“waterwipes
Beste babyproducten

De beste ovulatietest

Een vrouw is gemiddeld ongeveer 5 dagen per maand vruchtbaar en dat zijn de dagen voor de eisprong en de dag van de eisprong. Om de kansen op een zwangerschap te vergroten is het belangrijk dat je weet wanneer je eisprong is. Dit kan je heel precies achterhalen door middel van een ovulatietest, maar wat is nu de beste ovulatietest om te gebruiken? Ga hier direct naar de resultaten!

de beste ovulatietest direct bestellen banner

Wanneer gebruik je een ovulatietest?

Een ovulatietest is een test om te achterhalen wanneer je eisprong plaatsvindt. Door het meten van de hoeveelheid LH hormoon in je lichaam, kan je dit moment bepalen.
Want het luteïniserend hormoon (LH) zit één tot twee dagen voor je eisprong in grote hoeveelheid in je lichaam. Als je een LH-piek hebt, dan zal de eisprong binnen 24 tot 36 uur optreden.
piek LH hormoon




Om te weten wanneer die piek is, hoef je echt niet tijdens de hele cyclus elke dag te testen. Je begint met testen vanaf het moment dat je vruchtbaar zou kunnen zijn. Om dit te bepalen is het belangrijk dat je weet hoelang jouw menstruatiecyclus ongeveer is.

Is jouw cyclus 28 dagen, dan start je vanaf de 11de dag van je cyclus. De eerste dag is de dag dat je menstruatie is begonnen (helder bloed). Is je cyclus langer, dan begin je iets later. De meeste ovulatietesten hebben een schema waarin je kunt zien wanneer je het beste kunt beginnen met testen.

hema rompers

Meestal worden ovulatietesten gebruikt door vrouwen met een onregelmatige cyclus omdat het voor hen lastig is de eisprong te voorspellen.
Heb je een onregelmatige cyclus dan is het belangrijk dat je altijd de dagen van je cyclus blijft bijhouden. Vervolgens pak je de kortste cyclus van de afgelopen 6 maanden en bekijk je in het schema van de bijsluiter wanneer je moet beginnen met testen.

Wat is het beste tijdstip om een ovulatietest te doen?

Het beste moment voor een ovulatietest verschilt een beetje per test. Maar in de regel geldt dat voor een betrouwbaar resultaat je beter géén ochtendurine kunt gebruiken. LH hormoon wordt namelijk pas later op de dag goed zichtbaar in de urine. Maar lees hiervoor altijd zorgvuldig de bijsluiter. Lees hier meer tips voor het doen van een ovulatietest.

banner vitamine-D kind

Wat is de beste ovulatietest?

Een ovulatietest kan dus erg handig zijn om de kans op een zwangerschap te vergroten, zeker als je een onregelmatige cyclus hebt. Maar wat is dan de beste ovulatietest?

Eigenlijk is dat persoonlijk, de één vindt iets anders fijn dan de ander en daarnaast kan het prijskaartje ook een rol spelen. Er zijn relatief goedkope testen en ovulatietesten die wat prijziger zijn. Net zoals dat ook het geval is bij zwangerschapstesten.

De beste ovulatietest is niet per se de test die duurder is, al zijn deze duurdere varianten wel makkelijker in gebruik.

uitslag ovulatietest aflezen
De meeste goedkopere ovulatietesten bevatten een dun staafje. Dit staafje moet je in je urinestroom houden of in een bakje houden waarin je jouw urine hebt opgevangen. Vervolgens zie je altijd 1 streepje, het tweede streepje is degene waar het om gaat. Deze zie je niet, vaag of net zo duidelijk als het eerste streepje.

Als beide streepjes dezelfde kleur hebben, is de test positief en is er een LH-piek gemeten. Je bent dan dus heel vruchtbaar en dat betekent: aan de bak. Zie je geen tweede streepje of is deze vaag dan zit je nog niet in je meest vruchtbare dagen.

