header luiers van pampers met 50% korting
Zwanger Worden

10 Fabels over zwanger worden

Vanaf het moment dat je kenbaar gaat maken dat jullie ‘het gaan proberen’ zal er al snel een stortvloed aan informatie over je heen komen. Zeker wanneer je gaat Googlen kom je veel onzin en dus fabels over zwanger worden tegen. Om ervoor te zorgen dat je jezelf niet onnodig zorgen gaat maken, zullen we hier een aantal fabels ontkrachten.

conceive plus discreet online bestellen banner

10 Fabels over zwanger worden!

 1. Het zaad wordt beter als je het bewaard voor jouw vruchtbare dagen

  Het ‘zaad verschieten’ op dagen dat je niet vruchtbaar bent zou zonde zijn. Je kunt het zaad beter opsparen voor een ware knalfuif. Onzin natuurlijk, de zaadcellen blijven niet eeuwig goed en sterven na 24 tot 70 uur waarna er weer nieuwe komen. Lees ook, hoe lang kan sperma overleven in het lichaam van de vrouw?

 2. Vrouwen moeten een orgasme krijgen anders is de kans op bevruchting kleiner

  Jullie hoeven echt geen hand en spandiensten te verrichten om er maar voor te zorgen dat de vrouw ook klaarkomt. Dit kan soms juist voor stress zorgen en dat is een ontzettende domper.

  Voor de bevruchting maakt het niet zoveel uit of de vrouw een orgasme heeft of niet. Mogelijk dat de baarmoeder dan iets meer ontvankelijk is, maar ook zonder orgasme kan er een bevruchting plaatsvinden.

 3. feiten en fabels over zwanger worden

 4. Als je elke dag seks hebt, vergroot je de kans op bevruchting

  Dit is niet waar en zeker niet voor de vrouwen die hun menstruatiecyclus kennen. Als je niet in jouw vruchtbare periode zit (een aantal dagen voor de eisprong en op de dag van de eisprong) wordt je niet zwanger. Zelfs niet wanneer jullie 5 keer per dag in de weer gaan. Tevens hoef je zelfs in je vruchtbare periode niet elke dag te seksen. Om de dag is voldoende aangezien zaad zeker wel een dagje (of 2-3) kan overleven in de baarmoeder.

  Soms kunnen artsen wel adviseren om ongeveer om de 2 of 3 dagen gemeenschap te hebben als je niet weet hoe je menstruatiecyclus verloopt. Dan ben je nog steeds niet sneller zwanger, maar is de kans groot dat je ook seks hebt in je vruchtbare periode.

 5. banner winkelpromo
 6. Zwanger worden is voor veel vrouwen makkelijk

  Je zal het merken: op het moment dat zwanger worden bij jou niet lukt, valt het je op bij hoeveel vrouwen het wél lukt. Toch is en blijft zwanger worden en een gezond kindje baren een heel, heel groot wonder. Miskramen komen helaas vaker voor dan je denkt en stiekem doen meer mensen er langer over dan in eerste instantie lijkt.

 7. Stress is erger dan roken

  Een veelgebruikt excuus van rokers is dat stress slechter is voor de baby dan roken. Absoluut niet waar. Roken is en blijft vele malen slechter en daarnaast verlaagt het ook je vruchtbaarheid.

 8. Ovulatietest online bestellen banner
 9. Als je teveel met zwanger worden bezig bent, wordt je niet zwanger

  Het is een opmerking die veel vrouwen horen op het moment dat het zwanger worden even niet lukt. ‘Je bent er teveel mee bezig.’ Kijk, soms is het goed om minder obsessief bezig te zijn met je zwangerschap, maar er is geen bewijs dat je daardoor ook minder vruchtbaar bent. Tevens is het voor een vrouw met een grote kinderwens onmogelijk om er maar even ‘minder bezig mee te zijn’.

  Wat we wel willen meegeven is dat stress om het zwanger worden niet gaat helpen. Blijf rustig, zoek afleiding en probeer het niet je leven te laten beheersen. Maar je mag er best mee bezig zijn.

 10. de online drogist alles voor moeder en baby banner
 11. Zolang je borstvoeding geeft ben je niet vruchtbaar

  Dit is één van die gevaarlijke fabels over zwanger worden: zolang je borstvoeding geeft kun je niet zwanger worden. Dat is niet helemaal waar. Het is wel zo dat vrouwen die na de geboorte borstvoeding geven op vraag (dus ongeveer om de 2 tot 4 uur zowel overdag als ’s nachts) wel minder vruchtbaar zijn in de eerste maanden. Maar zodra je baby wat meer gaat doorslapen ben je alweer meer vruchtbaar.

  Overigens zijn er ook vrouwen geweest die in de eerste maanden toch zwanger werden. Hier hadden ze natuurlijk niet op gerekend. Wil je de kans op alweer een nieuwe zwangerschap minimaliseren, vrij dan met condoom.

 12. Lees ook: Een zwangerschap plannen! Wat is de beste tijd van het jaar om zwanger te worden?

 13. Je hebt grote kans dat je zwangerschap hetzelfde verloopt als die van je moeder

  Hoe snel je zwanger wordt, je vruchtbaarheid en het verloop van de zwangerschap zelf kan heel goed verschillen met die van je moeder. Als je minder vruchtbaar bent hoeft dat in vele gevallen ook niet van je moeder te komen, hoewel sommige aandoeningen wel erfelijk kunnen zijn.

 14. Als je jarenlang de pil hebt gebruikt, wordt je minder snel zwanger

  De pil heeft totaal geen invloed op je vruchtbaarheid en zorgt er niet voor dat je pas na enige tijd zwanger kunt worden. Het moment dat je weer vruchtbaar bent is afhankelijk van het moment dat je menstruatiecyclus weer op gang komt. Bij sommige vrouwen is dit na een aantal weken al, bij andere vrouwen duurt het langer.

 15. Als de man veel fietst, heeft dat een negatief effect op de zaadcellen

  Gelukkig is dit een van de fabels over zwanger worden die ook niet waar is. Je partner kan prima dagelijks fietsen zonder dat zijn ‘zwemmers’ een slechtere conditie krijgen. Pas wanneer je partner mee doet aan de tour de France kan het fietsen misschien een kleine invloed hebben.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019