header banner hema
Baby

Baby met veel haar

De meeste baby’s worden geboren zonder haar of met een klein beetje haar. En dat haar valt meestal ook nog weer uit. Maar niet baby Theo. Deze baby die onder andere te zien was in de talkshow van Ellen DeGeneres heeft een uitzonderlijk weelderige haardos. En hij is natuurlijk niet de enige baby met veel haar!

hema rompers

Video: Baby met veel haar

Hieronder zie je de video van deze beroemde baby met veel haar! Bijzonder toch? De meeste mensen dachten dat de moeder de baby een pruik had opgezet!
Wanneer groeit het haar van de foetus in de buik?

Niet iedere baby heeft dus zo’n enorme haardos als Theo. Maar bijna alle baby’s hebben wel haargroei, dit is vooral nesthaar. De meeste nestharen raakt een baby in de eerste maanden weer kwijt. Vanaf 36 weken zwangerschap kan er ook vellushaar gaan groeien en dit blijft soms wel behouden.

Lees ook: Wanneer groeit het echte haar van de baby?

prenatal banner weekaanbiedingen

Wat is de kans dat een baby krullen krijgt?

De kans op krullen is erfelijk bepaald, krullend haar is dominant ten opzichte van sluik of steil haar. In werkelijkheid is het nog iets complexer omdat de haarstijl door meerdere factoren bepaald wordt. Het is dus niet automatisch zo dat wanneer beide ouders steil haar hebben hun baby ook steil haar krijgt.
Ook de haarkleur van de baby voorspellen is niet zo makkelijk.

prenatal extra korting banner

Kan je baby haren sneller laten groeien?

Er zijn niet echt mogelijkheden om het haar van een baby sneller te laten groeien. Wel is algemene goede gezondheid belangrijk voor de mineralen die de haargroei stimuleren. Dus zorgen voor voldoende rust en gezonde voeding zal er voor zorgen dat jouw baby een optimale haargroei heeft. Het is wel per kind verschillend hoeveel haar er zal komen en hoe snel dit zal groeien.

baby haar verzorging

Een alles in een verzorgingskit voor je baby van Luvion!

Heb jij ook een baby met een mooie haardos?

Wij zouden het leuk vinden om meer baby’s met een mooie haardos of met bijzonder haar te zien. Misschien kunnen jullie een leuke foto plaatsen als reactie op onze Facebook post over dit onderwerp?

Lees ook: Tips voor de haarverzorging van een dreumes!

Foto’s van onze bezoekers

Via Facebook hebben wij een aantal foto’s van baby’s met veel haar ontvangen en deze mogen wij hier met jullie delen.
Baby Jermaine
baby jermainebaby met veel haar jermaine

Baby Djavano is met 38 weekjes geboren, een hele lieve rustige baby. Hij slaapt al een aantal weken de nacht door en sinds een paar dagen 11 uur aan 1 stuk. En zijn haartjes blijven maar groeien 😍.
Djavano lekker wassen van het lange haar
En ook nog een prachtige foto van Djavano met zijn broer en zussen. Voor Djavano 3 maanden oud ligt het sterretje van zijn grote zus Djiná. Zij zou eigenlijk 4 jaar zijn geweest. Daarboven zijn oudste zus Djalissa 8 jaar oud en broer Djano 2 jaar oud.
Gezinsfoto Djavano

Heb jij ook een mooie foto van jouw baby met een mooie haardos? Stuur hem ons en wij zullen hem of haar hier bij zetten.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019