luieraanbiedingen header
Baby

Wat kosten luiers?

De vraag die wij krijgen van ouders zijn: wat kosten luiers? Een zeer belangrijke vraag, want als je het niet goed aanpakt kun je na het eerste jaar al rond de 770 euro kwijt zijn. Maar als je het slim aanpakt en let op alle aanbiedingen bespaar je al heel snel veel geld. Lees deze blog om antwoord te krijgen op de vraag: wat kosten luiers?

hema rompers

Wat kosten luiers per maand?

Wat kosten luiers per maand? De kosten van het aantal luiers per maand is heel erg afhankelijk van het merk dat je koopt en of je gebruik maakt van luier aanbiedingen. Gemiddeld moet je maandelijks al snel rekening houden met ongeveer 30 euro per maand.

Wasbare luiers of wegwerpluiers?

Aan zowel wasbare luiers en wegwerpluiers zitten meerdere voor- en nadelen. Zo zijn wegwerpluiers makkelijker, minder gedoe en voelt een natte wegwerpluier prettiger aan dan een natte wasbare luier. Wasbare luiers daarentegen zijn goedkoper en beter voor het milieu. Het grootste nadeel van wasbare luiers is dat je wel vaker moet wassen.

Er zijn diverse websites die proefpakketten aanbieden van wasbare luiers. Zo kun je het een keer proberen. Je kunt ook afwisselen tussen een wasbare luier en een wegwerpluier. Bijvoorbeeld thuis altijd een wasbare luier en onderweg, op de kinderopvang en ’s nachts een wegwerpluier. Want ook dan kun je een steentje bijdragen aan een beter milieu. Je kunt in ieder geval altijd een keer wasbare luiers proberen, waarschijnlijk valt het ‘gedoe’ heel erg mee.

libido banner

Hoeveel luiers maat 1?

Welke maat luiers je moet nemen voor je baby is afhankelijk van het gewicht van je baby. Het is dus niet zo dat je altijd met maat 1 moet beginnen. Maat 1 luiers zijn voor baby’s tussen de 2 en 5 kilo van 0 tot 8 weken oud.

Baby’s die wat zwaarder zijn slaan luiermaat 1 soms over en beginnen met maat 2.
Maat 2 is geschikt voor baby’s tussen de 3 en 6 kilo vanaf 0 tot 8 of 12 weken. Het is heel erg afhankelijk van de lichaamsbouw van je baby welke luier je moet aanschaffen. Probeer dus in de eerste weken beide maten uit voordat je meteen een hele voorraad luiers maatje 1 inslaat.

Weet je welke maat je baby heeft dan heb je die maat slechts een maand tot paar maanden nodig. Let hier dus echt op voordat je in bulk alles gaat inslaan. Ook wanneer je een top aanbieding ziet. Als je baby maatje 3 of 4 heeft kun je wel een voorraadje inslaan omdat baby’s langer in deze maat blijven. Maar ook dan is in bulk luiers inslaan nog steeds niet echt nodig.

luiers met korting banner

Wekelijks zijn er aanbiedingen van luiers bij één van de talloze aanbieders. Wil je zeker weten dat je die week de goedkoopste luier koopt? Gebruik dan onze Luiervergelijker! Hier staat up-to-date aangegeven welke luiers per stuk het goedkoopste zijn en waar je de goedkoopste luiers online kunt kopen.

Kosten luiers per jaar

Wat kosten luiers per jaar? Dat is heel erg afhankelijke van het merk, de leeftijd van je baby, de maat luier van je baby en of je de aanbiedingen pakt of niet.

In het eerste jaar bijvoorbeeld, verschoon je jouw baby ongeveer 7 keer per dag. Dit zijn 2555 luiers in een jaar. Pamper luiers die niet in de aanbieding zijn kosten ongeveer 30 cent per luier. Dat is €766,50.
Koop je Huggies of Pampers die wél in de aanbieding zijn dan betaal je rond de 22,5 cent per luier en zijn de kosten €574,87 per jaar. Kijk! Dat scheelt al rond de 190 euro!
Koop je luiers van het Kruidvat of een ander huismerk dan zijn de kosten rond de 15 cent per luier en betaal je €383,25 in het eerste jaar.

In het 2de levensjaar van je kindje verschoon je jouw baby 5 keer per dag, dat zijn 1825 luiers in een jaar.
In het 3de en 4de jaar verschoon je jouw kindje 4 keer per dag. Dat zijn 1460 luiers per jaar.

beste babyfoon bol.com

Prijs luiers

Wat kosten luiers nu precies? Nou gemiddeld kosten Pampers luiers 30 cent per luier. Alleen de newborn zijn wat goedkoper met 23 cent per luier. Als je een aanbieding pakt dan krijg je al snel 33% korting als je 3 pakken luiers koopt. Huismerk luiers kosten iets van 15 cent per luier en als ze in de aanbieding zijn betaal je dus nog minder. Het kan dus heel erg schelen in de prijs welk merk en aanbieding je pakt.

Mis dus geen enkele luier aanbieding meer en gebruik de Luiervergelijker!

Tip: Sla de pagina op in je browser en deel dit met je vriendinnen. Dan kunnen jullie samen al snel €500,- besparen. Moet je eens bedenken wat jullie daarvan niet al kunnen gaan doen!

nanabeebi luiertas best beoordeeld

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019