“babydeals
Baby

De haarkleur van de baby voorspellen!

De haartjes waarmee je baby geboren wordt zijn tijdelijke haartjes. Deze haartjes zijn nog niet de echte haartjes die je kindje gaat houden als hij groter wordt. Dit zogenaamde nesthaar valt namelijk nog uit en het echte haar van de baby groeit pas later weer aan. Als je baby wordt geboren met blonde zachte haartjes, kan het maar zo zijn dat deze haartjes er over een jaar heel anders uit zien. Kun je voorspellen wat de haarkleur van de baby wordt? Je leest het hier.

luiers met korting banner

Kleur haar van de baby

De hoeveelheid pigment bepaalt de haarkleur van je baby. Zit er weinig melanine in het haar dan is je kindje blond. Hoe meer eumelanine, hoe donkerder de haartjes van je kindje zullen zijn. Als de haartjes veel feomelanine bevatten zullen ze rood zijn. Melanine zit in de genen, baby’s krijgen dit mee van hun ouders, van jullie dus. Maar ook genen van grootouders en overgrootouders kunnen hier nog een rol in spelen.

wehkamp banner babyspullen

Hoe zit dat met haarkleuren van de ouders?

Als je als ouders allebei dezelfde haarkleur hebt is het over het algemeen gemakkelijk te raden welke haarkleur jullie baby zal krijgen. Het zou heel bijzonder zijn wanneer jullie alle twee blond haar hebben en je baby met gitzwart haar ter wereld komt.

Toch is het niet onmogelijk. Een baby krijgt in de buik van allebei de ouders de helft van de genen, dus ook evenveel melanine. 50% van papa, 50% van mama. Toch wil het niet altijd zeggen dat twee blonde ouders altijd een blond kindje krijgen. Het kan namelijk zijn dat je meer donkere dan blonde genen doorgeeft aan je kindje en dat daardoor het haar van je kindje toch donkerder wordt dan je misschien zou verwachten.
haarkleur baby voorspellen test quiz

Krijgt mijn baby rood haar?

Of je kindje rood haar krijgt is afhankelijk van een ander soort melanine; feomelanine. Als een van de ouders geen rood haar heeft en de andere ouder wel krijgt je kindje over het algemeen geen rood haar. Het niet-rode gen is namelijk dominant ten opzichte van het wel-rode gen. Om een baby met rood haar te ‘maken’ zijn dus twee roodharige ouders nodig.

De kans dat je kindje rood haar krijgt is met twee roodharige ouders nagenoeg 100%. Het gekke is dat ouders die allebei geen rood haar hebben toch een baby met rood haar kunnen krijgen. Als je het rood-haar gen bezit kan je het namelijk wel doorgeven. Hoe rood je kind wordt ligt aan de combinatie van genen. Rood en zwart maakt waarschijnlijk kastanje-bruin, terwijl rood met blond ‘oranje’ wordt. Ingewikkeld hoor, snap jij het nog?

Lees ook: Zo kan je het geslacht van de baby voorspellen!

De kleur haar van de baby voorspellen? Doe de test!

Met twee roodharige ouders is het dus heel gemakkelijk te voorspellen welke haarkleur je kindje zal krijgen. Ben jij heel nieuwsgierig naar welke haarkleur je toekomstige baby zou kunnen krijgen? Doe dan snel de test! En mocht je baby nou geboren worden met een totaal onverwachte haarkleur? Schrik dan dus niet te snel, het haar van je baby valt nog uit. Groeit weer aan en zal in de loop der jaren ook nog veranderen.
Kijk hier als je wil je weten welke kleur ogen de baby krijgt!

De haarkleur van de baby voorspellen, het is mogelijk, maar de uiteindelijke kleur zal altijd een beetje een verassing blijven. En je kent ons ras, als we blond haar hebben willen we het liever rood. De dames met bruin haar blonderen het en als het in de mode is verven we het zelfs grijs. Dus ach, wat zegt zo’n haarkleur nu eigenlijk?

nanabeebi luiertas best beoordeeld

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!