“babydeals
Baby

Wat zijn de babykamer trends van 2019?

Hoewel ik ze niet altijd opvolg, vind ik het wel altijd ontzettend leuk om te weten wat de nieuwe babykamer trends zijn. Gewoon lekker inspiratie opdoen voor de volgende babykamer en daarnaast vind ik het heerlijk om naar plaatjes te kijken van huizen en interieur. Wil je ook wat inspiratie opdoen voor jouw babykamer? Bekijk hier dan dé trends van 2019!

luierkorting op pampers banner

Wat zijn de babykamer trends van 2019?

Ik vind het altijd super leuk om de nieuwe trends te weten, want je kunt hier echt inspiratie uithalen. Vorig jaar waren de Scandinavische invloeden in de babykamer heel duidelijk terug te zien in de babykamer trends: veel pastelkleuren, natuurlijke producten, veel lichte kleuren en geometrische vormen. Ik had nog nooit van deze stijl gehoord en het sprak me ontzettend aan. Dus onze babykamer is precies in die stijl ingericht.

Dit jaar is de trend ongeveer het tegenovergestelde. De rustige, minimalistische inrichting met zachte kleuren maakt plaats voor meer kleur, drukke prints en vrolijke accessoires. Alle trends hebben als ondertoon dat ze dichtbij de natuur staan. Natuurlijke producten, kleuren uit de natuur, veel groen en dieren. Eigenlijk is het niet vreemd dat de pracht en praal van de natuur wordt doorgevoerd in de babykamer trends. We zijn immers nog nooit zo met de natuur en onze aarde bezig geweest.

Hieronder de babykamer trends van 2019 ingedeeld per trend.

 • Botanische en natuurlijke kleuren

  Move over pastel, het is weer tijd voor meer kleur! En dit keer zijn de mooie diepe, neutrale, natuurlijke en botanische tinten helemaal hot. Denk aan donkerblauw, okergeel, bordeaux rood, donker groen en terracotta. Let er wel op dat deze kleuren donker zijn en een kamer al snel klein laten lijken. Je hoeft dus niet per se meteen een muur in die kleur te schilderen, met accessoires kom je ook een heel eind. Of kies voor mooie vlakken in die kleur. Vergrijsde tinten zijn trouwens ook hot!

 • Natuurlijke producten

  Ook dit jaar staan producten van natuurlijke materialen in de schijnwerpers. Dit geldt niet alleen voor hout en die mooie aardse houtlook, je ziet nu ook steeds meer riet, jutte en rotan. Denk aan rieten opbergmanden, een kleed van jute of rieten bedjes. Deze natuurlijk items kunnen prachtig gecombineerd worden met allerlei andere stijlen en kleuren. Wat zo mooi is aan natuurlijke producten is dat ze de kamer een aardse look geven.

 • Natuurlijke producten babykamer trends 2019

 • Botanisch en exotisch groen

  Welcome to the jungle! Ouders die helemaal los willen gaan met tropische items of ouders die dol zijn op de botanische stijl, kunnen hun lol op, want de babykamer trends bestaan ook uit veel groen zoals planten, tropische bloemen en vlinders. Mocht je jezelf ondertussen stiekem afvragen wat ‘botanisch’ precies is, dan heb ik het antwoord voor je. Botanisch staat voor alles wat met planten te maken heeft. Een botanische woontrend is dus een trend die zich richt op veel groen, planten, bloemen en aardse kleuren.

 • Op groots avontuur

  Wat ik persoonlijk een ontzettend leuke babykamer trend vind, is de trend ‘op avontuur’. Ik word daar helemaal vrolijk van. Dit avontuur breng je in de babykamer door prints, muurstickers, behang, posters of accessoires van luchtballonnen, boten, treinen, raketten, regenbogen en landkaarten. Geweldig toch?! Doe mij ook zo’n kamer!

De leukste babykamer accessoires voor 2019

Natuurlijk kan je muren schilderen, maar meestal laat je de babykamer trends terugkomen in de accessoires. Wat echt niet kan ontbreken zijn de planten. Want planten passen bij alle trends, zowel qua kleur als qua uitstraling. Planten zijn botanisch, tropisch, groen en natuurlijk.
babykamer trends jungle dieren

Dieren, overal dieren

Ook een babykamer trend van 2019: dieren! Hoe gezellig! Overal in de kinderkamer kun je dieren neerzetten, hangen of behangen. Zet mooi knuffels neer, kies voor een speelkleed met leuke diertjes erop of wat dacht je van mooi behang met een dier? Ook dieren aan de wand zijn super hip. Denk bijvoorbeeld aan die knuffel herten of ander dierenkoppen aan de muur. Zo wordt de kamer niet alleen mooi, maar ook hartstikke gezellig met al die nieuwe vriendjes! Dieren als accessoire kun je dus echt niet vergeten als je wilt meedoen met de trend!

Waar kan je inspiratie opdoen voor babykamer trends?

Leuk al die babykamer trends maar hoe kun je nu alles tot een mooi geheel maken? Dat is vaak waar het bij mij mis gaat. Daarom ga ik altijd op zoek naar zogenaamde ‘voorbeeldkamers’. Hier kun je leuke ideeën stiekem een klein beetje of helemaal kopiëren. Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Pinterest natuurlijk! Zoek op ‘babykamer trends 2019’ en je ziet ze allemaal terug!

Stuur je me een foto van jouw babykamer? Vind ik echt heel leuk!

de beste drogisterij aanbiedingen banner

vadersschapsverlof 2019