header luiers van pampers met 50% korting
Nieuws

Een kleine op komst: wat moet je nog doen?

Ben je zwanger en kan je ook niet wachten om je baby in jouw armen te sluiten? De geboorte van een kind is iets dat je je hele leven niet meer vergeet. Maar hoe leuk en hoe mooi het krijgen van een kindje ook is, vergeet niet dat er de komende tijd ook enorm veel op je af gaat komen. Niet alleen rondom de verzorging van de baby zelf, ook allerlei andere zaken moet je goed geregeld hebben. Hoe zit het bijvoorbeeld met je financiën? Heb je dat allemaal op orde? In dit artikel lees je meer over wat er allemaal komt kijken als er een kleine op komst is.

cheezzbaby banner

Regel de financiële zaken met een kleine op komst

Zorg er sowieso voor dat je je financiën goed op orde hebt. Kinderen kosten nu eenmaal geld. Vergeet bijvoorbeeld de verzekeringen niet zoals een goede opstalverzekering en een inboedelverzekering als je toch besluit te gaan verhuizen.

En check ook even je zorgverzekering zodat je weet welke kosten straks wel en welke niet door je verzekeraar worden vergoed. Denk verder ook aan de toekomst van je kleintje en open bijvoorbeeld alvast een spaarrekening voor de baby.

beste babyfoon bol.com

Inventariseer je woon- en leefruimte

Heb je er al over nagedacht of je woning wel groot genoeg is voor een extra persoon erbij? Misschien zou je beter groter kunnen gaan wonen door een nieuw huis te kopen. Het moet dan natuurlijk wel lukken met het kopen van een huis, want de markt is op dit moment niet heel erg gunstig.

En denk daarbij ook aan de gevolgen die het kopen van een huis met zich meebrengt. Zo zal je moeten gaan verhuizen tijdens de zwangerschap (en dat is meestal niet heel prettig als je hoogzwanger bent).
Maar denk zeker ook aan de leuke dingen!

Je zou er bijna geen zin meer in krijgen om een kind op de wereld te zetten, maar vergeet niet dat het krijgen van een kind ook heel veel leuks met zich meebrengt. Zoals het bedenken van de naam voor je kind. Of het ontwerpen van een schattig geboortekaartje.

En dan heb je ook nog alle dingen die gaan komen als je kindje geboren is. Het eerste lachje van de baby, de eerste stapjes en de eerste keer dat je baby mama of papa tegen je zegt. Kortom, redenen genoeg om uit te kijken naar de komst van die kleine.

Het krijgen van een kindje is dus hartstikke leuk, maar je moet ook best wel wat regelen. Bereid je voor op jouw zwangerschap en de komst van de kleine door bijvoorbeeld de informatie op zozwanger.nl te lezen. Zo voorkom je stress omdat je over alles vooraf goed hebt nagedacht en een oplossing hebt bedacht voor eventuele problemen. Dan ga je zeker genieten van dat nieuwe wondertje in huis!

Lees ook: Tips om je huis klaar te maken voor de komst van de baby!

zwitsal box banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!