sale kleertjes header
Zwangerschap

Heb jij al nagedacht over de uitvaart van jouw gezin?

De uitvaart van jouw gezin is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je in verwachting bent of net bevallen. Dat is ook logisch want je hebt op dat moment hele andere dingen aan je hoofd. Maar toch zal je er op een gegeven moment over na moeten denken. Want je wilt natuurlijk wel dat alles goed geregeld is voor de nabestaanden mocht er onverhoopt iets met een van de gezinsleden gebeuren.

hema rompers

Waarom je de uitvaart van jouw gezin goed geregeld wilt hebben

Het feit dat er iemand dood gaat is al vreselijk genoeg. Wanneer je op dat moment zelf ook nog eens van alles moet gaan regelen en moet uitzoeken wat er financieel haalbaar is, is op zijn minst gezegd niet ideaal.
Door van te voren de wensen en mogelijkheden voor een uitvaart van jouw gezin goed vast te leggen voorkom je onnodige extra ballast in de moeilijke periode na een overlijden.

Allereerst is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Dit kan op verschillende manieren die ik later zal toelichten. Daarnaast zal je zelf jouw wensen moeten vastleggen of in ieder geval met jouw partner en/of andere naasten moeten bespreken. Ondanks dat je er niet aan wilt denken zal je dit niet alleen voor jullie eigen uitvaart moeten regelen maar ook voor je kind of kinderen.

Een uitvaart voor een baby of kind

Iets wat je niemand toewenst en ook zelf nooit hoopt mee te maken is de uitvaart van jouw baby of kind. Als kersverse moeder weet ik dat dit een ontzettend grote leegte en pijn zal achterlaten.
Helaas kan een uitvaart van jouw gezin dus ook een uitvaart voor jouw baby of kind zijn. Veel mensen “vergeten” dit te regelen, enerzijds omdat ze er niet aan denken en anderzijds omdat ze er niet aan willen denken.

De uitvaart van een kind en in het bijzonder de uitvaart van een baby is emotioneler dan een andere uitvaart. Ook de uitvaartmaatschappij en de medewerkers van een rouwcentrum, crematorium of begraafplaats hebben veel meer emoties bij zo’n uitvaart.
Diverse maatschappijen hebben speciale protocollen voor de uitvaart van een baby. Zo hebben zij een stappenplan om de ouders zo veel mogelijk te ontlasten tijdens deze moeilijke periode uit hun leven.

uitvaart voor een baby

Wat komt er allemaal kijken bij een uitvaart van een kind?

Naast de “normale” zaken die geregeld moeten worden bij een uitvaart, heb je bij de uitvaart van een kind nog extra dingen zoals:

 • De ondersteuning en rol van broertjes en zusjes tijdens de begrafenis.
 • De ondersteuning van de school en klasgenoten waar het kind op zat.
 • Andere sociale contacten van kind.
 • Hulp bij de nog emotionelere uitvaart speeches.
 • De ondersteuning van de rouwverwerking bij de familieleden.
 • Begeleiding en advies voor de moeilijke periode na de uitvaart.

Het is daarom belangrijk om een goede uitvaartverzekering af te sluiten. Kijk daarbij niet alleen naar de prijs maar ook wat de aanvullende voorwaarden zijn. Zo weet je wat je kan verwachten wanneer je de verzekering nodig hebt.

kleertjes sale 70

Vergelijken van uitvaartverzekeringen

Het is dus belangrijk om uitvaartverzekeringen te vergelijken, dit kan bijvoorbeeld op zorgvaart.nl. Op deze overzichtelijke website kun je de mogelijkheden en voorwaarden van diverse grote uitvaartmaatschappijen direct met elkaar vergelijken.

Let op dat je bij het afsluiten van een verzekering voor de uitvaart van jouw gezin op de volgende voorwaarden let:

 • Is de polis op basis van een vast bedrag of groeit hij mee?
 • Betaal je de premie doorlopend of voor een vastgestelde periode?
 • Wordt het verzekerde bedrag in natura uitgekeerd of in contanten?
 • Ben je verplicht bij een aangesloten uitvaartcentrum de dienst te laten verzorgen of heb je meer keuzevrijheid?
 • Is er persoonlijke begeleiding voor, tijdens en na de uitvaart?

Dit zijn een aantal dingen waar je over nagedacht moet hebben wanneer je een verzekering voor de uitvaart van jouw gezin gaat afsluiten bij zorgvaart of een andere vergelijker van uitvaartverzekeringen. Laat je bij vragen of twijfel goed informeren naar de (on)mogelijkheden zodat je de juiste keuze kunt maken.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019