“babydeals
Bevalling

Zo ga jij met een gerust gevoel je bevalling tegemoet!

Er zit een baby in je buik en daar komt een hoop bij kijken. Maar door je goed voor te bereiden op de bevalling, kan je er met een stuk minder stress en zorgen tegenaan. In deze tijd is het daarom goed om stil te staan bij dingen als: wordt mijn ziekenhuisbevalling vergoed vanuit mijn basisverzekering? En: heb ik een doula nodig? Om je op weg te helpen zetten we hier drie tips op een rij.

Zalando 1 75p korting banner

Tips om met een gerust gevoel en voorbereid de bevalling tegemoet te gaan

 1. Voorkom extra zorgkosten!

  Een van de belangrijkste beslissingen die je als moeder in spé moet maken, is besluiten waar je wil gaan bevallen. Natuurlijk kun je in het ziekenhuis bevallen. Maar het kan ook in een kraamhotel, een geboortecentrum of gewoon thuis.

  Voordat je een beslissing maakt, is het goed om te weten dat een bevalling in het ziekenhuis niet altijd vergoed wordt. De kosten worden alleen door je zorgverzekering gedekt als er een medische noodzaak is, zoals een keizersnede, een meerling of een andere complicatie.
  Als je geen complicaties hebt maar toch in het ziekenhuis wil bevallen, dan is het slim om een aanvullende verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt deze kosten wel. Je betaalt dan natuurlijk wel iets meer zorgpremie.

 2. cheezzbaby banner
 3. Schakel een doula in!

  Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kan het fijn zijn om een doula in te schakelen. Een doula is een soort zwangerschapscoach of geboortecoach die je geestelijk ondersteunt voor, tijdens én na de geboorte van je kindje.

  Een doula is dus geen verloskundige, arts of gynaecoloog, maar een vertrouwenspersoon die je gerust stelt wanneer je dat nodig hebt. Ook kan ze met jou en je partner meedenken. Over wie je bij de geboorte wil hebben, bijvoorbeeld. Je kunt al je wensen met je doula bespreken.

 4. Lees boeken of artikelen over de bevalling

  Als je goed geïnformeerd aan jouw bevalling begint, is de kans kleiner dat je met nare verrassingen te maken krijgt. Dat is namelijk wel het laatste waar je op dat moment op zit te wachten. Benut de extra tijd die je tijdens je zwangerschapsverlof hebt daarom door een van deze beste boeken over zwangerschap of de artikelen over de bevalling op zozwanger te lezen. Als je bijvoorbeeld onverwacht toch een keizersnede moet ondergaan, dan weet je in ieder geval wat je te wachten staat.

We hopen dat je wat aan deze tips hebt om goed voorbereid de bevalling tegemoet te gaan. Vergeet daarnaast niet om genoeg rust te nemen! Vooral in de laatste weken is dit hartstikke belangrijk voor jou en de baby. Hoe meer uitgerust je aan je bevalling begint, hoe beter!

Meer weten? Lees dan nog meer tips voor een goede voorbereiding op de bevalling!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!