header luiers van pampers met 50% korting
Mamma

Dingen die je niet had gedacht ooit te doen voor je moeder werd!

Er zijn van die dingen waarvan je denkt dat je ze nooit gaat doen, maar dan ook echt nooit. En dan heb ik het niet eens over je kind non-stop op Facebook zetten, je haar ‘kort en pittig’ laten knippen of alles googelen waar je onzeker over bent. Deze 13 dingen had je zeker weten nooit gedacht te doen voor je moeder werd!

beste babyfoon bol.com

Dingen die je niet had gedacht ooit te doen voor je moeder werd!

 1. Op tijd naar bed gaan!

  Zelfs toen wij onze oudste dochter al een jaartje hadden, begrepen we niet dat er ouders waren die ‘al’ om 22u naar bed gingen. Wij werkten toen nog in de horeca en hadden een kind dat rustig tot 8 of 9u sliep. Voor we in bed lagen was het meestal middernacht, of nog later en dat ging zonder problemen.

  Tot ik een kantoorbaan kreeg en op tijd op mijn werk moest zijn. En er een tweede dochter kwam die slapen iets lastiger vond en ons iedere nacht wakker maakte, bijna 3 jaar lang!

  Inmiddels is vroeg gaan slapen niet meer raar, sterker nog, ik ben ook wel eens tegelijk met onze peuters op tijd naar bed gegaan!

 2. Alles plannen, zelfs het eten

  ‘Vroeger’ plande ik zo min mogelijk. We gingen uit eten als we daar zin in hadden, of stapten spontaan in de auto voor een weekendje weg. Tegenwoordig nu ik moeder ben plan ik alles, zelfs het eten.
 3. Een kalender bijhouden

  Alles staat op onze familie-planner, hoe degelijk is dat? Zelfs wanneer welke container aan de weg moet, heb ik voor het hele jaar met kleurtjes op de kalender staan. De blokfluitlessen en zwemlessen van de oudste, peuter gym van de jongste, vergaderingen van de WOG (Werkoudergroep, ja, erger wordt het niet) en de wekelijkse klaar-over sessies bij het schoolplein.

  Ook schrijf ik erop wat we gaan eten, wanneer er studiedagen en vakanties zijn en zo weet ik meteen wanneer we oppas moeten regelen.

 4. Zomervakantie boeken in december

  Voor er kinderen waren gingen wij altijd buiten het seizoen om op vakantie. In september of oktober vlogen we naar de Dominicaanse Republiek, of we gingen naar Turkije. Heerlijk, een stuk rustiger en veel goedkoper. Inmiddels ontkomen we er niet meer aan om in de zomervakantie op vakantie te gaan. Want onze oudste moet naar school en inmiddels zitten wij beide vast aan de bouwvak. En als je dan een plekje wilt hebben (op een camping in Italië) moet je gewoon in december of januari boeken.

 5. Weekendje weg half uur van huis

  Voor een weekendje weg hoef je niet ver van huis, iets wat ik nooit begreep tot we kinderen kregen. Inderdaad, dat vakantiepark op de Holteberg (een half uur rijden) is superleuk en de omgeving is daar echt wel anders dan thuis.

  kleertjes sale 70
 6. Je kind droge pasta laten eten!

  “Mijn kinderen eten gewoon wat de pot schaft!” riep ik ooit heel fanatiek. Inmiddels zijn er wel eens avonden waarop ze droge pasta eten, omdat ik geen zin heb in strijd en ze er echt niet dood aan gaan.

 7. Boodschappen doen in je eentje als uitstapje zien

  Geef toe, jij hebt ook wel eens een extra lang en langzaam rondje gemaakt door de supermarkt, omdat je geen zin had om terug te gaan naar de chaos die ‘thuis’ heet.

 8. Blij zijn als de wasmand leeg is

  Dat is inmiddels een mijlpaal, een lege wasmand.

 9. Met spuug het gezicht van je kind schoonpoetsen

  Geef toe, ook jij doet dit nu je moeder bent geworden!

 10. Meer kleding voor iemand anders kopen dan voor jezelf

  Ooit was de kleinste slaapkamer in ons huis mijn inloopkast. Had ik hippe zebra laarsjes met hoge hakken en heel veel jurkjes. Inmiddels loop ik er nog best hip bij hoor, maar de hakken zijn wel geminderd. En ik moet toch echt toegeven dat ik vaker kleding voor de kinderen koop dan voor mezelf.

 11. Je eten delen!

  Vaker dan ooit is dit het scenario: “Wie wil er een ei?” “Nee, tosit!” Maak ik tosti voor de kinderen en bak een ei voor mezelf. Zit aan tafel: “Oh lekker mama, mag ik een stukje van je ei?” Ik heb er dus echt een enorme hekel aan om mijn eten te delen, maar met de kinderen doe ik het meestal toch.

 12. Stiekem eten

  De andere kant van nummer 11: ik heb echt wel eens iets in huis wat van mij is en ik dus niet ga delen. Dat stop ik dan ergens in een kastje en eet ik op als de kinderen slapen. Of stiekem in de keuken een glas cola achterover klokken omdat je weet dat de kinderen anders ook willen.

 13. Een rondje gaan wandelen in je eentje om te ontsnappen aan de kinderen

  Ik had nooit gedacht voor ik moeder werd dat ik wandelen zou zien als ontspanning, ik vond het altijd maar saai. Volgens mij is dat iets wat bij iedere moeder veranderd vanaf de eerste stappen achter de kinderwagen. Wandelen is ineens iets nuttigs, want je baby valt ervan in slaap, je valt een paar grammen af en vangt een beetje zonlicht.

  Als de kinderen groter worden is het een manier om ze ‘uit te laten’, jij wandelen, de kinderen op een step of loopfiets, met de poppenwagen of op de skeelers. Maar het is ook heerlijk om even aan huis te ontsnappen en lekker in je eentje een rondje te doen.

Welke punten zijn herkenbaar voor jou nu je ook moeder bent? Voor mij dus oprecht alle 13. Ik had echt een bepaald beeld van moeders voor ik er zelf een werd. Maar ach, dat kan iedereen gebeuren toch? We doen allemaal ons best en daar hoort stiekem eten en extra lang boodschappen doen gewoon bij. 😉 Lees ook deze dingen waarvan je als moeder het gevoel hebt dat je ze niet mag doen!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019