blije doos banner
Bevalling

Baby met spiraaltje in hand gaat viral: Waar of niet waar?

Een tijdje geleden ging op Social Media een foto viral van een baby met spiraaltje in zijn hand. De indruk wordt gewekt dat de baby bij de geboorte het spiraaltje van zijn moeder in zijn hand houdt. Er wordt beweerd dat de baby zo geboren is met het spiraaltje in zijn hand. Deze post is op Facebook gezet door zijn moeder, maar ze had nooit gedacht dat hij zo vaak gedeeld zou worden. Is het nou waar dat kleine Dexter geboren is als “de baby met spiraaltje in hand”?

beste babyfoon bol.com

Baby met spiraaltje in hand wordt massaal gedeeld

De foto waar de baby in zijn rechterhand zijn moeders spiraaltje vasthoudt met de tekst” Mirena Fail!” is tienduizenden keren gedeeld. Het spiraaltje had eigenlijk moeten voorkomen dat hij ooit geboren zou worden.

baby met spiraaltje

Je moet ook goed kijken want het spiraaltje valt niet direct op. (Bron: facebook)
Het spiraaltje was net geplaatst en drie weken later was Lucy toch zwanger geworden. Het spiraaltje verdween vervolgens uit beeld en de artsen konden het niet meer vinden. Men vermoedde dat het eruit was gevallen. Pas na de bevalling werd duidelijk waar het was gebleven.

cheezzbaby banner

De bevalling werd een keizersnede en ondanks dat de foto aangeeft dat de baby met spiraaltje in zijn hand werd geboren, vond de gynaecoloog het spiraaltje uiteindelijk achter de placenta. Een verpleegster stopte de Mirena spiraal in de hand van de baby en een vriend nam de foto. De foto werd in eerste instantie op Instagram geplaatst en later massaal op Facebook gedeeld.
De foto is dus niet nep maar wel in scene gezet.

intstagram baby mirena spiraal geboorte

(Bron: Instagram)

De Mirena spiraal is normaal gesproken voor 99% effectief in het voorkomen van een zwangerschap maar af en toe gaat het toch mis. In eerste instantie wilden de artsen het spiraaltje verwijderen toen bekend was dat ze zwanger was, maar ze konden de mirena spiraal niet vinden.
Dexter is nu al wereldberoemd en zal later alleen maar hoeven zeggen: “Ik was die baby met spiraaltje in de hand”.

baby spiraaltje hand

(Bron: Facebook)

Lees ook: Wanneer kan je zwanger worden na de spiraal?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!