“header
Zwangerschap

Moeders voor moeders, urine inzamelen

Zwanger worden is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Sommige vrouwen lukt het niet om zwanger te worden zonder hulp in de vorm van hormoonbehandelingen en medicijnen. Met het zwangerschapshormoon hCG kunnen medicijnen worden gemaakt die de eisprong stimuleren. Want het is onmogelijk om de vrouwelijke zwangerschapshormonen na te maken. Vandaar dat er al ruim 75 jaar urine van zwangere vrouwen wordt ingezameld om daar het zwangerschapshormoon hCG uit te halen. Moeders voor Moeders regelt die inzameling!

beste babyfoon bol.com

Moeders voor Moeders urine wegbrengen of inzamelen

Uit de urine die Moeders voor Moeders inzamelt wordt dus het hCG-hormoon gehaald. Dit verloopt via een ingewikkelde en kostbare procedure. Miljoenen liters urine leveren slechts een paar gram van het zwangerschapshormoon op. Vervolgens maken farmaceutische bedrijven van het hCG-hormoon een geneesmiddel. Dit geneesmiddel kan worden gebruikt in de behandeling van onvruchtbaarheid.

Lees ook: Mijn ervaring met urine inzamelen voor Moeders voor Moeders

Waarom is deze urine van zwangere vrouwen nodig?

Tegenwoordig krijgt één op de zes stellen te maken met verminderde vruchtbaarheid, vooral dankzij kunstmatige bevruchting kan ook voor hen de kans op een zwangerschap toenemen. Bij dit soort behandelingen maken artsen onder meer gebruik van geneesmiddelen die het hCG hormoon bevatten zoals het zwangerschapshormoon ‘humaan Chorion Gonadotrofine’. Dit hormoon kan uit de urine van zwangere vrouwen worden gehaald.

davitamon mamavitaal banner

Het hCG hormoon wordt door het lichaam in de eerste vier maanden van de zwangerschap aangemaakt. Het grootste deel verdwijnt via de urine en met behulp van het hCG hormoon wordt dus een geneesmiddel gemaakt dat de eisprong stimuleert.

welke borstkolf past bij jou banner

Moeders voor moeders inzamelpunt

Door de onderstaande video te bekijken zie je de ervaringen van andere vrouwen met “Moeders voor Moeders”. Dankzij de urine van zwangere vrouwen kunnen medicijnen gemaakt worden om andere vrouwen ook zwanger te laten worden. Deel je geluk en doe mee.

Wil je meer weten? Ga naar de website van Moeders voor Moeders. Je kunt je daar aanmelden en je vindt er informatie over het ophaalgebied en meer. Aanmelden kan t/m de 11e week van je zwangerschap.

davitamon mamavitaal banner

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!