zorgkiezer banner header
Voeding

De Hegen babyfles! Waarom zou je daarvoor kiezen?

Als je een baby krijgt, valt er genoeg te kiezen. Wil je een wieg of een ledikantje? Welk soort kinderwagen ga je kopen en ga je borst- of flesvoeding geven? Maar ook als je kiest voor borstvoeding, ga je waarschijnlijk een babyfles in huis halen. Maar welke fles kies je dan? En waarom zou je voor de Hegen babyfles kiezen?

philips banner babyfoon

Welke soorten babyflessen zijn er?

In babyflessenland valt er een hoop te kiezen. De eerste keuze is vaak of je voor een fles met een smalle of een brede hals gaat. Als je borstvoeding wilt combineren met flesvoeding, kan je het beste kiezen voor een brede fles. De speen die hier op kan lijkt namelijk meer op een borst, qua vorm, waardoor de baby minder snel in de war raakt. (Zuigverwarring)

Maar dan ben je er nog niet. Kies je voor een plastic of glazen babyfles? En ga je dan voor de flessen van Dr. Brown, met een ventiel? Of de bekende Difrax fles met een bocht erin? Of ga je voor de Philips Avent Anti-colic. Natuurlijk zijn er ook huismerk babyflessen te koop. Maar er is er nog een: de Hegen babyfles. Wat zijn daar de voordelen van?
Wat is Hegen?

Hegen is opgericht door Yvon Bock en haar man Leon Bock. Het stond haar tegen dat babyflessen eigenlijk iedere 6 maanden vervangen moeten worden. Dat is best veel onnodig plastic afval. Ze wilde iets bouwen dat uit modules bestond, een beetje zoals Lego. Zodat je de fles kunt blijven gebruiken en kunt ‘ombouwen’ tot iets anders.

De Hegen babyfles groeit mee met je kind, is het belangrijkste principe van dit merk. Ook wilde ze gebruik maken van het veiligste materiaal en produceren op een milieuvriendelijke manier. Behalve dit is Hegen ook betrokken bij goede doelen. Zo sponsoren ze vanaf 2018 jaarlijks 10.000 sets borstkolven en moedermelk-opslagcontainers om moeders aan te moedigen borstvoeding te geven.

libido banner

Waarom kiezen voor de Hegen babyfles?

 1. Duurzame fles

  Deze fles gaat lang mee door het sterke materiaal. Hierdoor hoef je de fles niet na een aantal maanden te vervangen (minder afval!). Ook kan je de fles laten meegroeien met je kindje. Zo zijn er opzetstukken om de fles om te toveren tot een rietjes- of tuitbeker. Ook kan je de fles gebruiken als bewaarbakje door er een dichte deksel op te doen. Of zelfs gebruiken voor je coffee-to-go!

 2. Veilig materiaal

  Deze flessen zijn volledig BPA, BPS en PVC vrij. Ze worden gemaakt van PSSU. Deze plasticsoort wordt ook gebruikt in de ruimtevaart en medische wereld en staat betekend om zijn extreme hardheid. Hij is beter bestand tegen hitte dan andere plasticsoorten en is magnetron- en vaatwasser bestendig.

 3. Geschikt voor fles- en borstvoeding

  Er zijn opzetstukken waarmee je direct in de Hegen fles kunt kolven. Zo hoef je de melk niet over te gieten, waardoor er geen waardevolle vitaminen en mineralen verloren gaan.

 4. Verschillende soorten spenen

  Hegen heeft een speciale antikrampjes speen, de anti-koliek ventilatieopening voorkomt overmatige luchtinname tijdens het drinken. Hierdoor heeft je baby minder kans op krampjes, spugen en boeren.

  Verder zijn er verschillende maten spenen: de extra slow flow (prematuur en newborn), slow flow (0m+), medium flow (3m+), fast flow (6m+) en XL pap speen. Ook zijn de flessen in verschillende maten te koop: 60ml, 150ml, 250ml en 330ml.

 5. Kliksluiting

  Doordat de fles niet met een draaisluiting dicht gaat, is de kans op lekkage veel minder groot. Het handige kliksysteem is met een hand te sluiten.

 6. Vierkante vorm

  Bijna alle babyflessen zijn rond. Maar deze flessen zijn vierkant en hierdoor gemakkelijk te stapelen en makkelijk vast te pakken voor baby’s. Ook zijn de flessen makkelijk schoon te maken door de brede hals.

Er zijn dus heel veel redenen om de Hegen babyfles te proberen. Iedere baby is anders en bij mijn jongste dochter gebruikte ik een andere fles dan bij de oudste. Bij alle twee was het weer een zoektocht naar de juiste. Welke fles gebruiken jullie? En ken jij de Hegen al?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!