banner cheezzbaby 728x200
Baby

Waarom je een wikkeldoek voor de baby wilt!

De lijst voor de babyuitzet is lang. Je hebt gelukkig niet van alles evenveel nodig, maar sommige dingen mogen echt niet ontbreken in jouw babyuitzet. Wat ons betreft hoort daar ook een wikkeldoek bij. Die gebruik je de eerste weken zo vaak, dat je er eigenlijk wel een stuk of 3 kunt gebruiken. Waarom je een wikkeldoek voor de baby wilt? Dat leg ik uit!

hema rompers

Redenen waarom je een wikkeldoek voor de baby wilt!

 1. Knuffelen gaat fijner in een wikkeldoek

  Zeker als je veel kraamvisite krijgt die de baby willen vasthouden, is een doek ideaal. Niet iedereen is even ervaren met een baby vasthouden en sommige mensen zijn zelfs bang dat ze zo’n spartelend mini mensje laten vallen.

  Toen ik onze dochter helemaal ingewikkeld in haar wikkeldoek aan mijn broer gaf zei hij “Ooh, zo stelt het niets voor!” terwijl het hem maar niets leek om zo’n pasgeboren baby vast te houden.
 2. Een wikkeldoek geeft de baby een veilig gevoel

  Als je jouw baby lekker in de doek hebt gewikkeld, heeft hij veel minder bewegingsvrijheid en hierdoor voelt hij zich veel veiliger. In jouw baarmoeder heeft de baby weinig ruimte om te bewegen. Maar als hij ‘los’ in de box ligt, kan hij ineens alle kanten op.

  Leuk! Zou je denken, maar voor een kleine baby juist ook eng en overweldigend. Daarom vinden baby’s het heel fijn om lekker in een doek gewikkeld te liggen. Een babynestje zorgt samen met een deken voor nog meer veiligheid.

 3. Om jouw baby warm te houden

  Pasgeboren baby’s kunnen zichzelf nog niet altijd warm houden, daarom hebben ze ook vaak een mutsje op. In zo’n wikkeldoek blijft de baby heerlijk op temperatuur, bijvoorbeeld als je aan het voeden bent of als de baby uit bad komt.

 4. Voor bij de dokter of het consultatiebureau

  Als je met jouw kindje naar het consultatiebureau gaat, moet de baby bijna altijd bloot of in een luier. Zo kan de baby beter gewogen, gemeten en nagekeken worden. Maar dat is natuurlijk niet altijd even warm (hoewel het bij ons consultatiebureau altijd subtropisch aanvoelt qua temperatuur).

  In een wikkeldoek blijft de baby lekker warm en geborgen, als je even moet wachten tot je aan de beurt bent. Ook kan je er natuurlijk heel fijn in knuffelen, als de baby het allemaal een beetje spannend vindt.

Verschillende soorten wikkeldoeken

Er zijn allerlei soorten wikkeldoeken. Sowieso zijn ze stuk voor stuk gemaakt van fijne zachte materialen. Maar je hebt bijvoorbeeld ook wikkeldoeken met klittenband, die je gemakkelijk dicht kunt doen.

De meeste wikkeldekens hebben een muts, waarin het hoofdje van de baby lekker bedekt is. Je hebt zelfs wikkeldekens met pijpjes, die echt passen als een soort babypakje. En doeken met openingen voor riempjes.

Meer manieren om de wikkeldeken te gebruiken

Behalve de baby er thuis in wikkelen, kan je een wikkeldeken nog op meer manieren gebruiken. Er zijn namelijk ook wikkeldoeken met openingen erin, hierdoor kan je de gordels van de Maxi Cosi doen. Zo is de wikkeldoek meteen een fijne deken voor in de auto. Of voor in het zitje, als je de baby in een bakfiets vervoert!

Maar je kunt een wikkeldoek ook gebruiken als jasje. Zo kan je de baby gemakkelijk in de kinderwagen leggen, dekentje erover en je bent klaar om te gaan. Jasjes zijn vaak zo’n gedoe bij een kleine baby.

Onze top drie van de fijnste wikkeldoeken

 1. Jollein Wikkeldeken Bunny

  Deze zachte deken is voorzien van klittenband, zodat je je kindje extra fijn kunt inwikkelen. Er zitten openingen in voor de gordels en de maat is universeel voor alle Maxi Cosi’s en autostoelen. De doek is 100x105cm groot en gemaakt van 100% berber fleece.

 2. Koeka Omslagdoek newborn

  Deze zachte omslagdoek is van badstof gemaakt en hierdoor ook heel erg geschikt voor na het douchen of badderen. De doek is 100x100cm groot en heeft een capuchon voor het hoofdje. Hij is verkrijgbaar in 5 mooie pasteltinten.

 3. Noppies Wikkeldeken Botanical

  Deze mooie doek heeft een prachtige botanische print, weer eens iets ander dan de lieve babykleurtjes. Hij heeft een handige lus om hem op te hangen en is gemaakt van superzacht biologisch katoen.

Hoe vaak heb jij de wikkeldoek gebruikt toen de baby klein was? Ik echt heel erg veel, heerlijk vond ik het, om onze dochters lekker in te pakken. Daar houd je dat kleine babygevoel echt mee vast. Gelukkig slingeren er hier in huis nog een paar voor de poppenbaby’s van onze dochters. Een wikkeldoek voor de baby is wat mij betreft echt onmisbaar in de baby uitzet!

Lees ook: Tips hoe je kunt besparen op de babyuitzet!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!