header luiers van pampers met 50% korting
Beste babyproducten

Beste baby monitor om je baby in de gaten te houden!

Je houdt je kleintje natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij je in de buurt. Maar ze moeten ooit toch ook leren om in hun eigen bedje te slapen. Vroeger had je dan een krakende babyfoon, waar je tussen de ruis door je baby kon horen. Met een beetje pech ving je via het kanaal zelfs het signaal van de buren op. Tegenwoordig hoef je je niet meer te behelpen, je kan je kindje gewoon zien via een baby monitor of babyfoon! Zo heb je zelf rust en kan je zien of je kindje nog veilig in zijn of haar bedje ligt. Maar er is óók een Smart monitor om je baby of kind in de gaten te houden die nog véél meer kan om je bezorgdheid weg te nemen, kijk je mee?

beste babyfoon bol.com

Wat is een baby monitor eigenlijk?

Met een baby monitor wordt meestal een babyfoon met camera bedoeld. Je richt de camera op het bedje van je baby en zo kan je via de monitor je kindje in de gaten houden. Deze monitors hebben vaak nachtzicht, zodat je ook in een donkere kamer duidelijk je baby in de gaten kan houden.

Een standaard baby monitor heeft verschillende functies, afhankelijk van welk merk en model je kiest. Zo kom je de volgende functies tegen op een babyfoon met camera:

 • Zoomfunctie:

  je kunt op het beeld inzoomen om van dichtbij te kijken wat er aan de hand is. Zo kan je zien of je kindje bijvoorbeeld de speen kwijt is, scheef ligt en of het dekentje nog wel goed ligt.

 • Terugspreekfunctie:

  Je kan tegen je baby praten om ervoor ze zorgen dat hij of zij weer rustig wordt door je stem.

 • Slaapliedje:

  Op deze manier kan je een slaapliedje opzetten om je kindje weer in slaap te krijgen.

 • banner beste luchtreiniger babykamer
 • Thermometer:

  Deze geeft een seintje als de temperatuur op de babykamer te hoog of te laag is.

 • Opnamefunctie:

  Hiermee kan je filmpjes opnemen om later terug te kijken.

 • Trilfunctie:

  De ouderunit begint te trillen als er geluid is in de babykamer; dit is erg handig als je in een rumoerige ruimte bent, of bijvoorbeeld op een feestje van de buren.

 • Uitbreidingsfunctie:

  Sommige sets zijn uit te breiden tot wel vier camera’s, die je allemaal op een ouderunit kan bekijken.

Maar er is ook een baby monitor die meer kan, nou ja meer. Deze baby smart monitor heeft dan geen beeld maar hij kan wel vitale lichaamsfuncties van jouw baby of kind in de gaten houden. Erg handig voor bezorgde ouders die hun (chronisch) zieke baby of kind in de gaten willen houden.
smart baby monitor Liip

De baby smart monitor van Liip!

Wil je dus nog meer zekerheid over hoe het met je kindje gaat? Dan is er de Liip Smart Monitor. Met deze gadget kan je op elk moment de hartslag, de hoeveelheid zuurstof in het bloed en de temperatuur van je kindje in de gaten houden. Deze baby monitor is geschikt voor pasgeboren baby’s en kinderen tot en met 7 jaar.

Dit zijn de meest bizarre baby gadgets die je online kunt bestellen!

Bij de kleinsten bevestig je de monitor om de enkel, wordt je kindje wat groter? Dan doe je hem als horloge om de pols. Bij deze set worden meerdere bandjes geleverd, voor de kleinsten tot de grootsten. De bandjes zijn uitwasbaar.

Zekerheid kan erg fijn zijn voor ouders van pasgeboren baby’s. Maar kan ook heel goed gebruikt worden bij kinderen met een (chronische) ziekte zoals epilepsie of astma.

baby monitor app

Maak gebruik van de handige baby monitor app

Alles wat deze baby monitor vastlegt wordt geregistreerd en naar je smartphone of tablet gestuurd. Deze koppel je makkelijk aan de monitor door middel van een app. Alle informatie kan je zien en wordt bijhouden in de app. Je kunt de status van je kindje zien (normaal, als alles goed is) en je krijgt een melding als er een acute of kritieke situatie is en je kindje medische zorg nodig heeft.
Op deze manier heb je als ouders veel meer rust en weet je zeker dat je kindje goed in de gaten gehouden wordt.

Waar kopen?

Nieuwsgierig geworden waar je deze slimme babymonitor kunt kopen? Hij is (nog) niet bij veel winkels verkrijgbaar maar je vindt hem bij Babylux. Deze van oorsprong Franstalige webshop met baby artikelen gaat zich steeds meer richten op de Nederlandse en Vlaamstalige markt.

(Foto’s: Liip)

Nog niet overtuigd? Je kan de baby ook in de gaten houden met de Luvion Babysense

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!