luieraanbiedingen header
Zwangerschap

Een leuke gender reveal party organiseren! Hoe doe je dat?

Er zijn veel leuke feestjes te vieren als je zwanger bent. Een babyshower bijvoorbeeld, maar ook de gender reveal zie je steeds meer voorbijkomen. Wil jij ook een leuke gender reveal party organiseren? Zo doe je dat!

beste babyfoon bol.com

Een leuke gender reveal party organiseren in zes stappen!

 1. Maak een gastenlijst

  Als je een feestje gaat organiseren, moet je natuurlijk weten hoeveel mensen je kunt verwachten. Hier moet je namelijk alles op afstemmen. Daarom begin je met de gastenlijst. Ga je voor een groot feest met al je familie, vriendinnen, collega’s, buren en kennissen? Of hou je het intiem met maar een klein groepje mensen? Komen er ook kinderen of houd je het bij alleen volwassenen?

 2. De locatie

  Als je weet hoeveel gasten je gaat uitnodigen, kan je door met de locatie. Hoeveel ruimte heb je nodig om iedereen kwijt te kunnen? Wil je een gender reveal party thuis organiseren of misschien in de tuin? Misschien is er familie of een vriendin met een grote tuin of een schuur waar je gebruik van kunt maken. Of kies je liever voor een locatie die speciaal geschikt is om feestjes te geven? Houd er wel rekening mee dat een locatie huren meer kost dan het thuis vieren.
 3. Uitnodigingen

  Als je de locatie weet, het aantal gasten en uiteraard een datum hebt geprikt, zal je iedereen op de hoogte moeten brengen dat je een gender reveal party organiseert. De uitnodigingen moeten de deur uit!

  Je kunt zelf aan de slag gaan op de computer (met Canva bijvoorbeeld), of ‘ouderwets’ met pen en papier. Je kunt echte kaarten laten drukken maar ook bijvoorbeeld via Whatsapp een mooie uitnodiging versturen. Dit laatste scheelt nogal in de kosten.

 4. Hapjes en drankjes

  Je kunt gaan voor een bepaald thema, zoals tapas, Oosters high tea of de bbq. Blijven de gasten mee eten of alleen borrelen? Denk uiteraard ook aan alcoholvrije drankjes, zoals mocktails. Ga je zelf aan de slag in de keuken, kies je voor een cateraar of heb je een locatie met horeca?

 5. De aankleding

  Waar je ook het feest gaat vieren, een leuke uitstraling hoort er natuurlijk wel bij. Ga je voor klassiek alles in roze en blauw? Of kies je ook hier weer voor een bepaald thema? Thuis kan je helemaal losgaan, als je hebt gekozen voor een feestje op locatie zal je even moeten overleggen wat er mogelijk is.

 6. Houd rekening met kinderen

  Heb je ook kinderen uitgenodigd? Zorg dan dat er ook aan de kinderen gedacht is. Met een speelhoek bijvoorbeeld, of een springkussen. Speciale kinderdrankjes en hapjes, misschien een tafel om aan te knutselen?

davitamon mamavitaal banner

Het belangrijkste, hoe ‘reveal je de gender?’

De gender reveal party organiseren draait maar om een ding, het laten zien of jullie baby een jongen of een meisje is! Vraag 1 is natuurlijk: weet je het zelf al? Je kunt ervoor kiezen om tijdens de geslachtsbepalende echo aan de echoscopiste te vragen of ze niets wil zeggen. Zij schrijft het geslacht van jullie kindje dan op en stopt dit in een envelop. Deze envelop kun je doorgeven aan diegene die ervoor gaat zorgen dat je het geslacht bekend gaat maken. Maar op welke manieren kan je dat doen?

 1. Taart

  Een veel voorkomende gender reveal is de taart. De bakker maakt een taart met een roze of blauwe binnenkant, die je met alle gasten erbij aansnijdt.

 2. Ballonnen

  Wat je ook veel ziet is ballonnen ‘bevrijden’. Ze zitten in een grote doos die jullie samen openmaken. Hierdoor komen de ballonnen (in roze of blauw) omhoog en is het geslacht bekend. Een andere manier om met een ballon te werken is een ballon met confetti erin. Je prikt de ballon kapot en er komt roze of blauwe confetti uit.

 3. Rook

  Je kunt er ook voor kiezen om een rookmachine te gebruiken, die roze of blauwe rook uitblaast.

 4. Piñata

  Een piñata gevuld met roze of blauwe snoepjes is ook een leuke manier. Hebben jullie al kinderen? Dan kun je de kinderen de piñata laten openen.

 5. Kraskaart

  Zijn er gasten die niet op je feestje kunnen komen? Stuur hen dan een gender reveal kraskaart! Een originele manier om erachter te komen wat het geslacht van jullie kindje is.

Wil je nog meer inspiratie? Kijk hier voor nog meer leuke gender reveal ideeën!

Ben jij zwanger en wil je met een feestje het geslacht van de baby bekend maken? Dan heb je nu een stappenplan hoe je een gender reveal party kan organiseren. Veel plezier! En als je nog aanvullingen hebt horen we dat natuurlijk graag.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019