de volgende klachten:

 • Spataderen;
 • Brandwonden;
 • Overgevoeligheid;
 • Huidverkleuringen;

Ook tijdens het geven van borstvoeding wordt laseren afgeraden

Ontharen tijdens de zwangerschap is dus iets waar je misschien even bij moet stilstaan. Waar je anders gedachteloos een afspraak zou maken bij de laserkliniek is dat nu eventjes anders. Ga je tijdelijk over op scheren? Lees dan meteen even onze tips om het scheren tijdens de zwangerschap makkelijker te maken!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!