header banner hema
Kraamtijd

Tips voor het kopen van een kraamcadeau!

Je beste vriendin verwacht een kindje, of je (schoon)zus, buurvrouw of collega. Dan wil je natuurlijk wel een leuk cadeautje geven. Zelf weet je misschien nog wel wat jij graag had willen krijgen, of misschien juist niet. Het kopen van een kraamcadeau is zeker niet zo makkelijk. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je bij het kopen van een kraamcadeau. Met onderaan deze blog onze persoonlijke top 5 met de leukste cadeaus!

beste babyfles banner

Drie tips voor het kopen van een kraamcadeau!

 1. Leef je in

  Allereerst, jij weet voor wie je een kraamcadeau gaat kopen. Dus jij weet ook of die persoon praktisch is aangelegd, of juist het nieuwste en hipste wil hebben. Gaat de aanstaande mama met de nieuwste trends mee? Of heeft ze misschien al een kindje en is ze al een doorgewinterde moeder?

  Allemaal punten om rekening mee te houden. Niet elke mama zal gelukkig worden van een reusachtige teddybeer, zeker niet als ze klein wonen. Dus houd ook een (beetje) rekening met de wensen van mama en koop niet iets omdat je het zelf zo leuk vindt.
 2. Financiën

  Een kraamcadeau hoeft niet duur te zijn! De meest mooie cadeaus zijn vaak persoonlijk en zelfgemaakt. Zo kreeg ik een mooie bewaardoos waar mijn beste vriendin zelf de naam van onze dochter op had gemaakt. We gebruiken hem nog steeds om haar knutsels te bewaren.

  Weet je of er een cadeau is wat ze heel graag wil hebben, maar wat wel aan de prijs is? Misschien kan je het dan samen geven met iemand anders.

 3. hema rompertje
 4. Gepersonaliseerd cadeau

  Ouders van een pasgeboren baby zijn natuurlijk apetrots op de naam. Maak hier gebruik van. Alles met een naam erop is eigenlijk een goed kraamcadeau. Wat vind je bijvoorbeeld van deze prachtige rugzak met naam? Behalve superleuk en persoonlijk ook nog eens handig als de baby naar de opvang gaat, of uit logeren (bij jou natuurlijk!).

leukste kraamcadeaus

De leukste kraamcadeaus op een rijtje!

 1. Bewaardoos

  Al die lieve kleine spulletjes moeten natuurlijk wel bewaard worden, de eerste schoentjes, een haarlokje en het geboortekaartje. In een mooie bewaardoos blijven deze spullen netjes en kan het kindje later altijd naar zijn babyspulletjes kijken. Je kunt een doos ook laten personaliseren, of het zelf doen natuurlijk!

 2. Babyschoentjes

  Dit kan natuurlijk niet missen, ook al lopen baby’s nog geen stap. Van die kleine schattige babyschoentjes moet je gewoon hebben als nieuwbakken moeder. Al is het alleen al om ze in de babykamer te zetten en te bewaren voor later.

 3. Fotoshoot

  Geef een fotoshoot cadeau! Bijvoorbeeld een newbornshoot. Zo worden die eerste herinneringen professioneel vastgelegd.

 4. Een diepvries vol eten

  Klinkt gek, maar als je zelf een baby hebt weet je het. De dag vliegt voorbij en voor je het weet is het etenstijd en zit je zelf nog ongedoucht op de bank. Plus het feit dat baby’s altijd mama-tijd willen als het tijd is om te koken. Menig moeder maak je dus erg gelukkig met een voorraad eten. Soep, pastasaus, een lekkere ovenschotel. Maar een bak ijs vindt ze vast ook niet erg 😉

 5. Even weg zonder baby

  Misschien niet meteen in de eerste week na de bevalling, maar wanneer de moeder er aan toe is. Neem haar mee uit lunchen, of doe een high tea. Ga lekker naar de wellness of naar de bioscoop. Zodat ze gewoon weer even zichzelf kan zijn en even geen mama. Uiteraard gewoon vlakbij of in je eigen woonplaats, want afstand nemen van de baby is best een dingetje voor de meeste moeders.

Denk dus eerst even goed na voor je zomaar lukraak een standaard kraamcadeau koopt. Met deze tips hebben we het kopen van een kraamcadeau hopelijk iets gemakkelijker voor je gemaakt.

Nog meer tips nodig? Lees dan: Dit zijn de meest nutteloze kraamcadeau’s! en de leukste kraamcadeaus om te vragen!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!