Er zijn duurdere testen die je testresultaat digitaal tonen. Heb je een leeg scherm of een leeg rondje dan is je ovulatie nog ver weg. Zie je een smiley dan zit je in de LH-piek en ben je dus vruchtbaar!

Ovulatietest online bestellen banner

Gebruiksgemak versus prijs

uitslag ovulatietest met smileyEr zijn vrouwen die de testen met streepjes gewoon erg fijn en handig vinden, maar veel vrouwen geven aan dat ze het soms verwarrend vinden.

Wanneer is de test nu echt positief en is het tweede streepje nu wel echt dezelfde kleur of niet. Een duurdere, digitale test heeft deze verwarring niet, je ziet een smiley of geen smiley, zo simpel is het.
Helaas betaal je dan wel altijd wat meer.

Voordat je de beste ovulatietest kiest, is het dus handig dat je voor jezelf bedenkt hoeveel je er aan kwijt wilt zijn.

 1. Beste ovulatietest in gebruik

  Clearblue digital
  Ik heb een paar ovulatietesten gebruikt en persoonlijk vind ik (en nog veel andere met mij) deze ovulatietest van Clearblue het beste. En dan met name de variant die tot wel 4 dagen voor je eisprong kan aangeven dat je in je vruchtbare dagen zit.

  Zo kan je op tijd beginnen met vrijen (om de dag!) om je kansen nog meer te vergroten. De testresultaten worden duidelijk weergegeven met een leeg rondje, een knipperende smiley (je zit in je vruchtbare dagen) en een smiley die niet knippert (piekvruchtbaarheid). Zit je in je piekvruchtbaarheid, dan ben je het meest vruchtbaar. De smiley blijft dan 24 uur op het schermpje staan, je hoeft niet meer te testen.

  Naast makkelijk te gebruiken is deze Clearblue ovulatietest de enige die aangeeft of je de test goed hebt uitgevoerd of niet. Nog meer duidelijkheid dus.

  Voordelen:

  • Makkelijk in gebruik.
  • Testresultaten worden duidelijk weergegeven, geen twijfel over mogelijk.
  • De uitslag van de ovulatietest is meer dan 99% betrouwbaar.
  • Identificeert 4 of meer vruchtbare dagen!
  • Geeft aan als de test niet goed uitgevoerd is.

  Het nadeel is de prijs, deze kost 31,99 euro voor 10 testen. Voor deze andere Clearblue ovulatietest die je twee meest vruchtbare detecteert (in plaats van 4) is iets goedkoper, namelijk 23,99 (voor 10 testen) en net zo goed.

  Het goedkoopste verkooppunt voor deze beste ovulatietest is bol.com, daar is die over het algemeen goedkoper dan bij de drogist. In een verpakking zitten 10 testen, als je een beetje slim test kun je hier 2 maanden mee vooruit (bijvoorbeeld om de dag testen als je nog geen knipperende smiley hebt).

  Tweede beste ovulatietest: EMMA & JAMES
  Een andere populaire digitale test die ook door veel mensen als de beste ovulatietest wordt bestempeld is de ovulatietest van EMMA & JAMES. Voor 20 testen betaal je 31,95.

 2. Beste ovulatietest in prijs

  Sensitest
  Geen zin om veel geld neer te tellen voor je ovulatietest omdat je het bijvoorbeeld alleen gebruikt ter controle bij een regelmatige cyclus, dan zijn er ook goedkope ovulatietesten die ook erg goed zijn. Als je kijkt naar prijs en kwaliteitsverhouding dan zijn de beste ovulatietesten die van Sensitest. Momenteel schijnen deze het beste te verkopen. Voor 12 testen betaal je 14,99 euro. Bij Sensitest heb je de mogelijkheid te kiezen voor 6, 12, 24, 48 of 96 testen per verpakking. Best handig!

  Sensitest heeft trouwens ook een digitale test met naast ovulatie- ook een zwangerschapstest. Heb je die ook al binnen?

Heb jij ervaring met ovulatietesten en welke vind jij de beste ovulatietest?



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!