“waterwipes
Verzorging

Tips voor haarverzorging bij een dreumes!

Yes, eindelijk heeft het baby haar of kale koppie plaats gemaakt voor echte haartjes die al lekker zijn gaan groeien. Zo leuk! Maar hoe moet je die haartjes eigenlijk verzorgen? ik geef je tips over haarverzorging bij een dreumes!

Purelan zalf banner

Wat heeft het haar van jouw dreumes voor verzorging nodig?

Je hoeft nu echt geen heel scala aan haarverzorgingsproducten voor je dreumes aan te schaffen hoor, want zo heel veel hebben die haartjes niet nodig. Sterker nog: less is more!
Die kleine kwetsbare babyhaartjes kan je het beste zo veel mogelijk met rust laten en dan bedoel ik dat je ze niet elke dag hoeft te wassen. Meestal is 1 keer per week voor een dreumes meer dan genoeg.

De talgkliertjes van het haar werken nog niet heel hard, dus zal het haar niet zo snel vet worden. Tevens houd je door weinig wassen de vochtbalans van het haar goed. Hoe vaker je wast, hoe meer het haar zal uitdrogen.

Mocht je merken dat het haar van je baby eerder te vet wordt, dan kan je natuurlijk in plaats van 1 keer per week, twee keer per week het haar wassen. Natuurlijk moet het ook gewassen worden als er verf of andere viezigheid in zit.

 • Kort haar

  Voor kort haar is een babyshampoo goed, deze prikt niet in de oogjes en is vaak ph-neutraal. Als je het helemaal goed wilt doen, zorg je ervoor dat de shampoo vrij is van sulfaten (staat op de ingrediëntenlijst aangegeven als SLS of ALS).

  Is het haar van je baby erg droog (vaak bij kindjes met krullen), gebruik dan een conditioner in plaats van shampoo. Maak eerst het haar goed nat, verdeel de conditioner erin, laat het er even intrekken en spoel dan uit (als dat nodig is).

 • banner billendoekjes waterwipes
 • Lang haar

  Als je kind lang haar heeft, kan je ook het beste een conditioner gebruiken omdat lang haar sneller klitten heeft. Een conditioner helpt door de klitten heen te komen. Lang haar kan je ook beter iets van twee keer per dag borstelen. Om te voorkomen dat er veel klitten in komen, kan je lang haar vlechten of in een staartje binden.

  Ga je borstelen of kammen, hou het haar dan bij de wortel vast en kam van beneden naar boven. Dit voorkomt dat je aan het haar moet trekken en je kind pijn doet. Wil je echt lang haar zien? Kijk dan eens naar deze baby met lang en veel haar!

zwitsal 40p korting banner

Beste haarverzorging bij een dreumes tips

Onderstaand wat handige tips als het gaat om haarverzorging bij een dreumes:

 1. Was het haar meteen als je baby in bad gaat, dan heb je het gehad en kan je kind daarna lekker spelen. Als je het later gaat doen heeft je kind er misschien geen zin meer in.
 2. Let erop dat het water niet te heet is!
 3. Borstel het haar voor het wassen, zodat er minder klitten in komen.
 4. Als je het haar droogt, let er dan op dat je niet te ruw over het hoofdje wrijft.
 5. Geef je kind een eigen kam en borstel, dat is het meest hygiënisch.
 6. Borstel het haar bij voorkeur als het droog is, zo beschadig je het minder.
 7. Let er bij stylingsproducten altijd op dat ze kindvriendelijk zijn.

Specifieke verzorging voor verschillende haartypes

De genoemde tips voor haarverzorging bij een dreumes kunnen voor bijna alle haartypes opgaan. Maar ouders van kinderen met veel krullen of kroeshaar moeten soms wat extra aandacht aan de haartjes besteden. Deze ontzettend mooie haren kunnen namelijk sneller droog worden en borstelen kan soms een waar gevecht zijn.

Lees ook: Hoe kan je droge huid van de baby verzorgen?

Tips voor haarverzorging bij een dreumes met krullen of kroeshaar

 1. Haren kammen: Haren kammen is niet altijd een pretje bij kinderen met krullen omdat er vaak veel klitten inzitten. Tips voor kammen: kam als het haar nat is met wat conditioner erin. Gebruik een speciale borstel of kam voor krullen. Er bestaan ook ontklittende sprays.
 2. Verdeel het haar: Verdeel het haar tijdens het kammen in secties en kam vanaf de puntjes naar de aanzet.
 3. Zorg voor afleiding: Is het kammen altijd een gevecht? Zorg dan dat je kind is afgeleid door bijvoorbeeld een filmpje op te zetten, speeltjes te geven voor in bad of laat je kind wat eten.
 4. Was 1 keer per week: Krullend haar is meestal wat droog, was het daarom maar 1 keer per week.
 5. Maak het haar vochtig voor het kammen: Op dagen dat je het haar niet wast, kan je het voor het kammen vochtig maken met een plantenspuit.

  Eventueel kan je in het water wat olie en conditioner doen, dit werkt heel goed voor kinderen met droog haar. Als het haar vetter is kan je beter geen olie gebruiken.

 6. Vlechtjes of twists: Om veel klitten te voorkomen kan je het haar beter in vlechtjes of twists vastmaken.

Heb jij nog andere goede tips voor haarverzorging voor een dreumes?Meer lezen

vadersschapsverlof 2019