zozwanger adverteren
Blogs Lezers bloggen

Saritha vertelt over zwangerschapskwaaltjes en de termijn echo

Oké, dit is misschien niet het meest spannendste wat ik op dit moment met jullie deel, maar ik moet toch even kwijt dat het toilet mijn grootste vriend is op dit moment. Behalve als ik ’s avonds in mijn warme bedje lig en ik er voor de zoveelste keer weer uit moet om te plassen! Niet één keertje maar meerdere keren per nacht. Het liefste doe ik een luier om maar dat vind mijn vriend waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk ;-).
deonlinedrogist voor moeder en baby
Oh ja en als klap op de vuurpijl heb ik ook nog last van brandend maagzuur. Maar heel eerlijk gezegd valt het eigenlijk ook wel mee allemaal. Dit zijn mijn enige zwangerschapskwaaltjes op dit moment. Sommige andere vrouwen zullen misschien een minder fijne zwangerschap hebben omdat ze veel meer zwangerschapskwaaltjes hebben en zo niet eens kunnen genieten van hun zwanger zijn. Gelukkig kan ik ondanks deze twee kwaaltjes prima genieten van onze kleine spruit.

De termijnecho

Yes! Eindelijk kan ik onze kleine weer zien. Dit keer in het ziekenhuis samen met mijn schoonmoeder want mijn vriend is aan het werk. Normaal gesproken zou dit je eerste echo zijn maar in week 7 van mijn zwangerschap heb ik al een echo gehad bij de verloskundige. Dus het was weer een cadeautje om de baby weer te zien. Hij is alweer een heel stuk gegroeid!
termijnecho van saritha
Ik had op Zo Zwanger gelezen dat je het beste een volle blaas kunt hebben tijdens de echo. Want een volle blaas drukt tegen je baarmoeder en zo kunnen ze de foetus beter bekijken.

Aangezien ik op dit moment zo vaak moet plassen is dat niet lastig voor mij. Nou ja, niet lastig? Ik heb het netjes opgehouden maar ik werd er gewoon bijna naar van. Maar goed alles voor een goede echo!
De echoscopiste ging kijken en zag dat mijn baby bijna plat werd geduwd door mijn blaas. Dus deze zeikerd moest even wat gaan lozen en daarna kon de baby eindelijk weer bewegen en zich laten zien aan de zenuwachtige mama, schoonmama en natuurlijk de echoscopiste.

Het was zo bijzonder om de baby weer te zien. Gelukkig is alles tot nu toe in orde en de uitgerekende datum is 26 april 2019!

De NIPT test en andere bloeduitslagen

Wij hebben ervoor gekozen om een NIPT test te laten doen. Je hoeft hier natuurlijk niet voor te kiezen maar wij vinden het toch wel prettig om dit te weten. Gelukkig was de uitslag goed dus daarmee viel voor ons ook een last van onze schouders.

Wel kwam er uit de andere bloeduitslagen naar voren dat ik Rhesus negatief ben. Wat dit precies inhoudt is een heel verhaal. Ik heb dit dus nooit geweten.

Rhesus negatief: Wat betekent dat?
Als de moeder rhesus negatief is en de baby rhesus positief dan zou het lichaam van de moeder antistoffen kunnen maken tegen het rhesus positieve bloed. Deze antistoffen zouden bij de baby terecht kunnen komen als ze de placenta passeren. Als dit gebeurt dan kunnen deze antistoffen het rhesus positieve bloed afbreken. Dit heeft gevolgen voor de baby zoals een verhoogde bloedafbraak, vochtophoping en in het ergste geval overlijden in de baarmoeder. Gelukkig zijn er medicijnen om te voorkomen dat de moeder antistoffen aanmaakt.(Red.)

Hierdoor moet ik extra bloed laten prikken bij 27 weken zwangerschap en dan wordt er gekeken of ik antistoffen aanmaak en wat de bloedgroep van mijn baby is. Als de baby namelijk Rhedsus positief is dan krijg ik in week 30 van mijn zwangerschap een spuit met Anti D (medicijn antiRhD-immunoprofylaxe) Dit medicijn voorkomt dat mijn lichaam antistoffen gaat aanmaken.
Ook krijg ik dan binnen 24 uur na de bevalling een prik met AntiD. Dit is om te voorkomen dat ik alsnog antistoffen ga aanmaken die voor een eventuele volgende zwangerschap voor problemen kunnen zorgen.

Mijn jaarlijkse kanker onderzoek

Bovenstaande titel is natuurlijk best heftig als je het zo leest en dat is het ook. Maar mensen die mij goed kennen, weten dat ik tijdens mijn strijd tegen deze rotziekte in 2010 vaak veel van dit soort grapjes maakte.
De clown uithangen deed ik graag uit bescherming om zo deze ellendige tijd door te komen. Dus ook nu laat ik dit soort grapjes terugkomen. Het blijft toch elk jaar weer spannend of de bloed uitslagen goed zijn. Maar dit keer vond ik het wel extra spannend want je hoopt toch niet dat je die ziekte weer terug krijgt tijdens de zwangerschap.

Maar ik kan met een gerust hart zeggen dat deze kanker ziekte mij met rust heeft gelaten en dat ik lekker van mijn zwangerschap kan genieten.

Saritha is zwanger

Mijn buikje

Ja ja daar is die dan, de buik! Tot nu toe 4 kilo aangekomen. Sommige mensen denken dat ik al veel verder ben in mijn zwangerschap. Maar nee, dit buikje is een beetje van mezelf en een beetje van de baby! En weet je, op deze mooie buik ben ik nog trots ook! Want nu is de oorzaak een baby en geen zakken chips, Nutella, Nutella en nog eens Nutella. Oké dat lieg ik ;-).
Ik ga ervan uit dat het allemaal wel weer goed komt na de bevalling. Dan heb ik denk ik niet eens tijd om te eten en kan ik straks zo meedoen met de Victoria Secret show.

Jongen of meisje?

Dit vind ik toch wel heel spannend! Mijn gevoel zegt al vanaf het begin dat het een jongen wordt en mijn vriend blijft maar volhouden dat het een meisje wordt. Toch ben ik van gedachte veranderd want ik heb namelijk 3x gedroomd dat het een meisje is.

We kunnen niet tot de 20 weken echo wachten dus heb ik bij 3D Echo Barendrecht een afspraak gemaakt op 7 december 2018 om te kijken wat het geslacht is. Bij 3D Echo Barendrecht kunnen ze al vanaf 14 weken het geslacht zien door een pret echo te maken. Dus in mijn volgende blog zal ik het geslacht van onze baby bekendmaken!

3 Reacties

  1. Avatar Kees en Maria de Heer Mulkens xxx
  2. Avatar Frans en Willie
  3. Avatar Anique

Reageer

vadersschapsverlof 2019