“babydeals
Beste babyproducten

Beste cadeau voor de tweede verjaardag van een kind!

De eerste verjaardag van je kind is vaak echt ‘een dingetje’. Je baby is geen baby meer, het eerste jaar zit er op. Vaak zijn (meestal) de moeders hier al maanden van tevoren mee bezig. Maar voor je het weet vier je alweer de tweede verjaardag van je kleintje! Pak je dat ook zo groot aan? En niet geheel onbelangrijk, wat geef je aan een peuter van 2 jaar oud? Ik ging voor je op onderzoek voor het beste cadeau voor de tweede verjaardag van een kind.

beste babyfles banner

Wat is een echt leuk cadeau voor de tweede verjaardag van een kind?

In de afgelopen twee jaar heb je vast al een heleboel bij elkaar gesprokkeld. De kans is groot dat de kasten al uitpuilen van het speelgoed. Zeker als je al oudere kinderen hebt kan het heel lastig zijn om elk jaar weer iets leuks te bedenken. Als kinderen groter zijn komen ze zelf met lijstjes en wensen. Maar een peuter van twee jaar heeft nog niet eens het besef van een verjaardag, laat staan een verlanglijstje.

Uiteraard zijn cadeautjes erg persoonlijk. Heb je een kleine wildebras die veel buiten speelt? Dan is hij of zij vast al heel blij met een bal of een step. Rustige kindjes worden misschien blij van puzzels of knutselspulletjes. Ook het seizoen speelt mee. Is je kindje in de zomer jarig? Dan kan een buitenspel met water leuk zijn, en in de winter een slee? Nuttig en leuk. En nogmaals, die kleintjes begrijpen er eigenlijk nog niets van.

Beste cadeau voor de tweede verjaardag van een kind

‘Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt’, zeg ik vaak. Ja, je kunt natuurlijk een prachtige loopfiets kopen voor de verjaardag. Of een traptrekker, ballenbak, glijbaan. Noem maar op!

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Maar als je nu al met zulke grote cadeaus begint, wat verwachten ze dan als ze straks ouder worden? Sweet sixteen capriolen met scooters en cabrio’s? Een kinderhand is nog steeds snel gevuld. Het uitpakken van de cadeaus, het uitblazen van de kaarsjes, de versierde woonkamer. Dit alles maakt meer indruk dat hoe duur en groot het cadeau was. Toen onze dochter 1 werd kochten we een dure loopwagen. Ze heeft er best wel mee gespeeld hoor, maar op haar tweede verjaardag kreeg ze een buggy voor de pop, van twee tientjes. En met die buggy speelt ze nu nog steeds dagelijks.

Speelgoed voor een 2-jarige heb je in verschillende categorieën

Hieronder vind je het beste speelgoed voor een 2 jarige peuter, per categorie, gesorteerd op populariteit. Zo vind je snel wat leuke ideeën om te geven aan de jarige job.

 • Constructiespeelgoed

  Speelgoed waarmee je kind zelf aan het werk kan. Bouwen en weer afbreken. Denk bijvoorbeeld aan ToetToet en ZoefZoef, Playmobil, Little People en Duplo.

 • Fantasiespeelgoed

  Hiermee kan je kind zijn fantasie de vrije loop laten door bijvoorbeeld een rollenspel te beginnen. Denk aan poppen, verkleedkleding, auto’s, gereedschap (of een keukentje, werkbank, autogarage e.d.).

 • Buitenspeelgoed

  Loopfiets, traptrekker, schommel, glijbaan, etc.

 • Educatief speelgoed

  Speelgoed wat gemaakt is om van te leren. Vormen, kleuren, cijfers. Spelenderwijs steken ze er een heleboel van op. Denk aan peuter tablets, (houten) puzzels/vormenstoven.

 • Creatief speelgoed

  Klei, verf, stiften, kleurboeken, schoolbord.

Zelf weet je natuurlijk het beste welk speelgoed het beste bij jou kindje past! Kijk eens naar deze handige zoek functie!

beste kado voor kind van 2 jaar

Samen een groter cadeau geven in plaats van heel veel kleintjes

Waar ik erg fan van ben is de koppen bij elkaar steken en samen een groot (nuttig) cadeau geven. Groot hoeft natuurlijk niet letterlijk groot te zijn. Onze dochter krijgt dit jaar een trampoline voor haar verjaardag, en daar betalen opa en oma aan mee. Veel te gek eigenlijk, voor een derde verjaardag. Maar met het idee dat ze er nog minstens 7 jaar plezier van kan hebben vind ik het prima.

Samen een cadeau geven scheelt je een heleboel (ondankbaar gezegd, ik weet het) ‘rotzooi’. Vaak komt iedereen met een overdaad aan cadeaus aan, leuk voor de jarige. Maar alles verdwijnt op de grote hoop en er blijft uiteindelijk niets van over. Dan is het handig om zelf te verzinnen wat je kleintje ‘nodig’ heeft. Wil je graag een schommel of ander speeltoestel in de tuin? Geef die samen met wat andere familieleden. Hier hebben ze veel langer iets aan en zo heb je dus echt een blijvend cadeau.

Wat ook een leuk idee kan zijn is een abonnement cadeau geven. Van bijvoorbeeld een dierentuin in de buurt, of van een indoor speelparadijs. Of een strippenkaart voor het zwembad. Cadeaus waar je het hele jaar plezier van hebt.

Het is dus best wel lastig te zeggen wat het ‘beste’ cadeau is voor een tweejarige peuter. Simpelweg omdat dit verschilt per kind en per budget.

Mocht je kind nu wel worden doodgegooid met cadeaus op zijn of haar verjaardag heb ik nog wel een kleine tip. Probeer wat cadeaus te onderscheppen en zet deze op zolder, of ergens waar je kind niet komt. Zo kan je gaandeweg het jaar eens iets nieuws tevoorschijn halen. Als ze alles meteen open gaan maken is het nieuwtje er vaak heel snel van af.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!