bannerbolsale
Zwangerschap

Moeders voor moeders, urine inzamelen van zwangere vrouwen!

Zwanger worden is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Sommige vrouwen lukt het niet om zwanger te worden zonder hulp in de vorm van hormoonbehandelingen en medicijnen. Met het zwangerschapshormoon hCG kunnen medicijnen worden gemaakt die de eisprong stimuleren. Omdat het onmogelijk is om de vrouwelijke zwangerschapshormonen na te maken, zamelt Moeders voor Moeders al ruim 75 jaar urine van zwangere vrouwen in om daar het zwangerschapshormoon hCG uit te halen.

hema rompers

Moeders voor Moeders urine wegbrengen of inzamelen

Uit de urine die Moeders voor Moeders inzamelt wordt dus het hCG-hormoon gehaald. Dit verloopt via een ingewikkelde en kostbare procedure. Miljoenen liters urine leveren slechts een paar gram van het zwangerschapshormoon op. Vervolgens maken farmaceutische bedrijven van het hCG-hormoon een geneesmiddel. Dit geneesmiddel kan worden gebruikt in de behandeling van onvruchtbaarheid.
Lees ook: Mijn ervaring met urine inzamelen voor Moeders voor Moeders

Waarom is deze urine van zwangere vrouwen nodig?

Tegenwoordig krijgt één op de zes stellen te maken met verminderde vruchtbaarheid, vooral dankzij kunstmatige bevruchting kan ook voor hen de kans op een zwangerschap toenemen.

Bij dit soort behandelingen maken artsen onder meer gebruik van geneesmiddelen die het hCG hormoon bevatten zoals het zwangerschapshormoon ‘humaan Chorion Gonadotrofine’. Dit hormoon kan uit de urine van zwangere vrouwen worden gehaald.

prenatal extra korting banner

Het hCG hormoon wordt door het lichaam in de eerste vier maanden van de zwangerschap aangemaakt. Het grootste deel verdwijnt via de urine en met behulp van het hCG hormoon wordt dus een geneesmiddel gemaakt dat de eisprong stimuleert.

welke borstkolf past bij jou banner

Moeders voor moeders inzamelpunt

Door de onderstaande video te bekijken zie je de ervaringen van andere vrouwen met “Moeders voor Moeders”. Dankzij de urine van zwangere vrouwen kunnen medicijnen gemaakt worden om andere vrouwen ook zwanger te laten worden. Deel je geluk en doe ook mee!

Wil je meer weten? Ga naar de website van Moeders voor Moeders. Je kunt je daar aanmelden en je vindt er informatie over het ophaalgebied en meer. Aanmelden kan t/m de 11e week van je zwangerschap.davitamon mamavitaal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019