“header
Peuter

De leukste manieren om de juf of meester te bedanken!

Nu de meivakantie weer achter ons ligt komt het einde van het schooljaar langzaam in zicht. Een heel vreemd schooljaar want de kinderen hebben een groot deel thuis gezeten. De juffen en meesters hebben hard hun best gedaan om het afgelopen jaar voor jouw kind zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat is wel een bedankje waard! Daarom vind je hier leuke ideeën en manieren om de juf of meester te bedanken!

banner algemeen fietsvoordeel

Gezamenlijk cadeau voor de juf of meester of ieder apart?

Misschien zit je kindje nog maar net in groep 1 en denk je ‘juffen bedankje?’ Maar juist groep 1 is best een bijzonder jaar voor je peuter of kleuter. En als hij het leuk heeft op school en op zijn gemak is, heeft hij dit grotendeels te danken aan de juf.

Op sommige scholen worden zulke cadeautjes gezamenlijk geregeld, bijvoorbeeld door een klassenouder. Die zorgt ervoor dat de juf of meester van alle kindjes samen een mooi presentje krijgt. Vaak krijgt je kind een aantal weken voor de zomervakantie een ‘opdracht’ zodat alles op tijd af is. Maar bij de meeste scholen zorg je als ouder gewoon zelf voor een leuk bedankje voor de juf of meester!
juf bedanken einde schooljaar

Leuke ideeën en manieren om de juf of meester te bedanken!

 1. Bloemzaadjes in een leuke verpakking

  “Bedankt dat je me liet groeien” is natuurlijk erg toepasselijk voor een leuk bedankje voor de juf. Geef de zaadjes in een lief jute zakje, een mooie kartonnen cadeauverpakking of met een leuke kaart.

  Je kunt zelf kiezen welke zaadjes je wilt geven, wat dacht je van vergeet-me-nietjes? Je kan online zo’n leuk cadeau voor juf of meester kant en klaar bestellen!

 2. Uitmuntend

  De juffen (en meesters) zijn natuurlijk uitMUNTend! Koop een muntplantje en doe hem in een leuk potje. Kaartje er bij en klaar ben je!

 3. Bruisende juf

  Koop een paar bruistabletten voor in bad en stop deze in een leuk cadeautasje met wat confetti. Doe er een leuk kaartje aan met “voor een bruisende juf”. Nu alleen hopen dat de juf een bad heeft. Maar ach, het gaat om het idee toch?

 4. Rapport

  De kinderen krijgen natuurlijk altijd een rapport. Waarom laat jij je kind geen rapport maken voor de juf? Wat is het leukste aan de juf? Kan juf goed voorlezen? Doe er een mooie tekening bij en maak er een leuk boekje van.

 5. Zeep

  Wat is er na dit jaar toepasselijker dan zeep? Koop ergens een effen zeepflacon en laat je kindje hem mooi versieren met een watervaste stift. Dit kan je natuurlijk ook doen met een koffiekopje of ander servies.

 6. E.H.B.A.

  Eerste Hulp Bij Afscheid. Vul een ehbo-trommel met dingen waarvan je weet dat de juf het lekker of leuk vindt. Bijvoorbeeld met haar favoriete snoepjes, thee, een geurkaarsje of wat dan ook.

 7. Snoep! Thanks voor making me a smartie!

  De woordgrapjes zijn populair als het om juffen bedankjes gaat. Vul een leuke pot met smarties en schrijf deze tekst er op. Of doe er een kaartje bij. Dit kan natuurlijk ook met drop (Het zit dr’op), of hartjes snoep (Hartelijk dank).

 8. voorbeelden bedankjes juf of meester

 9. Klok

  Koop een klok en schrijf er met watervaste stift: “Dank je voor ALjeTIJD!” op. En uiteraard laat je zelf je kind zijn of haar naam er op schrijven.

 10. Chocolade

  Dat is natuurlijk altijd goed. Maar wil je het iets minder makkelijk maken dan een simpele reep chocolade? Laat je kind dan een vel papier versieren en gebruik deze als wikkel.

 11. FanTAStisch

  Koop een effen tas en textielstifen en laat je kind helemaal los gaan. Houd de zwarte stift even achter, daar kan jij later “Juf, je bent fanTAStich” mee opschrijven.

luiers met korting banner

Ik hoor het mijn moeder al zeggen “wat een onzin, die juf doet toch gewoon haar werk?” In mijn basisschooltijd deden we niet aan bedankjes. Maar tegenwoordig is het heel normaal, niet alleen voor de basisschool maar ook voor de kinderdagverblijf.

Er zijn dus heel veel manieren om de juf te bedanken. Natuurlijk hoef je niet groots uit te pakken, Een leuke foto van je kindje is ook een mooie herinnering. Ook kan je nog prima de laatste schooldag naar de supermarkt rennen voor een reep Merci. Wat jij wilt. Het is jouw kind, jullie juf en jullie schooltijd. Maar aan de andere kant, jij vindt het ook fijn om erkenning te krijgen voor wat je doet toch?

Lees ook: Tips om thuis lesgeven aan een kleuter leuker te maken!

luierkorting op pampers banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!